• Πολιτική

    Αμπάς: Να παρέμβει ο ΟΗΕ για να αποτραπεί η καταστροφή στη Γάζα

    Μαχμούντ Αμπάς

    Μαχμούντ Αμπάς


    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τον ΟΗΕ να παρέμβει αμέσως για να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή λόγω της “συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης, ειδικά στην Γάζα”, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

    Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τόνισε στον Παλαιστίνιο πρόεδρο ότι η χώρα του θα συνεχίσει την υποστήριξή της προς τους Παλαιστίνιους, θα σταθεί στο πλευρό τους και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

    Την ίδια ώρα, στο Κάιρο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν ότι πρέπει να πρυτανεύσει η “φωνή της λογικής” στον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

    Ο Σίσι και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που συζήτησαν τις εξελίξεις στη σύγκρουση σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, συμφώνησαν ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Διάγγελμα Νετανιάχου: Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν, έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας

    Ερντογάν σε Παλαιστίνιους: “Σταματήστε να παρενοχλείτε” τους Ισραηλινούς

    Χαμάς: Τώρα δηλώνει ανοιχτή σε διάλογο για εκεχειρία



    ΣΧΟΛΙΑ