ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ιράν θα παραμείνει στην πυρηνική συμφωνία, χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ σε αυτήν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ.
Παράλληλα, ο Ροχανί πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στα στελέχη της πυρηνικής βιομηχανίας της χώρας του να είναι έτοιμα να συνεχίσουν την ανάπτυξη της πυρηνικής βιομηχανίας χωρίς κανέναν περιορισμό, εφόσον χρειαστεί.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Ιρανός πρόεδρος είπε ότι η απόφαση που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ υπήρξε μια “ιστορική εμπειρία” για την Τεχεράνη και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ουδέποτε τήρησαν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, συνέχισε ο Ροχανί, έχει ιστορικό υπονόμευσης των διεθνών συνθηκών και χαρακτήρισε “ψυχολογικό πόλεμο” την απόφαση του Τραμπ.
Ο Ροχανί είπε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να ξεκινήσει συνομιλίες για την πυρηνική συμφωνία με την ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα εντός των επόμενων εβδομάδων και διαβεβαίωσε ότι η ιρανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Σαουδική Αραβία στηρίζει την απόφαση του Τραμπ για το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αψηφεί τον Τραμπ η Τουρκία! «Θα συνεχίζουμε να εμπορευόμαστε με το Ιράν, δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απογοήτευση στην Ευρώπη για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν – Πανηγυρίζει το Ισραήλ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογένεια Λάτση: Κέρδη 11,1 εκατ. δολαρίων για την Euroholdings κυρίως από την πώληση πλοίου στο πρώτο τρίμηνο
- Oscar Murillo: Ένα τηλεγράφημα στη σιωπή για τη φιλία, τη θάλασσα και όσα δεν ειπώθηκαν
- Ζαχαρίας Ραγκούσης (Pfizer): Η υποψηφιότητα για το ΔΣ του AmCham, η Νο1 προτεραιότητα και οι στρατηγικές επενδύσεις
- Οι άμεσες συναλλαγές τύπου IRIS θα πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρώνονται μέσω POS – Βαριά πρόστιμα στους παραβάτες
