• Πολιτική

    Το 24% του ΑΔΜΗΕ σε κινεζικό όμιλο

    • NewsRoom
    ΔΕΗ


    Η κινεζική State Grid αναδείχθηκε βασικός πλειοδότης στο διαγωνισμό για το ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, προσφέροντας 320 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 24% του οργανισμού. Στην προσφορά η κινεζική εταιρεία αποτίμησε τον ΑΔΜΗΕ στα 1,33 δισ. ευρώ.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του οργανισμού σε στρατηγικό επενδυτή και συγκεκριμένα στον κινεζικό όμιλο.

    Όπως επισημαίνει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της, η διαδικασία ήταν άψογη, γεγονός για το οποίο η διοίκηση της επιχείρησης συγχαίρει τα αρμόδια στελέχη του οργανισμού για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά τη διαδικασία έναρξης και ολοκλήρωσης του διαγωνισμού.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, στις 31 Οκτωβρίου 2016, θα λάβει την σχετική απόφαση για τον οριστικό ανάδοχο του ΑΔΜΗΕ, ενώ η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τους μετόχους κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 24 Νοεμβρίου 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο: Ξανά στην αγορά τα ελληνικά ομόλογα;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη αντεπίθεση του Αναστάση Δαυίδ της 3Ε: Η Σουρωτή είναι δυνατό brand name και θα συνεχίσει την λειτουργία της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999

     



    ΣΧΟΛΙΑ