• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Πώς χθες στις 6, ο Μητσοτάκης “έσβησε” οριστικά τον Τσίπρα από τον πολιτικό χάρτη

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    «Η τέχνη της πολιτικής συνίσταται στο να ξέρεις πότε ακριβώς να χτυπήσεις τον αντίπαλό σου λιγάκι κάτω από τη μέση»  είπε κάποτε ο Γερμανός Καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ.

    Χθες το απόγευμα στις 6, ο πολίτης που βρέθηκε  μπροστά στην τηλεόραση, στην οθόνη του υπολογιστή του η του κινητού του, για να παρακολουθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι βέβαιο ότι «πήρε» ανάσες βαθιάς ικανοποίησης.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “ξεκίνησε” ίσως το πιο σοβαρό διάγγελμα από την εποχή της μεταπολίτευσης. Η μισή Ελλάδα ήταν «καρφωμένη» στις οθόνες.

    Ο πρωθυπουργός με μια 10λεπτη ομιλία, περιέγραψε με ακρίβεια την “Γέφυρα Ασφαλείας” δηλαδή το πώς θα ζήσουμε όλοι μας από εδώ και στο εξής.

    Με τον αέρα του πολιτικού που έχει κερδίσει μαζί με όλους τους Έλληνες, όπως συνηθίζει να λέει, το μεγάλο στοίχημα της πανδημίας εξήγησε  όλο το πλέγμα των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από τις 4 Μάιου και μετά.

    Στην συνέχεια 6 στελέχη της κυβέρνησής του ανέλυσαν περισσότερο διεξοδικά όλα τα μέτρα. Ο ένας πιο σοβαρός και μετρημένος από τον άλλο.

    Σκέρτσος, Παπαθανάσης, Κεφαλογιάννης, Λιβάνιος, Χαρδαλιάς, Κοντοζαμάνης με την Αριστοτελία Πελώνη να τους συντονίζει.

    Θα σας καλέσω τώρα να σβήσετε αυτή την εικόνα και να κλείσετε τα μάτια σας.

    Σκεφτείτε τώρα τον Τσίπρα να σας ενημερώνει για τα μέτρα εναντίον της πανδημίας στις 6 το απόγευμα.

    Και στην συνέχεια να σας ενημερώνουν οι Παύλος Πολάκης, Σία Αναγνωστοπούλου, Θεανώ Φωτίου κλπ. Τρόμος και κρύος ιδρώτας θα σας έλουζε για το τι θα έλεγαν.

    Ας ανοίξουμε όλοι τα μάτια μας και να μεταφερθούμε και πάλι στο σήμερα… Ευτυχώς ο εφιάλτης ΣΥΡΙΖΑ είναι  μόνο μια μακρινή ανάμνηση.

    Η ουσία είναι ότι χθες στις 6 και μέσα σε 1,5 ώρα έσβησε οριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του από τον πολιτικό χάρτη, υπό το ασήκωτο βάρος της πιο σοβαρής και μετρημένης κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο. Ήταν ακριβώς η στιγμή που ο Μητσοτάκης χτύπησε τον αντίπαλό του λιγάκι κάτω από την μέση…

    Ο Μητσοτάκης κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών ήδη από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του.

    Και πολύ περισσότερο τους τελευταίους 2 μήνες που ο άνθρωπος με τις αποφάσεις που έλαβε έκανε θαύματα. Έσωσε ζωές και τώρα το μεγάλο στοίχημα του είναι να σώσει την οικονομία μας.

    Τώρα και για την επόμενη δεκαετία η χώρα θέλει έναν ηγέτη – μαέστρο με γνώσεις ειδικά στην οικονομία, πείρα και μεγάλες ικανότητες. Θέλει έναν πολιτικό που να ξέρει άριστα τις ευρωπαϊκές ισορροπίες και να διεκδικεί το καλύτερο για την χώρα του. Να μάχεται απέναντι στους “δύσκολους”  Γερμανούς και στους Ολλανδούς πολιτικούς σαν ίσος προς ίσο.

    Να κερδίσει μάχες με τα λεφτά που θα δώσει η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (QE). Γιατί μην έχετε αμφιβολία. Η ΕΕ θα ρίξει πολλά χρήματα για να στηρίξει τις οικονομίες των χωρών μελών.

    Αυτό πρέπει να θυμόμαστε όταν βρεθούμε μπροστά στην κάλπη σε κάποια χρόνια.

    Η ώρα των πολιτών  

    Φυσικά τώρα ήλθε η ώρα των πολιτών. Άπαντες σε λίγες ημέρες θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας και ο καθένας θα αναλάβει το βάρος της ευθύνης της δικιάς του υγείας.

    Ας είμαστε προσεκτικοί. Γιατί ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του. Και ο καθένας ας κάνει την δουλειά του με απόλυτη ασφάλεια.  Γιατί δεν θα έχουμε δίπλα μας ο καθένας μας έναν Τσιόδρα η έναν Σύψα.

    Πάντως  το βέβαιο είναι ότι ο Μητσοτάκης την έκανε την δουλειά του πολύ καλά έως τώρα και είναι βέβαιο ότι θα την κάνει και στο μέλλον.



    ΣΧΟΛΙΑ