• Πολιτική

    Μπακογιάννης: Καμία γειτονιά της Αθήνας δεν θα βυθιστεί στο σκοτάδι

    Κώστας Μπακογιάννης

    Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων


    Η συζήτηση της πρότασης μείωσης των δημοτικών τελών για κατοικίες και για επαγγελματικούς χώρους λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών από τις παρατάξεις “Ανοιχτή πόλη”, “Αθήνα είσαι εσύ”, “Ανταρσία” και “Αντικαπιταλιστική ανατροπή”, αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ της ηγεσίας του δήμου της Αθήνας και της αντιπολίτευσης, στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

    Το ίδιο και η συζήτηση για το ενεργειακό κόστος του δήμου Αθηναίων και τις πολιτικές αντιμετώπισής του, σε σχέση και με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο.

    Από την πλευρά της “Ανοιχτής Πόλης”, ο επικεφαλής της, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε ότι για την κατοικία, το λιανικό εμπόριο, καθώς και την παροχή υπηρεσιών, η δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναλάβει να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε ότι σήμερα, σύμφωνα με συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία, υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις επιθυμίες και την πραγματικότητα και ότι στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, βούληση της δημοτικής Αρχής είναι “να κρατήσουμε την Πόλη όρθια και λειτουργική”. Τόνισε ωστόσο, ότι θα επανέλθει στο συγκεκριμένο θέμα, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού.

    Αναφορικά με το θέμα του ενεργειακού κόστους του δήμου της Αθήνας και την εξοικονόμηση ενέργειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για “τιμωρητικά μέτρα της κυβέρνησης”, η οποία εκβιάζει την τοπική αυτοδιοίκηση για να δικαιολογήσει την αποτυχία της, όπως είπε. Η τοπική αυτοδιοίκηση κατά τον κ. Ηλιόπουλο, θα πρέπει να λάβει ένα μεγάλο κονδύλι απο το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύθηκε ότι καμία γειτονιά της Αθήνας δεν θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Τόνισε ωστόσο, πως “όταν δοκιμάζεται μία ολόκληρη χώρα, οφείλουμε κι εμείς να δώσουμε το καλό παράδειγμα” προαναγγέλοντας μια λελογισμένη χρήση της ενέργειας, χωρίς περιττές σπατάλες.

    Σχολεία

    O Κώστας Μπακογιάννης, κατά κατά την τοποθέτηση του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρθηκε και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στην ετοιμότητα των σχολείων της πρωτεύουσας.

    Ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι έχει εισπράξει μία μη εποικοδομητική κριτική η οποία έτεινε στον μηδενισμό, αλλά ο ψύχραιμος και νηφάλιος παρατηρητής θα αντιλαμβανόταν ότι έχει γίνει αξιοσημείωτη πρόοδος. Φέτος, με στόχο την ασφάλεια των μαθητών, στα σχολεία υπάρχουν αντικειμενικά περισσότερες καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες από ποτέ, υποστήριξε. Σημείωσε επίσης, ότι η δημοτική Αρχή καλείται να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα, έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος, αν και έχουν να γίνουν ακόμα πολλά.

    Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε ότι παραμένουν κρίσιμα ζητήματα προς επίλυση, και έθιξε το θέμα της φύλαξης στα σχολεία, σημειώνοντας ότι τώρα η κατάσταση είναι χειρότερη από πριν. Έθεσε επίσης το ζήτημα της αναγκαιότητας του Καλλιτεχνικού Σχολείου και επανέλαβε την αντίθεση της παράταξης του στη μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στο Πανεπιστήμιο.

    Ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», μεταξύ άλλων ζήτησε μια πληρέστερη και επικαιροποιημένη εικόνα για τα σχολεία, ενώ ο Νίκος Σοφιανός από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», ανέφερε ότι έχει παρατηρήσει σημαντικές ελλείψεις, κυρίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στη Λιβύη

    Πολιτική πίεση στον Μπάιντεν – Ετοιμάζονται απεργίες σε νοσοκομεία και τρένα



    ΣΧΟΛΙΑ