• Πολιτική

    Απόλυτος ο Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε το «Μακεδονία» και κανένα παράγωγο για το Σκοπιανό

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Την κάθετη αντίθεσή του με οποιαδήποτε συμφωνία με τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα της γείτονος, εξέφρασε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αποφεύγοντας, ωστόσο, να απαντήσει εάν η στάση του αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    «Οι ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε το “Μακεδονία” και κανένα παράγωγο για το Σκοπιανό. Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου “Μακεδονία” για τα Σκόπια», δήλωσε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

    Ερωτηθείς επανειλημμένως, εάν αυτή η θέση συνεπάγεται πολιτική ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: «Για να έρθει πρόταση στη Βουλή για το Σκοπιανό, θα πρέπει τα Σκόπια να πάνε σε αναθεώρηση του Συντάγματος και αυτό συνεπάγεται εκλογές στη γείτονα. Αν αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους, τότε και μόνο τότε θα έρθει πρόταση για το όνομα στη Βουλή. Μια τέτοια πρόταση θα την καταψηφίσουμε. Και αν χρειαστεί, τότε και με άλλο τρόπο θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία. Εάν φτάσουμε στο σημείο εκείνο θα το δούμε. Για να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχει κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς έχουμε αποφασίσει να πάμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τέλος».

    Αναφερόμενος, εξάλλου, στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την πάγια θέση του πως πρόκειται για ομήρους, ενώ για το χαρακτηρισμό αυτό παρέπεμψε και στα όσα είχε δηλώσει την Κυριακή από την Ορεστιάδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα εισακούσει τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, από τη Βάρνα, ο οποίος ζήτησε τον άμεσο επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και μάλιστα πριν από το Πάσχα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τουρκική ιστοσελίδα για Καμμένο: Μάς απειλεί αυτός που έφυγε γρήγορα, όταν είδε τα πλοία μας στα Ίμια!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Καμμένος: Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την Εθνική κυριαρχία θα τον συντρίψουμε

     



    ΣΧΟΛΙΑ