• Οικονομία

    Τρίτη μέρα κερδών για τον χρυσό λόγω υποχώρησης του δολαρίου

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Ο χρυσός σημείωσε μικρά κέρδη την Πέμπτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα του, αν και η επιφυλακτικότητα ενόψει του συμποσίου του Jackson Hole περιόρισε την άνοδο καθώς οι επενδυτές περίμεναν ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική της FED το επόμενο διάστημα.

    Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,22% στα 1.754,79 δολάρια ανά ουγγιά, αφού νωρίτερα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Αυγούστου.

    Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του  χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,6% ή 9,90 δολάρια με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1.771,40 δολάρια.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    «Ο χρυσός μόλις βλέπει μια διορθωτική ανάκαμψη από την πρόσφατη πίεση πωλήσεων. Το δολάριο έχει υποχωρήσει από τα υψηλά του και υπάρχει κάποια θέση πριν από την ομιλία του Πάουελ», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

    «Στο εγγύς μέλλον, ο χρυσός θα εξακολουθήσει να κινείται πτωτικά. Αλλά μακροπρόθεσμα, υπάρχει ακόμα ανοδική δυνατότητα για τον χρυσό, καθώς θα υπάρχει ανάγκη για κάποια ασφάλεια κάθε φορά που η οικονομία κλυδωνίζεται».

    Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές. Ο χρυσός θεωρείται ασφαλής επένδυση εν μέσω οικονομικών αναταράξεων.

    Οι επενδυτές έκαναν επίσης απολογισμό των στοιχείων που δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε με μέτριο ρυθμό από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί το δεύτερο τρίμηνο, αμβλύνοντας τους φόβους για ύφεση.

    Εν τω μεταξύ, η Esther George της Fed είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε πόσο θα αυξήσει τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα, με βασικές εκθέσεις για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας ακόμη να έρθουν.

    Στη φυσική αγορά, οι καθαρές εισαγωγές χρυσού της Κίνας μέσω του Χονγκ Κονγκ έφθασαν σε υψηλό εννέα μηνών τον Ιούλιο.

    Διαβάστε επίσης

    1 στα 6 αμερικανικά νοικοκυριά δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα

    Richard Thaler: «Δεν βλέπω τίποτα που να μοιάζει με ύφεση στις ΗΠΑ»

    Ελ Εριάν: «Η Fed δεν έχει περιθώρια αφότου “την πήρε ο ύπνος στο τιμόνι”»



    ΣΧΟΛΙΑ