• Ελλάδα

    2.200 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ διεκδικούν από το ΣτΕ μισθολογική «χασούρα» 19 χρόνων

    Τράπερ


    Τις αυξήσεις που θα ελάμβαναν αν είχαν εγκαίρως διοριστεί, αλλά και τις αντίστοιχες προαγωγές, διεκδικούν 2.200 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που κέρδισαν μια θέση στο Δημόσιο μόλις πέρυσι, ενώ είχαν επιτύχει στο διαγωνισμό από το 1998!

    Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας διεκδικούν τον αναδρομικό διορισμό τους, με πλήρη αναδρομική μισθολογική και βαθμολογική αποκατάσταση από το 1998 έως την ημέρα που διορίστηκαν το 2017.

    Οι 2.200 επιτυχόντες παρέμειναν αδιόριστοι 19 χρόνια και διορίζονται πέρυσι ως δικαστικοί υπάλληλοι σε δικαστήρια και εισαγγελίες της χώρας.

    Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα, οι προσφυγές τους συζητήθηκαν σήμερα με την διαδικασία της πρότυπης δίκης στην 7μελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ.

    Ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης με τις οποίες διορίστηκαν, μόνο για το σκέλος που δεν ορίζει ρήτρα αναδρομής ως προς τη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους.

    Οι δικηγόροι τους υποστήριξαν κατά τη συζήτηση πως οι αρμόδιοι υπουργοί έπρεπε να εφαρμόσουν την απόφαση 2396/2004 της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και να διοριστούν όλοι οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 1998 και όχι για μερικούς μόνο (περίπου 500).

    Επικαλέστηκαν και έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το ΑΣΕΠ, το 2011 ζήτησε την αποκατάσταση όλων των υποψηφίων, από την κυβέρνηση, με τη θέσπιση ειδικής ρύθμισης.

    Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται τους επόμενους μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελλόμενη ανομία στα Πανεπιστήμια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κυβέρνηση παρακάμπτει το ΑΣΕΠ για να προσλάβει καθαρίστριες και φύλακες στα υπουργεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Aπέλυαν εργαζομένους την Παρασκευή και τους επαναπροσελάμβαναν τη Δευτέρα



    ΣΧΟΛΙΑ