array(0) {
}
        
    
Menu
-0.62%
Τζίρος: 242.52 εκατ.

Ισραήλ: Ιρανικά πλήγματα σε τρία ιδιωτικά αεροσκάφη σε αεροδρόμιο κοντά στο Τελ Αβίβ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχεται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση τους στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων, στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Comments

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να αναλύσει κάποιος την πολιτική συγκυρία και να προβλέψει τα μελλούμενα.

Για παράδειγμα, οι αριθμοί δεν ψεύδονται ποτέ. Έτσι μια δημοσκόπηση της προκοπής μπορεί να γίνει η βάση μιας αφήγησης. Επίσης, οι πηγές σύνεγγυς των αρχόντων, μπορούν να προσφέρουν υλικό ασφαλές για προβλέψεις.

1

Αυτόν τον καιρό, αναμένοντας την ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφαρμόζεται η μέθοδος του μανικιούρ ή πιο απλά «μυρίζω τα νύχια μου». Αναλυτές και δημοσιογράφοι, ως άλλες ιέρειες που βούτηξαν τα ακροδάχτυλα σε δαφνέλαιο για να προβλέψουν νικητές στους Αγώνες, λένε ονόματα, εξηγούν και διατείνονται ότι έχουν πληροφορίες «από τα μέσα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Για θεσμικούς λόγους είναι άκομψη αυτή η συζήτηση». Η συζήτηση όμως γίνεται και σενάρια παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης. Θα είναι άραγε ο Δένδιας, θα είναι ο Τασούλας, θα είναι ο Στουρνάρας, θα είναι ξανά η Σακελλαροπούλου; Όσα γράφονται δείχνουν περισσότερα για το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου και για τις σχέσεις των μίντια με τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Μικρόκοσμος η πολιτική σκηνή, ξέρουμε όλοι ότι ο Τάδε γράφει για τον Δείνα χωρίς τίποτε απτό αλλά ως ευχολόγιο, ως αποκάλυψη της προσωπικής επιθυμίας για την ανάδειξη ενός οικείου ή μιας συμπάθειας. Καθένας για τους λόγους του, του παρελθόντος ή του μέλλοντος.

Ας παίξουμε κι εμείς το παιχνίδι της εικασίας, ας μυρίσουμε τα νύχια μας για να μαντέψουμε τι ακριβώς εννοούσε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι ο επόμενος ή η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας «πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές». Άρα εξετάζονται προδιαγραφές. Αυτό δεν καταλαβαίνετε κι εσείς; Αν ήθελε να κάνει μια επανάληψη, δεν θα ανέλυε προδιαγραφές. Θα έλεγε κάτι άλλο, ότι όλα τα δεδομένα έχουν ήδη αναλυθεί, ότι η σταθερότητα είναι συνώνυμο επιτυχίας, ότι οι προδιαγραφές έχουν δοκιμαστεί και πρακτικά. Γιατί όμως να αλλάξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν με την επιλογή της ο Μητσοτάκης έκανε το μεγαλύτερο, ίσως το μοναδικό του βήμα για την εξίσωση των γυναικών σε ένα κράτος όπου οι γυναίκες είναι αόρατες;

Βαθιά εισπνοή, δαφνέλαιο στα νύχια, ως άλλη μάντισσα, θα γράψω κι εγώ την αποψάρα μου. Ο μόνος λόγος να μην ανανεωθεί η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, είναι να το έχει ζητήσει η ίδια. Σύμφωνα με κύκλους του Προεδρικού Μεγάρου και τρίγωνα του Μαξίμου, τού είπε «Κυριάκο έχει βαρεθεί η ψυχή μου. Ωραία ήτανε, δε λέω, κι ευχαριστώ για την τιμή αλλά έχω και ζωή να ζήσω». Όπως όλοι οι κανονικοί άνθρωποι, που έχουν πίσω τους σταδιοδρομία και φτάνουν χορτάτοι σε μια κάποια ηλικία, η νυν Πρόεδρος έχει κι άλλα πράγματα να κάνει χωρίς να βρίσκεται διαρκώς κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχω καταλήξει ακόμα στην πρότασή μας». Βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, περιτριγυρισμένος από όλες τις αποχρώσεις του μπλε βαθύ σχεδόν μαύρου κουστουμιού. Δεν έχει αρκετές γυναίκες στην Κοινοβουλευτική ομάδα του, δεν έχει αρκετές γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο. Το ένα καλό που έκανε, θα το επαναλάβει, λέει η δική μου προφητεία. Το μυρίζω στο δαφνέλαιο των νυχιών μου_ μια ακόμη άξια γυναίκα θα είναι υποψήφια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ράλι σε ΜΟΗ-ΕΛΠΕ και τι έγινε σε Metlen, Εθνική, 3Ε, ΟΠΑΠ, το μυστικό δείπνο της Goldman με τραπεζίτες, οι ισχυροί φίλοι της AKTOR, τι είπε ο Soros στον Μεγάλου, τι είπε ο Προκοπίου στο mononews και το 100-0 του ΚΜ
Η Θράκη και οι παραδόσεις της, τα νέα γραφεία για την ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, το Notia Medcare επαναπροσδιορίζει την μακροζωία, η «δικιά» μας πίτα, η βράβευση του Δημήτρη Χριστοφιλέα, η Γαστρονομία της Ibiza και τα 35 Χρόνια του Μαγικού Βουνού
Η… μίρλα για την Κύπρο, οι πύραυλοι AMRAAM για τις «Οχιές», τα ραντεβού του Πιέρ, η μάζωξη στο Αρσάκειο και τα γενέθλια του ΚΜ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στρεβλότητα του πλαφόν και η ανάγκη ενός ρυθμιζόμενου ανταγωνισμού με βάση την αποκεντρωμένη αναπτυξιακή αναδίπλωση
Ελευθερία και αποχαύνωση
Η κρίση εμπιστοσύνης είναι κρίση ηγεσίας
Τα υποζύγια του ΕΝΦΙΑ
Η «Οδύσσεια» του ΠΑΣΟΚ και η επόμενη μέρα για τον Κωνσταντινόπουλο
Ανδρουλάκης: ο πανικός πριν την ήττα, και ο Αλέξης χαμογελά
Δέκα Μικροί Πασόκοι
«Όταν η ναυσιπλοΐα γίνεται στόχος: Η νέα πραγματικότητα ασφάλειας στα Στενά του Ορμούζ και το τίμημα για τους ναυτικούς»
Το αίμα πάνω από το εγώ: Η σύγκρουση πολιτισμών και τα όρια της ισχύος
Καρυστιανού: Όταν το σύμβολο δοκιμάζεται από την πολιτική