• Πολιτική

    Μπακογιάννη: Να μην ισχύει το πιστοποιητικό για εμάς τους 60ρηδες χωρίς την τρίτη δόση

    • NewsRoom
    Μπακογιάννη: Να μην ισχύει το πιστοποιητικό για εμάς τους 60ρηδες χωρίς την τρίτη δόση

    Ντόρα Μπακογιάννη


    Την πρόταση να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών αν δεν έχουν κάνει την αναμνηστική τρίτη δόση, διατύπωσε την Τρίτη η βουλευτής και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Η τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 60 πρέπει να είναι υποχρεωτική. Τέλος. Δεν θα υπάρχει πιστοποιητικό το οποίο να ισχύει εάν είσαι άνω των 60 και δεν έχεις κάνει την τρίτη δόση», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΑ.

    Σε ηλικία 67 ετών η ίδια, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που είναι άνω των 60 –«στη δική μου ηλικία», όπως είπε – να κάνουν το ταχύτερο δυνατόν την τρίτη δόση, καθώς «στους δύο μήνες δεν έχουν καμία προστασία».

    «Λέω το προσωπικό μου για να τους πείσω όσο μπορώ. Εγώ στους δύο μήνες είχα μηδενική προστασία, μετά το τρίτο εμβόλιο έχω 96%. Είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο τουλάχιστον για τους άνω των 60, η τρίτη δόση», ανέφερε.

    Εμβολιαστείτε, μην κάνετε «ταρζανιές»

    H κ. Μπακογιάννη απηύθυνε έκκληση και προς τους καρκινοπαθείς που αρνούνται να εμβολιαστούν.

    «Σήμερα στα νοσοκομεία υπάρχουν άνθρωποι που ανακαλύπτουν ότι έχουν καρκίνο. Όταν τους λένε ότι έχουν καρκίνο και πρέπει να κάνουν μια χημειοθεραπεία διότι καταλαβαίνουν ότι είναι μια αρρώστια από την οποία κινδυνεύουν να πεθάνουν, κάνουν τις χημειοθεραπείες τους, με φάρμακα πάρα πολύ δυνατά και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

    Αρνούνται το εμβόλιο που έχουν κάνει 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, το οποίο έχει ελεγχθεί περισσότερο από όλα τα εμβόλια που κάνουμε στα παιδάκια μας χωρίς να ρωτήσουμε και δεν έχουμε παιδική θνησιμότητα και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο το οποίο είναι το Α και το Ω για τη δική τους προστασία», επεσήμανε, λέγοντας ότι οι καρκινοπαθείς δίνουν διμέτωπο αγώνα.

    «Πρέπει να το κάνουν οι άνθρωποι που έχουν αυτοάνοσα. Κάνω έκκληση γιατί ζω αυτή την κατάσταση και είναι πάρα πολύ σημαντικό να προστατεύσουν τη ζωή τους. Όταν σου έρθει το πρόβλημα δέχεσαι τον γιατρό ο οποίος σου λέει “κάνε το Α, κάνε το Β” γιατί εκείνη την ώρα καταλαβαίνεις ότι θέλεις να ζήσεις. Ε, για όνομα του Θεού, ας κάνουν το εμβόλιο αυτή τη στιγμή, διότι αυτό είναι το μόνο που θα τους προστατεύσει αυτή τη στιγμή για να μην μπουν αύριο σε ΜΕΘ. Δεν είναι ώρα για πείσματα, είναι ώρα να ακούσουμε και δεχθούμε την επιστήμη. Ας μην κάνουμε “ταρζανιές” που τελικά θα γυρίζουν εις βάρος της δικής μας υγείας και της υγείας των ανθρώπων που αγαπάμε», υπογράμμισε η ίδια.

    Αναφορικά με τον επόπτη Υγείας που φέρεται να παρότρυνε 51χρονη γυναίκα – η οποία πέθανε από κορονοϊό – να μην εμβολιαστεί και να μην διασωληνωθεί, η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι πρέπει να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες απόλυσης. Ζήτησε «να σταματήσει να πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο» και να «κατηγορηθεί με πολύ βαριές κατηγορίες».

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Οι υγειονομικοί δίνουν σκληρή μάχη – Γνωρίζουν τις προσπάθειες για ενίσχυση του ΕΣΥ

    Η έξαρση της πανδημίας πιέζει το Μαξίμου – Κρίσιμο το διάστημα έως τα Χριστούγεννα

     



    ΣΧΟΛΙΑ