• Πολιτική

    Αυστηρότερη ποινή ζητά η Παπασπύρου για εφοριακό που χορηγούσε πλαστές ενημερότητες

    justice δικηγόροι


    Δεκάδες πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας σε οφειλέτες φέρεται να χορηγούσε ένας εφοριακός που τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 6 μηνών από τα καθήκοντα του. Όμως,
    η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου ζητά τώρα αυστηρότερη ποινή για τον επίορκο εφοριακό.

    Με αίτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητά να επιβληθεί στον εφοριακό ακόμα και η ποινή της οριστικής απόλυσης.

    Σύμφωνα με την απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, μέσα στη διετία 2011-2012 ο εφοριακός εξέδωσε τουλάχιστον 122 αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας σε φορολογούμενους, ακόμη και από άλλες Δ.Ο.Υ. εκτός από αυτήν που υπηρετούσε, χωρίς να πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις.

    Ενδεικτικά, το 2012 φέρεται να χορήγησε 25 αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας, χωρίς καν ο φορολογούμενος να έχει υποβάλλει σχετική αίτηση, ακόμη 39 ΑΦΕ σε φορολογούμενους άλλων Δ.Ο.Υ. χωρίς να έχει δικαίωμα και άλλα 72 ΑΦΕ χωρίς να υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

    Ο εφοριακός υπάλληλος έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση.
    Από πειθαρχικής πλευράς, αρχικά το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την ποινή της στέρησης αποδοχών 10 μηνών και η Μαρία Παπασπύρου υπέβαλε ένσταση επικαλούμενη ότι η εν λόγω πειθαρχική ποινή είναι αναιτιολόγητα επιεικής. Η πειθαρχική ποινή μεταβλήθηκε σε προσωρινή παύση 6 μηνών.

    Τώρα η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ζητά από το ΣτΕ να επιβληθεί σε βάρος του εφοριακού η πειθαρχική ποινή «της οριστικής παύσης ή οποιαδήποτε ποινή κρίνει το ίδιο ως προσήκουσα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναζητείται και ο αστυνομικός που έχει διατεθεί στην ασφάλεια του Σαββίδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Παπαγιάννης: Έστειλε εξώδικο στον Γκλέτσο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απαγωγή Λεμπιδάκη: Στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος



    ΣΧΟΛΙΑ