• Άρθρα

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Eurobank, Μότορ Οιλ και Fourlis

    • Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Ο επικεφαλής της Vitalfinance Γιάννης Γιαπράκης

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 863 μονάδων (κλείσιμο).

    Γενικός Δείκτης

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική υπό προϋποθέσεις.

    Η αδυναμία υπέρβασης του SMA200 που αποτελεί και την προϋπόθεση για μεταβολή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική, επιβαρύνει την τεχνική εικόνα χωρίς όμως να σηματοδοτεί κάποια καθοδική αντιστροφή. Ο δείκτης είναι εμφανές ότι ακόμη δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από την πίεση που του ασκεί, όμως εκμεταλλευόμενος την σαφή στήριξη του SMA50 συνεχίζει την προσπάθεια ανοδικής υπέρβασης και επέκτασης της κίνησης τουλάχιστον μέχρι την κατερχόμενη Κ. Παραμένει εξαιρετικά πιθανό η διόρθωση να λάβει την μορφή τριγώνου ABCDE όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενες αναλύσεις και φαίνεται στο μακροπρόθεσμο διάγραμμα του δείκτη.

    Γενικός Δείκτης MAKRO

    Η διόρθωση εξελίσσεται όπως ακριβώς έχει προβλεφθεί με την πιθανότητα η τελική της μορφή να είναι αυτή του τριγώνου ABCDE να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχει η τελική μορφή να είναι ένα μεγάλο ΑΒC.

    Η πιθανότητα διόρθωσης με τη μορφή τριγώνου ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την οριστική υπέρβαση του ΕΜΑ30. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο ΓΔ πέτυχε την υπέρβασή του και είναι πιθανό με μια καλή ανοδική κίνηση την ερχόμενη εβδομάδα να οριστικοποιήσει αυτή την υπέρβαση.

    Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ)

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 576 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε οριακά ανοδική .

    Η οριακή υπέρβαση του SMA50 είχε ως αποτέλεσμα την μεταβολή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική. Ο τραπεζικός δείκτης ανέκτησε και το σημαντικό επίπεδο των 609 μονάδων ενώ διατηρεί τη στήριξη του SMA200. Οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε με μία – δύο ανοδικές συνεδριάσεις να απομακρυνθεί από τον SMA50 και να αποκτήσει την απαιτούμενη δυναμική για να δοκιμαστεί στη συνέχεια και η κατερχόμενη Κ.

    ΜΕΤΟΧΕΣ

    ΑΔΜΙΕ ΑΔΜΗΕ -1,38% 2,15 

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 2,14€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι μη επιβεβαιωμένα ανοδική.

    Η μετοχή αφού βρήκε ισορροπία στο κάτω όριο του πλαγιοκαθοδικού καναλιού, ολοκλήρωσε ένα σχηματισμό διπλού πυθμένα που δημιούργησε προϋποθέσεις για ανοδική κίνηση. Προβληματίζει η ύπαρξη της τριπλής αντίστασης 2,32-36-40 λίγο πιο πάνω από την τιμή της μετοχής ενώ ισχυρή πίεση ασκεί και η ΚΜ (μέση γραμμή του καναλιού Κ-Κ).

    ΒΥΤΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) έγινε ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 3,05€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε ανοδική.

    Μετά την διόρθωση που έφερε την εκ νέου διάσπαση του SMA200 η μετοχή αντέδρασε έντονα ανοδικά με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί ένας τοπικός σχηματισμός διπλού πυθμένα που έθεσε ανοδικό στόχο στην περιοχή 3,35- 3,40€. Η υπέρβαση του SMA50 που σηματοδότησε την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης, σε συνδυασμό και με την υπέρβαση της αντίστασης στα 3,13€ αυξάνουν τις πιθανότητες επίτευξης του ανοδικού στόχου.

    ΔΕΗ ΔΕΗ -2,67% 11,32

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 6,39€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η μετοχή συνέχισε την διορθωτική της πορεία βρίσκεται πολύ κοντά στο χαμηλό 120 ημερών. Η τεχνική εικόνα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και αντίστοιχα άσχημη είναι και η προοπτική της μετοχής αφού η επόμενη στήριξη βρίσκεται στα 4,5€.

    Όμως αν και δεν υπάρχει τεχνική σηματοδότηση είναι φανερή μια προσπάθεια τερματισμού της διόρθωσης αφού η καθοδική κίνηση έχει χάσει την αρχική της ορμή με αποτέλεσμα η μετοχή από τις αρχές Μαΐου ουσιαστικά πλέον να συσσωρεύει στην περιοχή 6,05-6,50 αντί να διορθώνει γεγονός που μπορεί να φέρει ανοδική αντίδραση προς τον SMA50.

    EUROBANK ΕΥΡΩΒ -1,08% 1,83

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 0,96€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Η τιμή διατηρείται ψηλότερα από τον SMA50 και την κατερχόμενη Κ και αυτό αρκεί για να υφίσταται προοπτική ανόδου μέχρι την δοκιμή της αντίστασης στα 1,095€.

    ΦΟΥΡΛΗΣ ΦΡΛΚ 1,48% 4,12

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) έγινε ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 3,18 .

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η μετοχή αφού δοκίμασε την στήριξη στα 3,18€ αντέδρασε ανοδικά και υπό προϋποθέσεις μπορεί να ακολουθήσει μια ανοδική κίνηση μέχρι τον SMA50.

    ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ  ΜΟΗ -0,61% 26,26

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 15,90€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Η μετοχή αφού ολοκλήρωσε μια ήπια διόρθωση επανήλθε ανοδικά. Η ανοδική δυναμική ενισχύθηκε με αποτέλεσμα η μετοχή να πετύχει ξανά νέο υψηλό 120 ημερών και να παραμείνει στον δρόμο προς τα 19,50€ όπου βρίσκεται ο μακροπρόθεσμος ανοδικός στόχος.

    ΜΟΗ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Η τιμή της μετοχής απολαμβάνει την στήριξη του EMA30 (αν και τον έχει διασπάσει προσωρινά μερικές φορές) και της ανερχόμενης Α. Από τον Μάρτιο του 2021 έχει ολοκληρωθεί ανοδικός σχηματισμός ανάποδου ΩΚΩ που έχει ανοδικό στόχο στα 19,50€ ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ.

    ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

    DAX

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 13919 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Ο δείκτης αφού ξέφυγε από την πίεση του SMA50 κινήθηκε ήπια ανοδικά με στόχο την προσέγγιση και την δοκιμή υπέρβασης της διπλής αντίστασης στις 14820-14974 μονάδες που αποτελεί στοιχείο κλειδί για τη συνέχεια.

    DAX makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Δεν υπάρχει αλλαγή στην μακροπρόθεσμη εικόνα. Ο δείκτης έχει ολοκληρώσει από τον Φεβρουάριο ένα σχηματισμό διπλής κορυφής που είχε καθοδικό στόχο στις 13750 μονάδες που επιτεύχθηκε πολύ γρήγορα ενώ η τιμή υποχώρησε πολύ χαμηλότερα. Η ανοδική αντίδραση που ακολούθησε μετά από μια ήπια ενδιάμεση διόρθωση έφερε την τιμή του δείκτη να δοκιμάζει χωρίς επιτυχία προς το παρόν την υπέρβαση του ΕΜΑ30. Θετική είναι η σηματοδότηση και από τον MACD  και έτσι οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται.

    NASDAQ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) έγινε ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 11769 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε ουδέτερη.

    Ο δείκτης αφού πέτυχε νέο  χαμηλό 120 ημερών (11492 μονάδες) επιτυγχάνοντας τον πρώτο μακροπρόθεσμο καθοδικό στόχο που έχει τεθεί αντέδρασε ανοδικά όπως ήταν αναμενόμενο και συνεχίζει την ανοδική αντίδραση αυτή με στόχο την υπέρβαση του SMA50.

    S&P 500

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 3941 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Ο δείκτης αφού πέτυχε νέο  χαμηλό 120 ημερών (3810 μονάδες) αντέδρασε ανοδικά υπερβαίνοντας την αντίσταση στις 4060 μονάδες που πλέον θεωρείται στήριξη. Η ανοδική αντίδραση έχει στόχο την υπέρβαση του SMA50 και την προσέγγιση των 4300 μονάδων.

    EURUSD

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 1.056$  (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε ανοδική.

    Η ισοτιμία €/$ αφού έφτασε σε ιστορικά επίπεδα στήριξης τελικά κατάφερε να βρεί επίπεδο ισορροπίας με αποτέλεσμα να αντιδράσει ανοδικά και πλέον να έχει αντιστρέψει την προοπτική και την τεχνική εικόνα . Αναμένεται η υπέρβαση των αντιστάσεων για να θεωρηθεί οριστική η αντιστροφή.

    EURUSD makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η ισοτιμία έχει ολοκληρώσει ένα αντιστρεπτικό σχηματισμό ΩΚΩ που είχε καθοδικό στόχο στο 1,108$, στόχος που έχει επιτευχθεί από το Μάρτιο. Η καθοδική πορεία συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η τιμή €/$ να φτάσει σε ιστορικά χαμηλά (1,046 τον Μάρτιο του 2015 και 1,034 τον Ιανουάριο του 2017).

    Από τα επίπεδα αυτά άρχισε όπως αναμενόταν μια ανοδική αντίδραση το εύρος της οποίας θα εξαρτηθεί από τη μορφή και την ισχύ του αντιστρεπτικού σχηματισμού που θα την προκαλέσει, κάτι που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αφού αντιστρεπτικός σχηματισμός δεν έχει εμφανιστεί. Πιθανή πάντως είναι η κίνηση μέχρι τον ΕΜΑ30

    Με μια πρόωρη εκτίμηση θετική είναι και η σηματοδότηση του MACD.

    WTI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 03/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) παραμένει ανοδική  ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 110$ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Δεν υπάρχει αλλαγή στην τεχνική εικόνα. Επιβεβαιώνεται η ανοδική προοπτική ενώ αναμένεται η ανοδική συνέχεια προς την αντίσταση στα 123,7$. Εξακολουθεί να ισχύει ο ανοδικός στόχος στα 126,45$.

    Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

    Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ