• Πολιτική

    Αυτοί είναι οι 16 «αντάρτες» που προκαλούν ταραχή στον Στέφανο Κασσελάκη

    • Contributor
    Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης

    Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης


    «Όμηρος» μιας εσωκομματικής αντιπολίτευσης που μπορεί να ξεπερνά και το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Το «λευκό» από 16 βουλευτές στις επιλογές του νέου προέδρου για το νέο οργανόγραμμα της Κ.Ο. δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά διχασμένο κόμμα που αδυνατεί να προχωρήσει μπροστά, παρά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

    Και το ερώτημα που πλέον τίθεται μετ’ επιτάσεως είναι αν αυτό το πρώτο «αντάρτικο» θα συνεχιστεί και σε άλλες αποφάσεις του κ. Κασσελάκη που αφορούν στο κόμμα.

    Αλλά ιδιαίτερα μέσα στη Βουλή, αν θα υπάρξουν διαφορετικές φωνές και ψηφοφορίες σε νομοσχέδια που θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ενιαία γραμμή.

    Μετά τις χθεσινές εξελίξεις ήδη δημιουργείται το ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτό το κόμμα» κι αν η αναβολή του συνεδρίου για την Ανοιξη, πιθανότατα και μετά τις ευρωεκλογές, θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Χθες 16 βουλευτές αποδοκίμασαν επί της ουσίας τις επιλογές του κ. Κασσελάκη στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη ιδιαίτερα αλλά και της Θεοδώρας Τζάκρη.

    Ο Πολάκης δείχνει να αναλαμβάνει άτυπος «υπαρχηγός» έχοντας το ρόλο του επόπτη των τομεαρχών ενώ σε πολλούς δεν άρεσε και η τοποθέτηση της κ. Τζάκρη στη θέση της Γραμματέως της Κ.Ο.

    Να σημειωθεί ότι χθες απόντες ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, που έφυγε θέλοντας να μην εκτεθεί, ο ασθενής Νίκος Παππάς και ο Οθων Ηλιόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας που περισσότερο είναι στην Αμερική παρά στην Ελλάδα.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στους 16 «αντάρτες» βρίσκεται η Ολγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Νοτοπούλου που δεν ανήκουν ουσιαστικά στη λεγόμενη «σκληρή» αντιπολίτευση εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η προώθηση του Πολάκη σε ηγετικό ρόλο φαίνεται να κινητοποίησε αρκετά στελέχη και βουλευτές που αντιδρούν στο τοξικό κλίμα το οποίο ενισχύουν οι καθημερινές παρεμβάσεις του κρητικού βουλευτή στα social media.

    Η απάντηση

    Οι αντιδράσεις στις επιλογές Κασσελάκη σχολιάζονται ποικιλοτρόπως από χθες, με το alter ego του προέδρου, τον Ευάγγελο Αποστολάκη, να επιχειρεί να δείξει πυγμή και να απαντά.

    «Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε άτομα που μοιράζεται τις ίδιες απόψεις και έχουν τις ίδιες αγωνίες για θέματα που μας απασχολούν. Μπορεί ο τρόπος να ειναι διαφορετικός αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι (σ.σ. o κ. Πολάκης) έχει δουλέψει και είναι καθαρός», είπε ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε τονίζοντας ότι πρέπει να καταλάβουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει καινούργιος αρχηγός, τελείωσε αυτή η ιστορία».

    Εκτίμησε δε ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση ενώ επιβεβαίωσε ότι το συνέδριο δεν μπορεί να γίνει το Νοέμβριο διότι και ο κ. Κασσελάκης θα πάει φαντάρος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, στήριξε με θερμά λόγια τον Παύλο Πολάκη:

    «Αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Το αισθανόμαστε πολύ βαθιά ότι όταν κάποιος κλέβει» από τον πλούτο των παιδιών μας, σημείωσε, λέγοντας ακόμη πως «ο Παύλος είναι δυναμικός και προσπαθεί για τον κόσμο που δεν έχει φωνή. Μακάρι να ήταν και άλλοι βουλευτές τόσο γειωμένοι στην κοινωνία».

    Πάντως, ο Παύλος Πολάκης, μετά την επιλογή του από τον Κασσελάκη έκανε ανάρτηση στο facebook τονίζοντας: «Με τίμησες πρόεδρε Στέφανα Κασσελάκη. Θα τιμήσουμε κι εμείς τις θέσεις ευθύνης και τις προσδοκίες των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του δημοκρατικού κόσμου της χώρας».

    Οι 16 βουλευτές που αποδοκίμασαν την πρόταση κ. Κασσελάκη και ψήφισαν λευκό είναι οι εξής:

    Έφη Αχτσιόγλου

    Όλγα Γεροβασίλη

    Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Αλέξης Χαρίτσης

    Νάσος Ηλιόπουλος

    Πέτη Πέρκα

    Κώστας Μπάρκας

    Σία Αναγνωστοπούλου

    Κατερίνα Νοτοπούλου

    Γιώργος Ψυχογιός

    Μερόπη Τζούφη

    Οσγκιούρ Φερχάτ

    Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

    Θεανώ Φωτίου

    Μαρίνα Κοντοτόλη

    Δημήτρης Τζανακόπουλος

    Διαβάστε επίσης:

    Αποστολάκης: Το συνέδριο θα γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα – Φυσιολογικές οι εσωκομματικές αντιδράσεις, όχι ο πόλεμος

    Κασσελάκης: Αριστερά του χαβιαριού, του Βελουχιώτη και του… Μπάτμαν

    Κασσελάκης: Δεν είμαι Αμερικανάκι, είμαι Κρητίκαρος – Θέλω δυο παιδιά με τον Τάιλερ – Το 2009 ψήφισα Παπανδρέου

    ──────────────────                           

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ