ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Παπασταύρου – Μπέργκαμ: Η ενέργεια και η άμυνα πυλώνες συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ – Το «κλειδί» της Αλεξανδρούπολης στον διάδρομο IMEC
Η ΕΕ είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο, τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Υπογράμμισε ότι «η άμεση αποκλιμάκωση είναι απαραίτητη για να επιτραπεί η επανάληψη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων, που είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις».
Επιπροσθέτως, ο κ. Μπορέλ απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές σημείωσε ότι «η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτεί επείγουσα και συλλογική δέσμευση. Αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν απαράδεκτα γεγονότα. Η Τουρκία πρέπει να αποφύγει τη λήψη μονομερών ενεργειών».
Παράλληλα, ο κ. Μπορέλ επισήμανε ότι «οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν πολύ ξεκάθαροι για τις πιθανές συνέπειες εάν δεν υπάρχει πρόοδος στη συνεργασία με την Τουρκία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Καθ’ οδόν προς την Άγκυρα ενόψει των συνομιλιών με την Ρωσία
- Κέλογκ: Ο Τραμπ θα παραστεί στην Κωνσταντινούπολη μόνο αν παραστεί και ο Πούτιν
- ΔΑΑ: Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση 9.544.087 νέων μετοχών στο ΧΑ
- Τραμπ: Συμφώνησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Συρίας στη Σαουδική Αραβία
