• Πολιτική

    Αχτσιόγλου: Κάλεσμα απεγκλωβισμού από ΣΥΡΙΖΑ με «πυρά» σε Τσίπρα

    • NewsRoom
    Έφη Αχτσιόγλου

    Έφη Αχτσιόγλου, Νέα Αριστερά


    Προσκλητήριο συμπόρευσης με τη Νέα Αριστερά και στις “εγκλωβισμένες” στον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις, απηύθυνε η Έφη Αχτσιόγλου, στον απόηχο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε τηλεοπτική συνέντευξή της η κα Αχτσιόγλου, μίλησε για εργαλειοποίηση του Α. Τσίπρα από τον Στέφανο Κασσελάκη, την οποία επέτρεψε να συμβεί, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, εξαπολύοντας ευθείες βολές στον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    “Αυτή τη στιγμή είναι ένα κόμμα που δεν παράγει πολιτική, δεν είναι το θέμα ότι παράγει μια πολιτική πιο δεξιά ή καθόλου αριστερή πολιτική, δεν παράγει καθόλου πολιτική, είναι μια διαρκής κατάσταση αντιμαχόμενων μηχανισμών, μ’ έναν πρόεδρο ο οποίος το μόνο που τον νοιάζει είναι μια επικοινωνία χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο και διαρκώς ευτελίζεται και ευτελίζει όλη την πορεία” ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Για το προσκλητήριο συμπόρευσης με τη Νέα Αριστερά, είπε:

    *κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι να απεγκλωβιστούν δυνάμεις απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι υπάρχουν εγκλωβισμένες δυνάμεις. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε πρόσωπα, αναφέρομαι και σε κοινωνικές δυνάμεις. Να απεγκλωβιστούν δυνάμεις από μία κατάσταση η οποία διαρκώς εκφυλίζεται. Θα επαναλάβω τη φράση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη περί “μαύρης τρύπας”.

    «Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους αριστερούς και τους προοδευτικούς ανθρώπους και τις κοινωνικές δυνάμεις που είναι εγκλωβισμένοι σε ένα χώρο που δεν μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα των προοδευτικών πολιτών».

    «Δεν θα ονοματίσω πρόσωπα, προφανώς όποιος αποδέχεται το πλαίσιο που θέτει η Νέα Αριστερά και βεβαίως δεν έχει εμπλακεί σε χυδαίες ύβρεις κατά των στελεχών της, υπάρχει χώρος για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να παλέψουμε μαζί για να κάνουμε πολιτική».

    Αιχμές σε Τσίπρα

    “Ουδέποτε ζήτησα κάποια εκδικητική δικαίωση”, είπε η κα Αχτσιόγλου, εξηγώντας: “βλέπουμε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού, να αναγνωρίζουν μία κατάσταση την οποία εμείς είχαμε διαγνώσει εδώ και καιρό.

    Ετεροχρονισμένα αναγνωρίζονται όλα αυτά που έλεγα το καλοκαίρι, ότι εδώ κατέρχεται ένα πρόσωπο που επενδύει μόνο στην επικοινωνία χωρίς περιεχόμενο, κανείς δεν γνωρίζει τη στρατηγική του, τι θέλει να κάνει, εκφράζει ένα σύνθημα ‘θα τ’ αλλάξω όλα'”

    *ο πρώην πρόεδρος αναγνωρίζει αυτή τη στιγμή, τα προβλήματα, τα δομικά προβλήματα τα οποία ξαναλέω είχαμε διαγνώσει, ότι θα επισυμβούν.

    Ο ίδιος επέλεξε το καλοκαίρι, και είναι κοινή πεποίθηση, με τον τρόπο του είτε να ανεχτεί μια ευθεία εργαλειοποίηση που του έκανε ο κ. Κασσελάκης και μάλιστα βάλλοντας κατά εμού κυρίως, που ήμουν η βασική του (σ.σ. του Α. Τσίπρα) συνεργάτιδα και είχαμε μια σχέση εμπιστοσύνης πολλά χρόνια, το επέτρεψε αυτό, το ανέχτηκε αυτό, και είναι κοινή πεποίθηση ότι με τον τρόπο αυτό στήριξε μια πολιτική που ευνόησε τον κ. Κασσελάκη.

    «Δεν γνωρίζω γιατί ο ίδιος τώρα αποφάσισε να πει αυτά τα οποία ήταν προφανή σε μένα από την αρχή. Όπως και να ‘χει είναι μια όψιμη αναγνώριση αυτή, που δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ιδρυτής στο κόμμα αυτό, νιώθει ότι δεν μπορεί να έχει κάποια σχέση. Αν είσαι σε ένα κόμμα είσαι σε ένα κόμμα. Έχεις σχέση με όσα γίνονται, έχεις ευθύνη για όσα γίνονται έχεις λόγο για όσα γίνονται. Αν δεν είσαι ή είσαι σε κάποιο άλλο κόμμα, τότε παίρνεις μια διακριτή θέση».

    Διαβάστε επίσης:

    Κικίλιας: Διάνοιξη ζωνών από το ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με Πυροσβεστική, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

    Κασσελάκης: Πυξίδα μας οι προσδοκίες των χιλιάδων μελών μας

    Δένδιας: Η συμμετοχή της φρεγάτας «Ύδρας» στις «Ασπίδες» εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα



    ΣΧΟΛΙΑ