• Πολιτική

    Άρειος Πάγος: Οριστική απαλλαγή του Β.Μαρινάκη για εγκληματική οργάνωση

    Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Οριστικά και αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος απαλλάσσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη από βαριά κακουργήματα στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

    Παράλληλα, το Ανώτατο Δικαστήριο αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών , με το οποίο ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είχε παραπεμφθεί σε δίκη για δύο αδικήματα. Η δικογραφία επεστράφη στο Συμβούλιο Εφετών για να κριθεί από την αρχή εάν και για ποια από τα 2 αδικήματα θα δικαστούν τόσο ο κ. Μαρινάκης όσο και οι υπόλοιποι 27 παραπεμφθέντες.

    Παρά την αντίθετη πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη (είχε ασκήσει αναίρεση για το σύνολο των απαλλαγών και της μετατροπής προς το ευνοϊκότερο των κατηγοριών) το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την οριστική απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου.

    Συγκεκριμένα το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου:

    -Απορρίπτει ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατα της απαλλαγής απο το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

    -Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής απο το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας

    -Απορρίπτει επίσης την αναίρεση της απαλλαγής απο το αδίκημα της απάτης σε βαθμό καυργήματος (επίσης κατά πλειοψηφία 2-1).

    Το ποινικό τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα (2057/17) του Συμβουλίου εφετών και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και για το αδίκημα της συμμορίας λόγω ελλιπούς αιτιολογίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Σύντομα θα αποκαλυφθεί η άθλια σκευωρία εναντίον μου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο Β. Μαρινάκης έβαλε πλώρη να κατακτήσει τη γερμανική ναυτιλιακή αγορά

     



    ΣΧΟΛΙΑ