• Οικονομία

    Τζάνετ Γέλεν: Δεν αναμένεται ύφεση στις ΗΠΑ

    • Bloomberg
    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ


    Σε καλή τροχιά βρίσκεται η αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, η οποία ανέφερε εκτός άλλων ότι δεν αναμένεται να εισέλθει σε ύφεση.

    Οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού, δήλωσε στο Bloomberg σήμερα η υπουργός, από την Ινδία, κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G20.

    Συμπλήρωσε δε ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας μπορεί να έχει αντίκτυπο και σε άλλες οικονομίες, αλλά εκείνη των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλή τροχιά.

    «Πολλές χώρες βασίζονται στην κινεζική ανάπτυξη για να ενισχύσουν την ανάπτυξη των οικονομιών τους, ειδικά οι ασιατικές χώρες, και η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ», εξήγησε η Γέλεν.

    «Η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί, ωστόσο, η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι σχετικά ισχυρή. Δεν αναμένω ύφεση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Οι ΗΠΑ είναι σε καλό δρόμο για να οδηγήσουν χαμηλότερα τον πληθωρισμό, χωρίς σημαντική αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας, υπογράμμισε η υπουργός Οικονομικών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Bloomberg: Στο 4% τα επιτόκια της EKT τον Σεπτέμβριο

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής

    Εκτόξευση των φορολογικών εσόδων κατά 2,2 δισ. στο εξάμηνο – Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ