• Οικονομία

    Βρετανία: Συρρικνώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στο τρίμηνο

    • NewsRoom


    Επιβράδυνση παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στην Βρετανία το δεύτερο τρίμηνο ενισχύοντας τις ενδείξεις για μια επιβράδυνση της μεταποίησης, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του βιομηχανικού επιμελητηρίου (CBI).

    Το CBI τόνισε πως το ισοζύγιο για τους όγκους παραγωγής τους τελευταίους τρεις μήνες (που καταγράφει τη διαφορά μεταξύ των επιχειρήσεων που αναφέρουν αύξηση και μείωση της παραγωγής), μειώθηκε στις -7 μονάδες τον Αύγουστο από τις +6 μονάδες τον Ιούλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από την άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό.

    Το υπόλοιπο του βιβλίου παραγγελιών τον Αύγουστο μειώθηκε στις -7 μονάδες από τις +8, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021 και αρκετά χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για τις +3 μονάδες.

    «Με τις προσδοκίες για τη μελλοντική ανάπτυξη να είναι υποτονικές, θα χρειαστούν μέτρα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης βραχυ-μεσοπρόθεσμα, ιδιαίτερα στηρίζοντας τις ευάλωτες επιχειρήσεις και τους καταναλωτές με αυξήσεις των τιμών της ενέργειας», αναφέρει ο οικονομολόγος Alpesh Paleja.

    Οι μετρήσεις του CBI για τις εκτιμώμενες τιμές εργοστασιακής παραγωγής στο επόμενο τρίμηνο, αυξήθηκαν τον Αύγουστο στις 57 από τις 48 μονάδες, αν και παραμένει χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά που έφτασε στις αρχές του έτους.

    Διαβάστε επίσης:

    Γαλλία: Απροσδόκητη οικονομική συρρίκνωση – Φουντώνουν οι φόβοι για ύφεση στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ