• Άρθρα

    Αυτός είναι ο πραγματικός ηττημένος της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες

    Μαρί Γυπαράκη

    Μαρί Γυπαράκη


    Προσωπικά, λυπάμαι για όλο αυτό το λαοπλάνο παιχνίδι με τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών. Τα ΜΜΕ έπρεπε να είναι ελεύθερα, ανεξάρτητα και να υπάρχει ποικιλία και πολυφωνία. Τα τηλεοπτικά κανάλια που κόπηκαν ήταν ευχάριστα ψυχαγωγικά και τις περισσότερες φορές αντικειμενικά.

    Η μελλοντική συνύπαρξη 3 κρατικών καναλιών με 4 μόνον ιδιωτικά κανάλια, θα έπρεπε να μας απασχολεί και να μας προβληματίζει πολύ περισσότερο από το ποιος από τους υποψήφιους επιχειρηματίες θα υπερισχύσει και ποιο θα είναι τελικά το τίμημα της συμμετοχής του.

    Ειδικότερα στη σημερινή πραγματικότητα, που τα έσοδα από τις διαφημίσεις για τα ΜΜΕ είναι στα κατώτατα όρια σε αντίθεση με τα έξοδά τους που είναι στα ύψη, όποιο και να είναι το τίμημα, είναι υπέρογκο σαν ποσό.

    Η όλη διαδικασία, όπως προβλήθηκε ήταν υποτιμητική και εκτός ορίων. Διασύρθηκαν ονόματα άνευ λόγου και αιτίας.

    Απορώ και λυπάμαι για την απόφαση και την πραγματοποίηση μιας τόσο σκληρής και απάνθρωπης διαδικασίας, που θυμίζει σκηνές από μονομαχίες σε αρχαία χρόνια, προς ικανοποίηση του πλήθους. Μου μοιάζει κιόλας σαν θεματικό σήριαλ του καλοκαιριού ελλείψει εκλογικών αναμετρήσεων.

    Η όλη διαδικασία έθεσε την χώρα σε μία ανώφελη αγωνία, τους επιχειρηματίες σε εγκλωβισμό και τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο για το αύριο!

    Μια διαδικασία που θα δώσει ίσως έσοδα στο κράτος από το χρηματικό τίμημα. Όμως κανείς δεν μας ενημέρωσε για το πραγματικό κόστος της! Από πού θα αντλήσει χρήματα το κράτος για όλους αυτούς τους εργαζόμενους που θα απολυθούν;

    Πού θα βρουν τα χρήματα τα ταμεία ανεργίας; Μήπως θα τους προσλάβουν τα κρατικά κανάλια;

    Και σ αυτή την περίπτωση ποιος θα τους πληρώσει;

    Συγχαρητήρια, λοιπόν, στους φέροντες τις επίμαχες τηλεοπτικές άδειες και εύχομαι να αντέξουν τις αντίξοες συνθήκες.

    Λυπάμαι πραγματικά για τους υπόλοιπους επιχειρηματίες και εργαζόμενους που δεν κατάφεραν να πάρουν άδειες και που αγωνίστηκαν τόσα χρόνια για την ποιότητα και την βελτίωση της ενημέρωσής μας. Όμως δεν θα χρησιμοποιήσω την λέξη “ηττημένοι” για αυτούς!

    Το να υποχρεωθεί να συμμετάσχει κάποιος σε αυτό το παιχνίδι κυριαρχίας και επίδειξης δύναμης, κάθε άλλο παρά νικητές και ηττημένους δείχνει. Ο πραγματικός ηττημένος είναι αυτός που δεν σκέφτηκε τις δυσάρεστες συνέπειες που θα γυρίσουν κάποια στιγμή πάνω του, δηλαδή το κράτος!

    Δηλαδή εμείς!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/posa-chtipimata-pige-kathe-adia/71347



    ΣΧΟΛΙΑ