• Πολιτική

    Ατάκες-φωτιά στη Βουλή: Είμαι εδώ, γιατί εσείς με φέρατε, είπε ο Πικραμμένος στον Τσίπρα

    • NewsRoom
    pikramenos_πικραμμένος

    Παναγιώτης Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης


    Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για το σχόλιό του ότι δεν ταυτίζεται με κάποιο κόμμα όποιος διορίζεται σε γραφείο πρωθυπουργού έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή είπε: «Θεωρείτε ότι όποιος διορίζεται στο γραφείο του πρωθυπουργού ταυτίζεται και με το κόμμα που ανήκει ο πρωθυπουργός. Δηλαδή ο κ. Πικραμμένος που ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν θα έπρεπε να διοριστεί στο ΣτΕ» είπε κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

    Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Πικραμμένος είπε: «Νομίζω ότι προσπαθείτε να συγκρίνετε πράγματα που δεν μπορούν να συγκριθούν. Ισχύει η λαϊκή παροιμία: Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο; Εγώ πήγα στο γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991 μετά από ερώτημα που έγινε από το τότε υπουργικό συμβούλιο προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΣτΕ με επέδειξε. Έγινα πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας το 2009. Περίπου 19 χρόνια μετά.

    » Αν σήμερα βρίσκομαι εδώ σε αυτή την αίθουσα, είναι γιατί εσείς με φέρατε εδώ, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο εκόντα άκοντα. Δεν είχα την βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο, αλλά με φέρατε. Τι να κάνουμε;».

    Και ο κ. Πικραμμένος συνέχισε για την Βασιλική Θάνου: «Τώρα να μου επιτρέψετε με στενοχώρια να πω δύο λόγια για την κυρία πρόεδρο της επιτροπής ανταγωνισμού.

    » Υπάρχει όντως πρόβλημα με την νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Αυτό είναι το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση; Τι γίνεται όταν αυτός που πρέπει να είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας της αρχής είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος;

    » Γιατί η κυρία Θάνου πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Ξέρετε γιατί; Για να μην ελεγχθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Γιατί αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε αυτές τις αποφάσεις παρά την αντίδραση των υπολοίπων μελών; Η κυρία Θάνου θα ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά δεν είναι ώρα».



    ΣΧΟΛΙΑ