• Πολιτική

    Άνοιξε πόρτες για επενδύσεις δισεκατομμυρίων το ταξίδι Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία

    Άνοιξε πόρτες για επενδύσεις δισεκατομμυρίων το ταξίδι Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία

    (Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)


    Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ένα από τα πιο υψηλού προφίλ της μέχρι τώρα θητείας του.

    Ο πρωθυπουργός είχε υποδοχή τύπου «σταρ», όπως λένε συνεργάτες του, μίλησε με τον διάδοχο για επενδύσεις στην χώρα μας αλλά και στη Σαουδική Αραβία, ύψους δισεκατομμυρίων και φάνηκε ότι έπειτα από όλα αυτά ανοίγουν διάφορες πόρτες με το βασίλειο των Σαούντ.

    Αν και η επιτυχία του ταξιδιού κρίνεται ως «πολύ μεγάλη», όπως σημειώνουν ενημερωμένες πηγές, λίγα από τα πρότζεκτ που συζητήθηκαν είναι ώριμα.

    Ένα από αυτά αφορά τη δραστηριοποίηση ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών σε φαραωνικά έργα στη Σαουδική Αραβία.

    Ένα άλλο, έχει να κάνει με την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις ελληνικές θάλασσες. Ωστόσο, ως προς αυτό εκκρεμούν κάποιες κρίσιμες νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν το φορολογικό καθεστώς τέτοιων επενδύσεων (όπως λέγεται, δεν είναι τυχαίος ο όρος «υπεράκτια», αν και η κυβέρνηση προτιμά το «ενάλια»).

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιου τύπου ζητήματα αναμένεται να λυθούν με τον κλιματικό νόμο, που έρχεται αυτήν την εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο και εντός του μηνός στη Βουλή προς ψήφιση.

    Διαβάστε επίσης:

    Εξοργισμένος ο Ερντογάν για Rafale και Αλεξανδρούπολη: Οι Έλληνες έχουν χρήματα, του απάντησε ο Μακρόν

    Παπανδρέου: Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα αν δεν έφευγε η Φώφη Γεννηματά



    ΣΧΟΛΙΑ