• Άρθρα

    Η σοκαριστική περίπτωση Πολάκη και η εξάρτηση του Τσίπρα από το facebook του «Παυλάρα»

    Παύλος Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Η τελευταία, εκρηκτική (κυριολεκτικά) ανάρτηση του βουλευτή Παύλου Πολάκη στα social media, με την οποία ενημερώνει τον πρωθυπουργό, «τριακόσια διαγγέλματα να κάνεις επιμένοντας στις ίδιες μπούρδες της ατομικής ευθύνης και «του μοναδικού όπλου του εμβολίου», αυτή θα είναι η εξέλιξη…εκατόμβη», ξεπερνά κάθε όριο πολιτικού εκτροχιασμού.

    Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα αδιάσπαστο κράμα κυνισμού, εξτρεμιστικής ανοησίας, και αβυσσαλέας χυδαιότητας που δείχνει περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή, δυναμιτίζει το διχαστικό κλίμα που καλλιεργείται από την αρχή της πανδημίας και υπό τις παρούσες συνθήκες , συμβάλει στην δημιουργία επικίνδυνων για την δημόσια υγεία καταστάσεων.

    Αυτή η «φρέσκια» πολιτική πρωτοβουλία του στελέχους του Τσίπρα, μας ξεπερνά. Το ότι ένας κοινοβουλευτικός άντρας, πρώην υπουργός Υγείας, γιατρός (!) δεν ξέρει πότε πρέπει να μιλήσει, πότε να σιωπήσει, ή τι μπορεί να πει και τι να μην πει, αλλά και δεν διαθέτει στοιχειώδη αυτογνωσία πέραν του απύθμενου θράσους να λέει την απίστευτα επικίνδυνη ή υποβολιμαία του γνώμη παραβλέποντας το τεράστιο κόστος που μπορεί να έχει (μιλάμε ακόμη και για απώλειες ανθρώπινης ζωής) είναι όχι απλά απογοητευτικό, είναι απαράδεκτο για τον πολιτισμό μας και δεν γίνεται αποδεκτό.

    Αντί λοιπόν σε αυτήν ειδικά την περίπτωση να τον «βγάλει από την πρίζα» δίχως δεύτερη σκέψη ο Αλέξης Τσίπρας , να ξεσηκωθούν οι συνάδερφοι του στον ΣΥΡΙΖΑ από ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μόνο, τον αφήνουν να αλωνίζει … αντιεμβολιαστικά, και ας φθάσαμε στους 91 νεκρούς την ημέρα, και 575 διασωληνωμένους! Κατά τα άλλα είναι «διχαστικός» ο Άδωνις Γεωργιάδης…

    Μετά την χθεσινή, απαράδεκτη παρέμβαση του Παύλου Πολάκη, την ίδια στιγμή που η Κουμουνδούρου κυκλοφορεί σποτ υπέρ του εμβολιασμού και ο Τσίπρας προβάλλει το δικό του “think tank” επιστημόνων ώστε να χτίσει αξιόπιστο προφίλ, όλα δείχνουν ότι σταθερή επιδίωξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να στήσει απέναντι σ’ ένα παγκόσμιο υγειονομικό πρόβλημα, ένα εθνικό αντικυβερνητικό μέτωπο προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες αποδυνάμωσης του πολιτικού συστήματος και να διεκδικήσουν την εξουσία (πάλι) ως «σωτήρες».

    Φαίνεται να αντιμετωπίζουν την φονική πανδημία ως πρώτης τάξεως «επαναστατική ευκαιρία»! Το think tank και οι τεχνοκράτες-επιστήμονες ανακοινώθηκαν επειδή, απλά, το θέλουν οι στιγμές, η τραγική συγκυρία…

    Είναι προφανές ότι ποντάρουν στο κίνημα των αρνητών του covid -19, στους «αντιστασιακούς» που δεν τηρούν τα μέτρα, στους «επιστήμονες της ζωής και του πεζοδρομίου» που αρνούνται τα εμβόλια. Όχι γιατί συμφωνούν με τις … «γνώμες» τους, όχι προς χάριν της «προόδου», της «δικαιοσύνης» και της «ελευθερίας» αλλά για να διατηρήσουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό στις εκλογές που θα επιτρέψει στον Τσίπρα να παραμείνει αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι συνειρμοί είναι ξεκάθαροι. Αναρωτιόμαστε: Τι κάνει ακριβώς, με την πλήρη ανοχή και συγκατάθεση της Κουμουνδούρου ο Παύλος Πολάκης; Ασκεί μια «επαναστατικής» Συριζαίϊκης μορφής, άσκηση … εκφοβισμού; Τρομάζει ή προειδοποιεί, και ποιους; Όσους σκέφτονται σοβαρά πλέον, ή προβληματίζονται να κάνουν το εμβόλιο; Ότι θα συμβεί… τι;

    Το βασικό ερώτημα ωστόσο είναι αν έχουμε καταλάβει ότι ο βουλευτής και οι συνάδελφοι του στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν στοχεύουν στην επίλυση ή βελτίωση των πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων, αλλά απλά επιθυμούν ένα βίαιο ξέσπασμα οργής. Να παρασυρθεί στο χάος του κορονοϊού ολόκληρη η κοινωνία.

    Για να παραμείνουν στα υψηλά πατώματα της κομματικής εξουσίας αυτοί. Πώς τέτοιοι άνθρωποι, που δίχως καμιάν αμφιβολία δεν κάνουν ούτε για «θυρωροί πολυκατοικίας», βρέθηκαν μέχρι και να μας κυβερνούν;

    Κάποια στιγμή – και αυτή είναι η στιγμή – οφείλουμε να καταλάβουμε ότι για να υπάρχει δημοκρατία, κυβέρνηση και αντιπολίτευση -όπως και πολίτες- πρέπει να υπάρχει χώρα, και για να υπάρχει χώρα δεν μπορεί να υπάρχουν παρόμοιοι με τον Πολάκη πολιτικοί άνδρες στα στελεχιακά επιτελεία των κομμάτων και στη βουλή.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ