• Πολιτική

    Αποστομωτικός Μητσοτάκης: Είναι πολύ σοβαρό να χτίζονται καθηγητές στα γραφεία τους

    • NewsRoom
    mitsotakis μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Πληρωμένη απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρωθυπουργός μετά την παρότρυνση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασχοληθεί η κυβέρνηση με κάτι σοβαρότερο από το πανεπιστημιακό άσυλο.

    «Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα όταν καθηγητές χτίζονται στα γραφεία τους, όταν πολλά πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακίνησης ναρκωτικών, όταν οι γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες-καταστροφείς του ιστορικού κέντρου κάθε φορά που καταδιώκονται βρίσκουν καταφύγιο μέσα στο Πολυτεχνείο».

    Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εμπειρία από ελληνικό πανεπιστήμιο, ούτε από πανελλήνιες εξετάσεις: «Πιαστήκατε και πάλι αδιάβαστος, κε Τσίπρα. Και έδωσα εξετάσεις και πέρασα σε ελληνικό πανεπιστήμιο, στο Πολιτικό της Νομικής. Αλλά είχα αποφασισει να σπουδάσω εξωτερικό, όμως πέρασα στο ελληνικό πανεπιστήμιο».

    Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για κατάργηση του ασύλου συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος ως απλός βουλευτής δεν θα μπορούσε να κάνει ομιλία σε ένα πανεπιστήμιο για τον φιλελευθερισμό γιατί θα τον προπηλάκιζαν. «Είναι πολύ σοβαρά ζητήματα αυτά» είπε.



    ΣΧΟΛΙΑ