ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νομοθετική ρύθμιση με οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση σφαλμάτων στον χαρακτηρισμό γης ως δασικής έκτασης θα καταθέσει η κυβέρνηση, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και οι Υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.
Όπως αναφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση ψήφισε τον Μάιο του 2020 τον νόμο 4685/2020, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.
Μεταξύ των διατάξεων που θα περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.
Η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Space Hellas: Στην πρώτη γραμμή για την ενίσχυση της ψηφιακής κυριαρχίας της Ευρώπης
- Ryanair: 170 ακυρώσεις πτήσεων από τη απεργία στη Γαλλία – Πάνω από 30.000 επιβάτες επηρεάζονται, μαζί και Έλληνες
- Τουρκία: Ο πληθωρισμός υποχωρεί ταχύτερα από τις προβλέψεις – Σήμα για μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο
- Φάις Συμμετοχών: Δίνει δωρεάν 177.500 νέες μετοχές σε προσωπικό και συνεργάτες
