• Άρθρα

    Ήρθε η ώρα την ιστορία να την γράψουν οι γυναίκες

    • Ελένη Κεχαγιά, Editor in chief portraits.gr

    Ελένη Κεχαγιά, Editor in Chief portraits.gr


    Είμαστε σε μία εποχή που οι γυναίκες αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο θέσεις κλειδιά τόσο στο business όσο και σε πολιτικά αξιώματα. Παρόλα αυτά οι γυναίκες υστερούν ακόμα στην ανάληψη κορυφαίων θέσεων στην πολιτική και στις επιχειρήσεις.

    Σε μία Ελλάδα που η γυναίκα προσπαθεί να πάρει τη θέση που της ανήκει, τη θέση ανάλογη των σπουδών, των επιλογών και της σκληρής δουλειάς, η πρόταση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, δικαστή και Προέδρου του συμβουλίου Επικρατείας, για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν μπορεί παρά να είναι από μόνη της μία ιστορική στιγμή.

    Αφουγκραζόμενοι την εποχή και στηρίζοντας τη γυναίκα επιχειρηματία, τη γυναίκα πολιτικό, τη γυναίκα επιστήμονα, τη γυναίκα leader, ο όμιλος του mononews.gr δημιουργεί ένα μοναδικό business media για τις γυναίκες που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς. Ένα business γυναικείο media που θα αναδεικνύει το έργο τους, τις επιτυχίες τους, τις προσπάθειές τους, δημιουργώντας πρότυπα σε μια Ελλάδα που τα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.

    Το portraits.gr δεν θα είναι ένα ακόμα γυναικείο site, αλλά θα είναι ένα site αντίστοιχο μίας χώρας που έχει ως Πρόεδρο Δημοκρατίας, μία γυναίκα.

    Η Ελληνίδα γυναίκα είναι «κύριος» των επιλογών και των αποφάσεών της. Η Ελληνίδα γυναίκα, μπορεί και είναι  leader.

    Γι’ αυτό και εμείς μέσα από συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και success stories στον κόσμο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των τραπεζών, του εφοπλισμού, της επιστήμης, των τεχνών, του αθλητισμού- θα προβάλουμε το έργο τους δείχνοντας τον τρόπο αλλά και το δρόμο σε όλες τις υπόλοιπες και τους υπόλοιπους.

    Το portraits.gr δεν πρόκειται να είναι ένα site μαζικής ανάγνωσης και ανούσιων κλικ, αλλά θα είναι ένα μέσο πραγματικής ενημέρωσης. Το portraits.gr θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει το πορεία του στο internet  περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

    Σε μία νέα εποχή για την Ελλάδα, που εμείς θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στις γυναίκες η πρώτη δήλωση της κυρίας Σακελλαροπούλου, δίνει τον τόνο για τις μέρες που θα έρθουν:

    “Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άκρως τιμητική επιλογή να με προτείνει, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα. Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση και, σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα”, τόνισε η νέα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.



    ΣΧΟΛΙΑ