array(0) {
}
        
    
Menu
-1.42%
Τζίρος: 231.99 εκατ.

Κίεβο και Μόσχα αντάλλαξαν 303 αιχμαλώτους της κάθε πλευράς

Comments

** Βρήκε πάλι θεματάκι να ασχοληθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια ακόμη φορά ήταν επικριτικός για τον τρόπο που διαχειρίζεται η Ελλάδα το προσφυγικό. Να θυμηθούμε όμως τι έπραξε η Γερμανία για την υποδοχή των προσφύγων. Οι τηλεοράσεις έδειχναν τους Γερμανούς να υποδέχονται τους κατατρεγμένους στους σταθμούς των τρένων, με χειροκροτήματα, τραγούδια και σοκολάτες. Η καγκελάριος έδινε υποσχέσεις για θέσεις εργασίας και στέγαση (όχι σε αντίσκηνα αλλά σε κανονικές εργατικές κατοικίες). Κατόπιν έκλεισαν την πόρτα στα μούτρα των ανεπιθύμητων.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Αθήνα αγνοούσε επί χρόνια τη Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία επιβάλλει στους μετανάστες να ζητούν άσυλο στη χώρα εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατόπιν αγνοώντας την αρχή της αναλογικότητας (τα ποσοστά των μεταναστών που εγκαθίστανται στην Ελλάδα σε σχέση με τον πληθυσμό της και τα ανάλογα ποσοστά σε σχέση με τον πληθυσμό της Γερμανίας) άρθρωσε ένα ακόμη από τα ευφυολογήματα που το έκαναν διάσημο. Τα δικαστήρια της πατρίδας του, είπε, απεφάνθησαν ότι οι πρόσφυγες δεν αντιμετωπίζονται ανθρώπινα στην Ελλάδα, και επομένως δεν θα στέλνονται πίσω σε αυτή, μια απόφαση που αντιτίθεται στους κανόνες του Δουβλίνου.

Οι εταίροι, οι καλοί άνθρωποι, οι ψυχοπονιάρηδες, οι γενναιόδωροι, τα κανόνισαν μια χαρά για τις χώρες τους με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ. Με αυτό το νομικό κείμενο ορίζεται ότι ο μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά. Βέβαια, δεν μπορεί να εισέλθει απευθείας στο Βερολίνο, παρεκτός αν πέσει με αλεξίπτωτο. Είχαν συμφωνήσει λοιπόν και τα δικά μας τα ζωντόβολα, ότι όποιος αλλοδαπός εντοπίζεται στις χώρες των καλών ανθρώπων, θα πακετάρεται και, βουρ, κλωτσιά για τον τόπο της πρώτης υποδοχής.

**Να προσθέσω εδώ ορισμένες λεπτομέρειες. Η αθώα Γερμανία, η καλή πατρίδα του καλού Σόιμπλε, παίρνει αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο εμπόριο οπλικών συστημάτων. Χρυσό και αργυρό απονέμονται σε ΗΠΑ και Ρωσία. Όπως λένε εκείνοι που τα ξέρουν καλύτερα από εμένα, την περίοδο 2005-2009 οι εξαγωγές όπλων αντιστοιχούσαν στο 11% της παγκόσμιας αγοράς, μετατρέποντας την πολεμική βιομηχανία σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της γερμανικής οικονομίας. Να μην το ξεχνάμε αυτό, ότι δηλαδή η Γερμανία βγάζει λεφτά από τη δυστυχία των άλλων λαών και από τους πολέμους. Απορώ γιατί κανένας δικός μας πολιτικός δεν τους το λέει ευθέως.

Να μην προσπερνάμε την αλλαγή του δόγματος της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας. Για χρόνια υπήρχαν γραπτοί και άγραφοι κανόνες που απαγόρευαν τις πωλήσεις σε χώρες που βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση ή που ζουν εμφύλιες συρράξεις. Οι κανόνες αυτοί έχουν καταργηθεί. Η Γερμανία πλουτίζει από τις συρράξεις, από τους πολέμους, από τις καταστροφές πόλεων.

** Τούτων δοθέντων, θα ήταν σωστό και δίκαιο να απολογηθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο Σόιμπλε είναι υπόλογος και δεν δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ηθικής.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα Σμύρνη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 71χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον γιο του
Δίκη Πισπιρίγκου: «Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν αλλά όχι και δολοφόνος» – Τα ξεσπάσματα για τον Δασκαλάκη
Ι.Μ. Εσφιγμένου: Απολογήθηκαν σε ανακριτή τρεις μοναχοί της παλιάς αδελφότητας για περιστατικό με εκρήξεις

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίεβο και Μόσχα αντάλλαξαν 303 αιχμαλώτους της κάθε πλευράς
Ντόναλντ Τραμπ: Υπεραμύνεται της απόφασής του για το Χάρβαρντ – «Δίνουμε δισεκατομμύρια, όμως δεν είναι αληθινά διαφανές»
DPort Services: Αυξήσεις έως 35% στους εργαζομένους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά 2
F1 Μονακό: Αλλαγές, τακτικές και δράμα
Δημήτρης Παπαστεργίου: Προχωράμε στην εύκολη απόδοση ψηφιακών υπογραφών για να μειώσουμε περαιτέρω τη γραφειοκρατία
Τζαν Οζτούρκ: Ο Τούρκος εφοπλιστής που εδραιώθηκε στην Ελλάδα
South Western Railway: Κρατικοποιείται η σιδηροδρομική εταιρεία στη Βρετανία
Κυρ. Μητσοτάκης για βελτίωση εισοδημάτων 24% την τελευταία 6ετία: «ούτε πανηγυρίζουμε, ούτε εφησυχάζουμε« 
Ο ελληνικός τουρισμός κοιτάζει ψηλά το 2025 και ποντάρει στη δυναμική των μακρινών αγορών
Χρηματιστήριο: Το νέο «στοίχημα», τα «ατού» της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι