• Διεθνής πολιτική

    Διάγγελμα Νετανιάχου: Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν, έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Σε νέο διάγγελμα προχώρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου, επιβεβαιώνοντας πως σημαντικός αριθμός ανδρών της Χαμάς, την οποία παρομοίωσε με το ISIS, βρίσκονται εντός του Ισραήλ.

    «Ήθελαν πόλεμο και θα τον έχουν» ανέφερε ο Νετανιάχου, ο οποίος τόνισε πως οι «εχθροί βρίσκονται ακόμη στο Ισραήλ και ο στρατός μας θα κάνει τα πάντα για να τους εξουδετερώσει».

    «Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν, έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας» ανέφερε, ενώ επανέλαβε την έκκληση προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ανεβάζοντας το επίπεδο του συναγερμού, ζήτησε η επίτευξη της συσπείρωσης να γίνει άμεσα.

    «Σκοπός μας είναι η ενότητα της χώρας. Είμαστε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή. Διεξάγουμε μια τεράστια επιχείρηση που όμοιά της δεν έχει γίνει ξανά στο παρελθόν» τόνισε.

    «Το πιο σημαντικό είναι να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Γνωρίζω ότι όλοι θέλουμε απτά αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος» πρόσθεσε.

    «Σε οποιοδήποτε μέρος επιχειρεί η Χαμάς θα μετατραπεί σε ερείπια. Αυτό συμβαίνει ήδη και θα συνεχίσει να συμβαίνει» προειδοποίησε ο Νετανιάχου.

    «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο και οι εχθροί του Ισραήλ καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό» πρόσθεσε.

    «Όλοι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ. Αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες θα μείνει στην ιστορία» κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης

    Χαμάς: Ιταλοί και Γάλλοι πολίτες στη λίστα των αγνοούμενων

    Χεζμπολάχ: Εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ ως αντίποινα

    Πόλεμος Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον ισραηλινό ομόλογό του



    ΣΧΟΛΙΑ