• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Προτείνει 2+1 debate των υποψηφίων για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ

    • NewsRoom
    Νίκος Ανδρουλάκης

    Νίκος Ανδρουλάκης


    Σε δύο παρεμβάσεις, με ισάριθμες επιστολές του, προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

    Με τη μία, προς την αρμόδια Επιτροπή του κόμματος για τη τήρηση του Καταστατικού και τη διεξαγωγή των εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ), ζητάει να διοργανωθούν δύο τηλεοπτικές συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους, στον Α’ γύρο και μία ανάμεσα στους δύο που θα αναμετρηθούν στο Β’ γύρο, επισημαίνοντας ότι το ίδιο έγινε και στις εκλογές του 2017.

    «Επανέρχομαι στην πρότασή μου να διεξαχθούν δύο τηλεοπτικές τηλεμαχίες (debate) πριν από τον πρώτο γύρο με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων και επιπλέον μία μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων πριν από τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε η συζήτηση αυτή να γίνει με θεσμικό τρόπο, διασφαλίζοντας την ισότιμη παρουσία όλων μας», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης. Σημειώνει επίσης, ότι «στόχος όλων μας πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, ώστε η διαδικασία αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για την ενδυνάμωση της δημοκρατικής παράταξης στη χώρα μας, καθώς και ένα πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

    Η δεύτερη επιστολή του υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει αποδέκτες τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Ως γνωστόν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής συνεδριάζει απόψε για πρώτη φορά μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

    Ο κ. Ανδρουλάκης, θεωρεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «αυτονόητη τη δέσμευση όλων μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ακολουθώντας τον δρόμο της ενότητας, των θεσμικών διαδικασιών και, εν τέλει, της κοινής λογικής».

    Καλεί δε όλους τους βουλευτές στο βραχύ χρονικό διάστημα έως τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, να αποφύγουν τυχόν αχρείαστες αντιπαραθέσεις επί διαδικαστικών ζητημάτων, καθώς έτσι θα εκπέμψουν ένα απωθητικό μήνυμα εσωστρέφειας στους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που ζητούμε από αυτούς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου.

    «Ο βασικός μας στόχος δεν είναι άλλος από το να μετατρέψουμε τις εσωκομματικές εκλογές σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλης της κοινωνίας και θα επαναφέρει την ουσιαστική πολιτική, όχι τη μικροπολιτική, στο προσκήνιο», επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

    Προτείνει για τη «συνέχιση της ομαλής λειτουργίας και εκπροσώπησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων έως την οριστική ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματός μας αυτό το ζήτημα να διευθετηθεί με βάση τις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής, όπως διατυπώνονται ξεκάθαρα στο άρθρο 17 περί “εκπροσώπησης-αναπλήρωσης-περιορισμών” των Κοινοβουλευτικών Ομάδων».

    Διαβάστε επίσης:

    Παπανδρέου: Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα αν δεν έφευγε η Φώφη Γεννηματά

    Άνοιξε πόρτες για επενδύσεις δισεκατομμυρίων το ταξίδι Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία

     



    ΣΧΟΛΙΑ