• Πολιτική

    Άκης Τσοχατζόπουλος: Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης του

    Άκης Τσοχατζόπουλος


    Δεν ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είπε “όχι” και στο τρίτο αίτημα του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας να αποφυλακιστεί, 4,5 χρόνια μετά τον εγκλεισμό του στις φυλακές Κορυδαλλού για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος.

    Οι δικαστές αυτή τη φορά ανακοίνωσαν μονολεκτικά την απόφασή τους (“απορρίπτεται”), χωρίς να ανακοινώσουν σκεπτικό.

    “Απορρίπτετε για τρίτη φορά; Μπράβο σας!”, ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού που σήμερα δεν είχε στο πλευρό του την ελεύθερη πλέον σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.

    Ο 77χρονος, πρωτόδικα καταδικασμένος σε κάθειρξη 20 ετών, ζήτησε να αποφυλακιστεί επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας που επιβαρύνονται λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, αλλά και κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του όσο είναι στη φυλακή.

    Θερμό επεισόδιο 

    Νωρίτερα τα αίματα άναψαν μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου συνεχίζονται οι απολογίες, σε δεύτερο βαθμό, των 16 κατηγορουμένων για ξέπλυμα εκατομμυρίων από μίζες στα υποβρύχια και τα TOR M1.

    Η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ουρανία Μενδρινού ζήτησε προστασία απο το δικαστήριο για εκείνην και τους λοιπούς δικηγόρους της πολιτικής αγωγής υποστηρίζοντας οτι ο πρώην υπουργός σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου, τους επιτέθηκε. Οργισμένη ήταν η αντίδραση του κ. Τσοχατζόπουλου.

    Είναι ενδεικτικός ο διάλογος.

    Συνήγορος πολ.αγωγής: Μετά το τέλος της προηγούμενης συνεδρίασης ο κ.Τσοχατζοπουλος και η σύζυγος του μας επιτέθηκαν. Υπήρξε άμεσος κίνδυνος συμπλοκής με τον έτερο συνήγορος πολιτικής αγωγής. Οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Τσοχατζόπουλου παρακολουθούσαν και κανένας δεν παρενέβη. Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ένας κρατούμενος χωρίς χειροπέδες εκτός δικαστηρίου. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα.

    Συν. Υπεράσπισης: Είσαστε στα καλά σας;
    Άκης Τσοχατζόπουλος: (φωνάζοντας) Αμέσως θα σας κάνω μήνυση. Ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο δικαςτηριο! Να εγκαταλείψετε τη θέση της πολιτικής αγωγής αμέσως!
    Πρόεδρος Δικαστρίου: Το δικαστήριο ειναι αρμόδιο για όσα γίνονται εντός της αίθουσας, εφόσον κάτι γίνεται εκτός πρεπει να απευθυνθείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα 
    Συν. Πολ. Άγωγής: Βλέπετε οτι δεχόμαστε επίθεση και εντός της αίθουσας!
    Πρόεδρος : Να είσαστε σεμνοί και ευγενικοί!

    Απολογία λογίστριας πρώην υπουργού

    Σειρά σήμερα να απολογηθεί είχε η λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Η λογίστρια αρνήθηκε την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αντιμετωπίζει και υποστήριξε ότι δεν είχε πότε ιδιαίτερες σχέσεις με Τσοχατζόπουλο. “Δεν μπορούσα -υποστήριξε- να φανταστώ αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος σήμερα. 

    Δε μου επέτρεπαν αυτά που γνώριζα για τον Τσοχατζόπουλο να σκεφτώ αυτά τα πράγματα ακόμα και όταν ο Ζήγρας άφηνε υπόνοιες ότι πίσω τις εταιρίες βρισκόταν ο Τσοχατζόπουλος. Έμεινα τέσσερα χρόνια στη φυλακή για αυτήν την ιστορία.Δεν έζησα πολυτελή ζωή εγώ.Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό από κ. Τσοχατζόπουλου και κ. Ζήγρα πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερα.Έντεκα υπουργούς είχα πελάτες ποτέ δε ζήτησα μία χάρη”.

    Την επόμενη Τετάρτη αναμένεται να αρχίσει την απολογία του ο Νίκος Ζήγρας.



    ΣΧΟΛΙΑ