array(0) {
}
        
    
Menu
0.04%
Τζίρος: 169.74 εκατ.

Metlen: Τι φέρνει για τη μετοχή η έξοδος από τον δείκτη MSCI – Tα «όπλα» για τους Short παίκτες και οι αναμενόμενες πιέσεις

Comments

Τα πράγματα είναι απλά. 

Την εποχή της παντοδυναμίας του, ο Σοβιετικός δικτάτωρ Ιωσήφ Στάλιν εισήγαγε τον πολιτικό όρο του «χρήσιμου ηλίθιου» για να προσδιορίσει εκείνη την κατηγορία πολιτών που εκ προαιρέσεως αγαθής ακολουθούσαν ακρίτως τη μοσχοβίτικη πολιτική ως συνοδοιπορούντες. 

Αυτά από τους κρεμλινολόγους της εποχής εκείνης.

Μετά τη συντριβή των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη, πιστέψαμε ότι η κατηγορία του «χρήσιμου ηλίθιου» εξέλιπε και όντως αυτό συνέβη στο επίπεδο της κοινωνίας, αλλά ως τάση φαίνεται ότι επιβιώνει κάπως, με κέντρο επιρροής όχι τη Μόσχα πλέον.

Χρήσιμοι ηλίθιοι νο 1

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της NOVARTIS  ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα και μετά τις πιέσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων δικαστικών λειτουργών είπαν τα περισσότερα ψέματα της δεκαετίας. 

Σπίλωσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, χωρίς αναισθητικό. Νόμιζαν οτι θα μείνουν στο απυρόβλητο. Και όταν πιάστηκαν στην φάκα, απλά εξαφανίστηκαν. 

Νομίζω έχει δίκιο ο Αδωνις Γεωργιάδης που λέει οτι πρέπει να συλληφθεί ο Μάξιμος Σαράφης και η γυναίκα μάρτυρας εάν δεν εμφανιστεί σήμερα ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής. 

Πρέπει επιτέλους και εμείς να μάθουμε ποιοι κρύφτηκαν πίσω από την κουκούλα και να δούμε τα προσωπά τους. 

Άλλωστε τα ονόματα τους τα ξέρουμε καθώς εχουν δημοσιοποιηθεί μέσω του γνωστού καθηγητή που τους κατονόμασε.  Η εμφάνιση τους θα ήταν μια απλή επιβεβαίωση όσων ξέρουμε. 

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες απλά ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Όπως έλεγε ο Στάλιν. Φυσικά η σύλληψη τους και η κατάθεση τους απλά θα μας κάνει λίγο σοφότερους. 

Ο Ρασπούτιν 

Η όλη υπόθεση της NOVARTIS είναι μέρος του σχεδίου που εκπόνησε ο Ρασπούτιν και εκτέλεσε ενα συγκεκριμένο σύστημα.

Έχω την αίσθηση πως οι αποκαλύψεις που θα γίνουν στην Προανακριτική Επιτροπή θα δημιουργήσουν σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Έτσι, θα βρεθεί στο δίλημμα ή να αφήσει στην τύχη του τον Ρασπούτιν  ή αυτός να συμπαρασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πτώση του.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δίκη Νovartis: Απορρίφθηκε η αναβολή δίκης του Φιλίστορα Δεστεμπασίδη – Διακόπηκε η δίκη του Σαράφη για 10 Νοεμβρίου
Novartis: Eξαγοράζει την αμερικανική Avidity Biosciences έναντι 12 δισ. δολαρίων
Novartis: Εξαγοράζει την Avidity Biosciences με 12 δις δολάρια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιερρακάκη και Σκέρτσο, δείτε τι κάνουν τα Ταχυδρομεία σε ΗΠΑ, Καναδά και Λονδίνο
Στο κατώφλι της επόμενης έκρηξης: Η αγορά που κυνηγά την αθανασία του πρώτου
Χάρης Παμπούκης για τον Γιάννη Παράσχη: Υπόδειγμα σύγχρονου μάνατζερ
ΕΛΤΑ: Η υποκρισία της σύγκρουσης
Απολαμβάνοντας Μιλένα Αποστολάκη
«Πουλήστε τα ΕΛΤΑ με 1 ευρώ για να τελειώνουμε» – Άρθρο παρέμβαση
Η πρέσβης και τα μπουζούκια
Ανάμεσα στο ΑΕΠ και το πορτοφόλι: Η αλήθεια που δεν μετριέται
«Η συνάντηση Ερντογάν –Τράμπ στο Λευκό Οίκο, η Διάσκεψη για τη Γάζα και οι γνωστικές μεροληψίες στην ελληνική δημόσια σφαίρα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης και η αόρατη ψηφιακή γραφειοκρατία