• Πολιτική

    BBC: Οι Βρετανοί επιβεβαίωσαν την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα

    • NewsRoom
    Ο Ρίσι Σούνακ, Πρωθυπουργός της Βρετανίας

    Ο Ρίσι Σούνακ, Πρωθυπουργός της Βρετανίας


    Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την ακύρωση της συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκης, ενώ ανέφερε πως πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

    Ανώτερη πηγή των Τόρις ξεκαθάρισε μάλιστα πως η ακύρωση ήρθε έπειτα από τη δυσαρέσκεια του βρετανού πρωθυπουργού για την πάγια θέση της Ελλάδας σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στο BBC.

    «Ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση μετά από σχολιασμούς σχετικά με τα “ελγίνεια μάρμαρα” πριν από αυτήν», ανέφερε σύμφωνα με το BBC.

    «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη – τα “ελγίνεια” αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του Βρετανικού Μουσείου και ανήκουν εδώ. Είναι απερίσκεπτο για οποιονδήποτε Βρετανό πολιτικό να προτείνει ότι αυτό υπόκειται σε διαπραγμάτευση».

    Πάντως, ελληνικές πηγές αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Βρετανικής Κυβέρνησης, Όλιβερ Ντάουντεν.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Σούνακ ακύρωσε την συνάντηση με τον Μητσοτάκη – «Εκφράζω την ενόχλησή μου», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός

    Bloomberg: Ο Κ. Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα για τα Ελγίνεια Μάρμαρα στη συνάντηση με τον Σούνακ

    Κυριάκος Μητσοτάκης στο BBC: Τα Γλυπτά θα φαίνονταν καλύτερα στον Παρθενώνα – Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα, τι θα συνέβαινε;



    ΣΧΟΛΙΑ