• Πολιτική

    Άγιοι Ανάργυροι: Τηλεδιάσκεψη Χρυσοχοΐδη με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία

    • NewsRoom
    Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

    Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΕΛΑΣ στις 10

    O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τη γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, θα έχει σύσκεψη σήμερα το πρωί με υψηλά ιστάμενους της ΕΛΑΣ.

    Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα συζήτησης την ενδοοικογενειακή βία και την ένα νέο πρωτόκολλο, το οποίο θα έχει πιο αυστηρές οδηγίες για τους αστυνομικούς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά. Η σύσκεψη θα γίνει παρουσία αξιωματικών, αλλά και μέσω τηλεδιάσκεψης με άλλα στελέχη της ΕΛΑΣ.

    Σκοπός είναι να δοθούν αυστηρές οδηγίες και μάλιστα στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν και οι διοικητές όλων των αστυνομικών τμημάτων και των διευθύνσεων της αστυνομίας. Ουσιαστικά δηλαδή θα γίνει μια τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων στο Σώμα.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να διασφαλιστεί μέσω αυτού του πρωτοκόλλου ότι δεν θα υπάρξουν ξανά φαινόμενα διεκπαιρεωτικής (ή και αδιάφορης) συμπεριφοράς αστυνομικών όταν ένας πολίτης ζητά βοήθεια γιατί αισθάνεται πως κινδυνεύει η ζωή του.

    Με βάση τα όσα έγιναν με την 28χρονη Κυριακή, η οποία δολοφονήθηκε αφού βγήκε πρώτα από το τμήμα για να ζητήσει τηλεφωνικά να έρθει περιπολικό να την πάρει, αναμένονται ριζικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα του προσώπου που θα κάνει την καταγγελία.

    Διαβάστε επίσης

    Ιαπωνία: Επεκτείνει το εμπάργκο στη Ρωσία  – Απαγορεύει την εξαγωγή άλλων 164 ειδών



    ΣΧΟΛΙΑ