• Πολιτική

    Αποχώρησε από την Προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος – Προς τη σύνταξη πορίσματος προχωρά η Επιτροπή

    • NewsRoom
    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


    Αποχώρησε πριν από λίγο από την επιτροπή προανακριτικής εξέτασης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τους συνηγόρους του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και οι συνήγοροί του κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, δεδομένου ότι η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος ολοκληρώνει εδώ την εξέτασή του και το πιθανότερο είναι η προανακριτική επιτροπή να μην προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων.

    Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε τη μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, ενώ εξετάστηκαν σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε. «Και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το “κεντρικό μαγαζί” υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση”».

    Όπως αναφέρουν με νόημα, «ο κ. Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν, για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελλίσει επί τέσσερις ημέρες τίποτα για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά. Ακόμα και μέχρι χθες, ο κύριος Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για τη διαδικασία ερωτήσεων από την Προανακριτική Επιτροπή».  Και προσθέτουν πως  «προφανώς υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδά του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».

    Απαντώντας στη ΝΔ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε: «Αποχώρησα για να μην νομιμοποιήσω την προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς και από υπουργό της κυβέρνησης πολιτική μου δίωξη με ταυτόχρονη καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου.  Τρέμουν τις καταθέσεις μαρτύρων και δεν τους καλούν.  Θέλησαν να με φιμώσουν για να μην αποκαλύψω τις μαφιόζικες παρακρατικές μεθόδους».

    Με απόφαση της Ολομέλειας, η επιτροπή έλαβε παράταση έως τις 15 Ιουλίου. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την 15η Ιουλίου προκειμένου τα κόμματα να παραδώσουν τις πορισματικές τους θέσεις και αυτές στη συνέχεια να παραδοθούν στον πρόεδρο της Βουλής.

    Πηγή της επιτροπής δηλώνει ότι «η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα». Σε ερώτηση ωστόσο αν μπορεί παρόλα αυτά να κατατεθούν νέα αποδεικτικά στοιχεία για τις ερευνώμενες υποθέσεις, η ίδια πηγή διευκρινίζει ότι η γραμματεία της επιτροπής, στην περίπτωση που προσκομιστεί υλικό, δεν μπορεί να μην το παραλάβει. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε τα κόμματα θα ενημερωθούν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα λάβουν υπόψη τους το νέο υλικό.



    ΣΧΟΛΙΑ