• Πολιτική

    Αμυράς: Θα δοθούν λύσεις για τους δασικούς χάρτες στα Δωδεκάνησα

    • NewsRoom
    Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Από την Κάρπαθο ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψή του στα Δωδεκάνησα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, όπου παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο επίλυσης για τα προβλήματα των δασικών χαρτών, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση.

    Στο Επαρχείο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου συναντήθηκε με τους βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, Γιάννη Παππά, την έπαρχο Πόπη Νικολαΐδου, τον δήμαρχο Καρπάθου Γιάννη Νισύριο, τον αντιδήμαρχο Κάσου Κώστα Περσελή, τον εκπρόσωπο του ΤΕΕ Νίκο Μπερτζουάνη και τον δικηγόρο Μιχάλη Ιωαννίδη και είχαν μια εποικοδομητική συνεργασία.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ρεαλισμό όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Σας μεταφέρω την απόφαση του πρωθυπουργού να δοθεί άμεσα λύση. Θα διαφυλάξουμε το δάσος σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, ενώ συγχρόνως θα διασφαλίσουμε τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών και θα τους απελευθερώσουμε από τις εκκρεμότητες και τα άλυτα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν για δεκαετίες. Αναλαμβάνουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την οριστικοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα Δωδεκάνησα, προχωράμε σε οριζόντιες διορθώσεις των δασικών χαρτών, επιλύουμε χρόνια ζητήματα σε ό,τι αφορά στις εκτάσεις με φρυγανώδη βλάστηση και ασπαλάθους».

    Η έπαρχος Καρπάθου – Κάσου Πόπη Νικολαϊδου, δήλωσε: «Συζητάμε για ένα θέμα που μας ταλανίζει εδώ και 40 χρόνια και σας ζητούμε να βάλετε τη σφραγίδα σας στην επίλυση του προβλήματος. Αυτή τη γη πρέπει να την υπερασπιστούμε».

    Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας, είπε: «Πιστώνουμε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος την εγρήγορση στο θέματα των δασικών χαρτών. Θα βοηθήσει η 6μηνη παράταση. Τα Δωδεκάνησα είναι αδικημένα, τώρα να ενσκήψετε στη λύση των προβλημάτων».

    Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. Γιάννης Παππάς, τόνισε: «Απαιτούνται ριζοσπαστικές λύσεις, πόσο μάλλον για μια περιοχή με τόσο μεγάλη γεωπολιτική σημασία και εμπιστευόμαστε το ΥΠΕΝ για την επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει».

    Διαβάστε επίσης:

    Σκρέκας: Διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τους δασικούς χάρτες

    Γιώργος Αμυράς στο mononews: «Μην πυροβολείτε τους δασικούς χάρτες… Στην τελική ευθεία οι προτεινόμενες λύσεις»

    Δασικοί Χάρτες: Οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων – Μείωση του τέλους κατά 50%

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ