ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα για την τήρηση των δεσμεύσεων από την Αθήνα έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σολτς, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» οι συμφωνίες της Ελλάδας με τους εταίρους και πιστωτές πρέπει να τηρηθούν και μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, καθώς «αποτελούν τη βάση, ώστε επενδυτές και επιχειρηματίες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα».
Ο κ. Σολτς ανέφερε ότι δεν συμμετέχει σε «εικασίες» αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής του νέου γύρου περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019, ωστόσο τόνισε πως δεν πρέπει να παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση για άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολ. Σολτς στη Handelsblatt: «Οι Έλληνες αξίζουν τον σεβασμό μας» – Σκεπτικοί οι γερμανοί οικονομολόγοι
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Sharon Donnery: Η Ιρλανδή που διεκδικεί με αξιώσεις τα ηνία του SSM
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από 3 Αυγούστου 2026
- ΕΕ: Ανοίγει μυστικό δίαυλο επικοινωνίας με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
- Κύπρος: Ανεξάρτητους ερευνητές για το «Κράτος Μαφία» διορίζει η κυβέρνηση μετά το πόρισμα της Αρχής Διαφθοράς
- Κωστής Χατζηδάκης: Το Ελληνικό παίρνει σάρκα και οστά, πρώτοι κάτοικοι το 2027, ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις τον Ιούλιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.