• Άρθρα

    Δήμος Βερούκας: Ένα λαμπρό μυαλό που θαύμαζαν όλοι

    Δήμος Βερούκας (BAZAAR)


    Δεν νομίζω οτι υπήρχε άνθρωπος που να γνώριζε τον Δήμο Βερούκα και να μην τον θαύμαζε. 

    Πηγαίο όσο και καυστικό χιούμορ, ιδιοφυής ήταν αυτό που λέμε η ψυχή της παρέας. Άπαντες όταν δεν τον έβλεπαν ρωτούσαν “που είναι ο Δήμος”. 

    Ήταν αεικίνητος. Την μια τον έβρισκες στην Λάρισα στα κατάστηματα που είχε ανοίξει η εταιρία του Bazaar, την άλλη στο κέντρο της Αθήνας και την τρίτη στην Κρήτη η στην Ρόδο. 

    Του άρεσε να γυρνάει, να αφουγκράζεται την κοινωνία και να κάνει επιχειρηματικές συμφωνίες αφού πρώτα τις είχε “διαβάσει” καλά. 

    Δεν του πολυάρεσε η δημοσιότητα παρά το γεγονός οτι ο κλάδος του λιανεμπορίου “παίζει” πολύ με την προβολή στα media. Μετρημένα πράγματα, έλεγε πάντα. Έδινε συνεντεύξεις μόνο όταν είχε να πει κάτι. 

    Ήταν όμως μανιώδης αναγνώστης των ειδησεογραφικών digital media. Από το ipad του διάβαζε τα πρωινά τουλάχιστον 20 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Ήθελε να ξέρει οτιδήποτε γραφόταν. Πολιτική, οικονομία, κουτσομπολιό, life & style.  Ήταν έντονα πολιτικοποιημένος και βαθύς γνώστης του παρασκηνίου ειδικά γύρω απο το επιχειρείν. 

    Δεν του άρεσε να στρογγυλεύει πράγματα και καταστάσεις και μάλιστα ήταν σκληρός διαπραγματευτής στην δουλειά του. Θαύμαζε το επιχειρηματικό δαιμόνιο του  Αριστοτέλη Ωνάση και για αυτό συχνά αναφερόταν σε αυτόν και τα κατορθώματά του.

    Απο τα πιο λαμπρά μυαλά

    Ο Δήμος ήταν ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της Ελλάδος. Χαρισματικός σαν επιχειρηματίας και σαν άνθρωπος. Απόλυτα επικοινωνιακός είχε την ικανότητα να πείθει τον συνομιλητή του. 

    Είχε καταφέρει να αναπτύξει μαζί με τον αδελφό του Γιώργο (αδελφός του είναι και ο διάσημος Έλληνας ζωγράφος Αλέξης Βερούκας) μια απο τις πιο υγιείς εταιρίες στην Ελλάδα. 

    Προσεκτική διαχείριση, χωρίς δανεισμό, τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες του σημείωσαν αλματώδη ανάπτυξη.  Η εταιρία του BAZAAR είναι ανάμεσα στις 100 πρώτες στην Ελλάδα βάση τζίρου. Δεν έκανε σπατάλες για να εντυπωσιάσει. Προ ετών έχασε ένα διαγωνισμό ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας (μακροχρόνια μίσθωση) για 110.000 ευρώ /χρόνο.

    Ήταν φανατικός οπάδος της ΑΕΚ και του άρεσε να πηγαίνει στο γήπεδο. Μάλιστα του άρεσε να λέει στους φίλους του οτι ήταν ο εμπνευστής του συνθήματος  της ομάδας του  “Ερχόμαστε”…

    Ο Δήμος δεν είχε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του. Δεν κάπνιζε, δεν έπινε (πάντα όταν έβγαινε έξω έλεγε με χιούμορ, οτι πληρώνει το κρασί για να το πίνουν οι άλλοι) ταυτόχρονα όμως δεν γυμναζόταν.

    Χθες το πρωί ένιωσε μια δυσφορία και κάλεσε  στο τηλέφωνο φίλο του καρδιολόγο ο οποίος του επεσήμανε να πάρει μια ασπιρίνη και να πάει στο ΥΓΕΙΑ. 

    Λίγα λεπτά μετά κάλεσε ξανά και του είπε οτι είναι καλύτερα. Όμως προς το μεσημέρι ξανακαλεί τον φίλο του και του λέει οτι η δυσφορία είναι έντονη. 

    Αμέσως συνοδεία συγγενικού του προσώπου πήγε στο νοσοκομείο Metropolitan. Εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή. 

    Θεωρώ, πραγματικά με τον χαμό του Δήμου Βερούκα, οτι η Ελλάδα απο χθές έγινε πιο φτωχή…

    Αντίο Δήμο…

    Την Δευτέρα το τελευταίο αντίο

    Ο Δήμος Βερούκας γεννήθηκε στην ΑΘήνα το 1964, σπούδασε χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ και Marketing  στο Deree College of Athens. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες συνέβαλε αποφασιστικά στην καθιέρωση και στην ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.Ο Δήμος Βερούκας είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει δυο παιδιά .

    Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 15:30 από τον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Παπάγου.

    Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων τη δωρεά στην Κιβωτό του Κόσμου.

    Τράπεζα Πειραιώς: IBAN GR3801720230005023032595870

    Εθνική Τράπεζα: GR620110100000010029610242

    Eurobank: GR3702601780000870100872073

    Alpha Bank: GR4801401830183002002003534



    ΣΧΟΛΙΑ