• Οικονομία

    Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξηση 0,5 στα επιτόκια-Επιβραδύνει μετά το σήμα της Fed

    • NewsRoom

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι


    Για ένατη συνεχόμενη φορά, η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια κατά 0,5 στο 3,5%, με τη κίνηση της Πέμπτης να είναι χαμηλότερη από τις προηγούμενες συνεδριάσεις της.

    Προειδοποίησε, όμως, ότι έρχονται νέες αυξήσεις τους επόμενους μήνες.

    «Η πλειοψηφία της επιτροπής έκρινε ότι, εάν η οικονομία εξελιχθεί σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προβλέψεις της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής του Νοεμβρίου, ενδέχεται να απαιτηθούν περαιτέρω αυξήσεις στο τραπεζικό επιτόκιο», έγραψε ο Άντριου Μπέιλι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας  σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.

    Η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία ανεβάζει τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008, έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση της Fed να υποχωρήσει στην επιθετική πολιτική της για τα επιτόκια επιβραδύνοντας τον ρυθμό αύξησης, με το βασικό επιτόκιο πλέον να κυμαίνεται μεταξύ 4,25% και 4,5%.

    Το απόγευμα αναμένεται και η απόφαση για την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ με την πλειοψηφία των αναλυτών να περιμένουν μικρότερη κίνηση από τις προηγούμενες συνεδριάσεις της, στο 0,5.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάουελ: Έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε – Σημαντικό το τελικό εύρος επιτοκίων



    ΣΧΟΛΙΑ