• Top Stories

    Ο Τσίπρας νοιάζεται περισσότερο για τις τηλεοπτικές άδειες, παρά για την οικονομία


    Ποιο ζήτημα είναι σημαντικότερο αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα: η ανάκαμψη της οικονομίας ή το πόσα κανάλια εθνικής εμβέλειας θα έχει η τηλεόραση; Ακούγοντας κανείς την εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, θα πίστευε πως το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είναι αυτό που απασχολεί την ελληνική κοινωνία περισσότερο από κάθε άλλο – βέβαια, στην πραγματικότητα πρόκειται περισσότερο για μία εμμονή της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία ελάχιστα ενδιαφέρει τους πολίτες που δεν ξέρουν πού να κρυφτούν από τους φόρους που έρχονται καταπάνω τους κατά ριπάς.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «θεσμική εκτροπή» τη στάση της ΝΔ απέναντι στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ξεκαθαρίζοντας πως οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις και πως «η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας θα αναλάβει να εκτελέσει το διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών».

    Η διαπλοκή βιώνει τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας της, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Θα αντέξουμε, να υλοποιήσουμε την εντολή που με σαφήνεια μας έδωσε τρεις φορές ο ελληνικός λαός».

    Όσο για τα… λιγότερο σοβαρά για την κυβέρνηση ζητήματα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε βάρος στο προσφυγικό, σημειώνοντας πως «το κύμα της κρίσης του προσφυγικού σκάει πάνω στα νησιά μας», ενώ δεσμεύθηκε πως μέχρι την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις για τα κέντρα υποδοχής και κάλεσε τους εταίρους να υλοποιήσουν και τις δικές τους δεσμεύσεις. «Οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι a la carte», σχολίασε.

    Για το Ασφαλιστικό, υποστήριξε πως οι προτάσεις της κυβέρνησης προστατεύουν τους ασθενέστερους και δεν επιτρέπουν να υπάρχουν πολίτες δύο και τριών ταχυτήτων και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσουν το παιχνίδι της μικροπολιτικής και να καταθέσουν προτάσεις, κατηγορώντας για «ρεσιτάλ ανευθυνότητας» την αντιπολίτευση.

    Εμφανίστηκε επίσης ανοιχτός στον διάλογο τόσο με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, όσο και με τους αγρότες, «αρκεί να έρθουν στο τραπέζι του διαλόγου, γιατί χωρίς διάλογο δεν υπάρχει λύση», όπως σημείωσε, προσθέτοντας: «Είμαστε ανοιχτοί σε ειλικρινή διάλογο γιατί υπάρχουν δυνατότητες όσον αφορά τη μεταβατικότητα των διατάξεων, το ύψος των εισφορών όσο γενικότερα στο θέμα προστασίας του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών».

    Βέβαια, αυτές οι «προσφορές» έχουν ήδη απορριφθεί από την πλευρά των αγροτών, που ζητούν να αποσυρθεί το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένος να πράξει (αλλά και να ήθελε, δεν θα μπορούσε εν μέσω διαπραγμάτευσης με τους δανειστές).

    Αναφέρθηκε επίσης στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη λύσης του ζητήματος στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παλεύει για μια δίκαιη λύση που θα ξεκινάει από την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής στη νήσο. Εκτίμησε εξάλλου πως μπορεί να υπάρξει λύση μέσα στο 2016.



    ΣΧΟΛΙΑ