• Πολιτική

    Εξοργισμένος ο Ερντογάν για Rafale και Αλεξανδρούπολη: Οι Έλληνες έχουν χρήματα, του απάντησε ο Μακρόν

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Εξοργισμένος φέρεται να είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαιτίας της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη και της πώλησης των γαλλικών μαχητικών Rafale στην Ελλάδα.

    Επιστρέφοντας από τη σύνοδο G20 στη Ρώμη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε σε δημοσιογράφους ότι μετέφερε στον Αμερικανό και τον Γάλλο ομόλογό του την ενόχλησή του για τη δημιουργία της αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη:

    «Αναφέραμε το θέμα και στον κ. Μπάιντεν και στον κ. Μακρόν. Τους είπαμε ‘τι είναι το θέμα της Αλεξανδρούπολης; Η δημιουργία βάσης εκεί ενοχλεί σοβαρά εμάς και τον λαό μας’. Ο Μακρόν δεν το ενστερνίστηκε» είπε.

    Αναφερόμενος στο θέμα της αγοράς γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών Rafale από την Ελλάδα, ο Ερντογάν δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του μιλώντας με τον Μακρόν. «Όσον αφορά στα Rafale, μου είπε πως ‘εκείνοι (σ.σ. οι Έλληνες) έχουν χρήματα’ και του απάντησα ‘σε ξεγελούν. Γνωρίζω ότι δεν έχουν λεφτά και χρωστούν μόνο στη Δύση 400 δισ. ευρώ’. Αλλά εκείνος είπε ‘έχουν χρήματα’. Όλα είναι χρήμα! Υπάρχει, βέβαια, και το θέμα της βάσης, αλλά εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς μ’ αυτά που γίνονται είναι να είμαστε δυνατοί» δήλωσε.

    Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ακόμη ότι η Τουρκία δεν θα μετάσχει σε διάσκεψη στο Παρίσι για τη Λιβύη, εφόσον είναι παρούσες η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ.

    Υποστήριξε ότι δεν είδε αρνητική προσέγγιση στο θέμα των F-16 από την αμερικανική πλευρά.

    «Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και ειδικά να εντατικοποιήσουμε τις οικονομικές σχέσεις. Διαπραγματευτήκαμε την προμήθεια F-16. Και δεν είδα ούτε σε αυτό το ζήτημα αρνητική προσέγγιση» είπε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μυστήριο με τον Ερντογάν: Αντί να πάει στην Γλασκώβη επέστρεψε στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ