• Άρθρα

    Οι νέες δουλειές του Damian Cope (ΟΠΑΠ) και των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Βασίλης Σπανούλης -Damian Cope (CEO ΟΠΑΠ)
    Βασίλης Σπανούλης -Damian Cope (CEO ΟΠΑΠ)

    Δυναμικά ξεκίνησε το 2017 για το νέο αφεντικό του ΟΠΑΠ Damian Cope. Προχθές ξεκίνησε  το νέο πρότζεκτ του ΟΠΑΠ για τα παιγνιομηχανήματα τύπου Video Lottery Terminals (VLTs). Λειτούργησαν τα πρώτα τέσσερα σημεία που διαθέτουν τέτοιες μηχανές. Και τα τέσσερα βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής και συγκεκριμένα στις Αχαρνές, στον Κορυδαλλό, στο Χαλάνδρι και στην περιοχή Ελληνορώσων.

    Νέες δουλειές 

    Θετικά όμως ξεκίνησε το 2017 για τον Θωμά Βαρβιτσιώτη και τον Γιάννη Ολύμπιο. Οι δυο μέτοχοι της V&O προ ολίγων ωρών ανάλαβαν μια σημαντική δουλειά. Το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της στρατηγικής επικοινωνίας της βιομηχανίας τροφίμων “Αφοί Χαΐτογλου Α.Β.Ε.Ε.”,. Ειδικότερα, το πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνει το σχεδιασμό και τη διαχείριση της εταιρικής και προϊοντικής επικοινωνίας, την ενδυνάμωση των σχέσεων με τα ΜΜΕ, τη λειτουργία του γραφείου τύπου, καθώς και τη διαχείριση των digital assets που διατηρεί επίσημα η εταιρεία. Το θετικό για τους δυο άνδρες είναι ότι έχουν στο δυναμικό τους την κ. Τέτη Κανελλοπούλου στέλεχος με μεγάλη εμπειρία.

    Για την νέα συνεργασία η CEO της εταιρίας Τέτη Κανελλοπούλου,  δήλωσε σχετικά: “Η συνεργασία της V+O με ιστορικές εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση σε παραγωγικούς τομείς της Ελληνικής οικονομίας, όπως η “Αφοί Χαΐτογλου Α.Β.Ε.Ε.”, είναι για εμάς τιμή και επιβράβευση. Αποτελεί, παράλληλα, μια δέσμευση να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μια αποτελεσματική 360ο επικοινωνιακή στρατηγική που θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αξία στο όνομα και στα προϊόντα της “Αφοί Χαΐτογλου Α.Β.Ε.Ε.”, την οποία ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της και καλωσορίζουμε στο πελατολόγιό μας”.

    Τι συμβαίνει με την «Γκλόμπο» και τα παλιά «αρώματα»

    Κάτι συμβαίνει τελευταία με την απατηλή περίπτωση της εταιρείας πληροφορικής «Γκλόμπο», όπως πληροφορείται η στήλη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει να ανοίγουν ξανά «παλιά αρώματα»…

    Κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό. ‘Η καλύτερα όχι; 

    Πριν από μερικούς μήνες η τότε υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε από τον ΣΕΕΠΕ να κάνει δωρεά δύο ή τρία οχήματα, τα οποία θα διασκευάζονταν προκειμένου να διενεργούν ελέγχους για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Είχε γίνει μάλιστα και σχετική συνάντηση στο υπουργείο με εκπροσώπους του Συνδέσμου. Οι εκπρόσωποι αρχικά φάνηκαν θετικοί. Στη συνέχεια όμως το θέμα «πάγωσε». Λίγο μετά ήρθε και ο ανασχηματισμός και κάπου εκεί όλα αυτά, έμειναν μία καλή ανάμνηση. Αυτά τα παιδιά των πετρελαίων να συνεχίσουν μια θετική πρωτοβουλία τρίτου  ρε παιδί μου, δεν τόχουν. Γιατί άραγε;

    Εθνική Τράπεζα: «Γκρίνιες» εργαζομένων για τις καθημερινές αποσπάσεις

     the wise man
    the wise man

    Γκρίνιες καταγράφονται από εργαζομένους της Εθνικής Τράπεζας, όπως πληροφορείται η στήλη. Κάποιοι από αυτούς «γκρινιάζουν» ότι εξαιτίας της αποχώρησης του 10% του προσωπικού της ΕΤΕ το Δεκέμβριο έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κενά με αποτέλεσμα να αναγκάζονται «να μετακινηθούν μέσα και στην ίδια μέρα σε άλλο κατάστημα για μία βδομάδα ή παραπάνω, να πάνε πολλά χιλιόμετρα μακριά χωρίς οδοιπορικά» κτλ. Μάλιστα όπως αναφέρουν υπάρχουν καταστήματα με έναν ταμία ενώ μεγάλα κεντρικά καταστήματα με λίγους εργαζόμενους ζητάνε διαρκώς νούμερα. Οι αποσπάσεις εργαζομένων χρησιμοποιούνται όπως λένε πλέον κατά κόρον για τις μόνιμες ελλείψεις ενώ νέα κενά δημιουργούνται αλλού. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα  ώστε οι υπάλληλοι να μετακινούνται και μέσα στην ίδια μέρα σε άλλο κατάστημα, λένε!

    Ο Στέλιος έκανε τη δουλειά

    Ο Ευκλείδης ο διαπραγματευτής ανανέωσε μόνο για τρεις μήνες τη σύμβαση εργασίας του Στέλιου Παπαδόπουλου, γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ,  η οποία έληγε στις 28 Νοεμβρίου 2016. Ετσι, μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2017 θα αναζητήσουν το διάδοχό του. Ο Στέλιος Παπαδόπουλος πέρασε τέσσερα πέτρινα χρόνια στον ΟΔΔΗΧ λόγω κρίσης. Ανέλαβε γενικός διευθυντής το Νοέμβριο του 2012 επι κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, αντικαθιστώντας τον Πέτρο Χριστοδούλου και ευτύχησε να δει την Ελλάδα να βγαίνει στις αγορές μόνο μια φορά τον Απρίλιο του 2014, όταν η χώρα εξέδωσε 5ετές ομόλογο με κουπόνι 4,75%.

    Πάντως, ο Στέλιος Παπαδόπουλος έκανε και άλλη μια δουλειά. Μετά από αίτημα του γ΄κακουργοδικείου Αθηνών διενήργησε την πραγματογνομοσύνη για δύο δομημένα ομόλογα που είχαν αγοράσει τα ασφαλιστικά ταμεία την περίοδο 2006-2007 όταν και κατηγορήθηκαν ταμειάρχες και χρηματιστηριακές για υψηλές προμήθειες και μίζες. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη τα ομόλογα αγοράστηκαν σε τιμές χαμηλότερες της εύλογης αξίας τους. Και οι ταμειάρχες – όχι όλοι, εκτός από έναν που τον πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη – θα καθαρίσουν!

    Η Νίκας βιάζεται 

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ετών 59. Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.
    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ετών 59. Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.

    H Νίκας προχωράει τάχιστα τη συμφωνία με τις τράπεζες και την Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου και του Αχιλλέα Φώλια. Ανακοίνωσε τη σύγκληση γενική συνέλευσης για τις 2 Φεβρουαρίου 2017 για την αύξηση κεφαλαίου μέχρι 23,272 εκατ. ευρώ. Θα εκδοθούν 77.573.688 νέες κοινές μετοχές με προτεινόμενη τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

    Οι παλιοί βασικοί μέτοχοι (δηλαδή το fund της Global Finance και η Eurobank) αρχικά είχαν δηλώσει ότι δεν θα μπουν στην αύξηση, τώρα λένε ότι θα δηλώσουν τις προθέσεις τους στη γενική συνέλευση. Πάντως την πλειοψηφία θα την πάρει η Chipita.

    Προσπαθεί να μαζέψει φέσια η Ρεβόιλ

    Η Revoil του Ευάγγελου Ρούσου βγάζει στη “σέντρα”, στον πλειστηριασμό δηλαδή ακίνητα οφειλέτης της για ποσό  388.000 ευρώ. Τα ακίνητα είναι στη Θεσσαλονίκη αλλά υπάρχουν βάρη και από άλλους πιστωτές όπως η Eurobank, το ΙΚΑ κ.ά.

    Σκαναβής-Μπενέκος: υπευθυνότητα και βάλε…

    Στην αίτηση εξυγίανσης που κατέθεσε η εταιρεία ΗΜΕ.ΠΕ.Τ. Α.Ε. Εκδόσεων Ημερήσιου Τύπου και ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των Σκαναβή-Μπενέκου, που εκμεταλλεύεται τον Ελεύθερο Τύπο, υπάρχει και αναφορά στις Εταιρικές Αξίες. Ναι σωστά διαβάσατε.  Υπάρχουν εταιρικές αξίες. Και να το πιστέψετε και οι εργαζόμενοι στον Επενδυτή που και εσάς σας φέσωσαν και τους κυνηγάτε στα δικαστήρια. Λοιπόν ακούστε Εταιρικές Αξίες της ΗΜΕ.ΠΕ.Τ. Α.Ε.: Υπευθυνότητα, Ακεραιότητα, Επιχειρηματική Αριστεία, Ποιότητα, Επαγγελματισμός, Αξιοκρατία, Ηθος, Φιλοξενία, Αφοσίσωση, Καινοτομία, Συνεχής Πρόοδος.

    Μετά από αυτό, καλύτερος, μόνο ο Κούλης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The wise man: Ποια εταιρία έχει όλα της τα λεφτά σε τράπεζα στο Παρίσι και οι εξελίξεις στα ΕΛΠΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Big Business για Λ. Μπόμπολα , Γ. Περιστέρη και Αλεξία Μπακογιάννη 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Wise Man: Τι συμβαίνει στην Intracom; Ποιος διαρρέει απόρρητες πληροφορίες;



    ΣΧΟΛΙΑ