• Τέλος ο Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ με παρέμβαση του Κινέζου πρέσβη, τι συμβαίνει με το ομόλογο του Χατζηιωάννου, ποιον αποκαλούν Ρουμάνο στο ΜΜ και μια παλιά ιστορία του Δούκα με τον Αλογοσκούφη

    Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά περίξ των εφοπλιστικών γραφείων.Δεν αναφερόμαστε μόνο στις εκλογές της Ενωσης Ελληνών Εφοπλιστών που διεξάγονται αυτές τις ημέρες, και για τις οποίες ήδη έχετε ενημερωθεί από τη στήλη, αλλά και σε επιχειρηματικές κινήσεις με αρκετό ενδιαφέρον.Εχουμε και λέμε…

    image

    Ο Μαρτυριάρης Πέτρος Δούκας

    Το περιστατικό με την αποπομπή Λιβανού μας θύμισε μία άλλη ιστορία που δείχνει ότι ο Πέτρος Δούκας δεν κρατάει κλειστό το στόμα του.

    Ήταν Δεκέμβριος του 2004 και τότε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έβλεπε με την περίφημη απογραφή το έλλειμμα να μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

    Τον «γρίφο» βιάστηκε να λύσει ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας, ο οποίος μιλώντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια σε ομάδα δημοσιογράφων αποκάλυψε ότι το έλλειμμα θα κλείσει πολύ πάνω από το 6,5% (πλησίασε το 15%).

    Τις δηλώσεις όπως ήταν αναμενόμενο τις μετέδωσαν κυρίως τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα, φθάνοντας έτσι μέχρι τις Βρυξέλλες.

    Ευθύς αμέσως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Μπαρόζο) σπεύδει να επικοινωνήσει με τον πολιτικό προϊστάμενο του Πέτρου Δούκα, τον Γιώργο Αλογοσκούφη – υπουργός Εθνικής Οικονομίας – για να τον ρωτήσει με έκδηλη αγωνία αν όντως ολοκληρώθηκε η απογραφή και πόσο ακριβώς έχει φθάσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης προσπάθησε όπως και όσο μπορούσε να τα μπαλώσει διαβεβαιώνοντας ότι η διαδικασία συνεχίζεται και μάλλον οι δηλώσεις απηχούν εκτιμήσεις του Πέτρου και όχι στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία θα μπορούσε να διαθέτει ως υφυπουργός Οικονομικών.

    Η επόμενη επικοινωνία που ακολούθησε, αν και ήταν τηλεφωνική, θα μπορούσε άνετα να γίνει χωρίς τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς όπως βεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες, οι φωνές του Γ. Αλοσκούφη έφθαναν από την πλατεία Συντάγματος μέχρι την Κοράη και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου βρισκόταν το γραφείο του Πέτρου Δούκα.

     

    Το ομόλογο του Χατζηιωάννου

    Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά πέριξ των εφοπλιστικών γραφείων.

    Δεν αναφερόμαστε μόνο στις εκλογές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που διεξάγονται αυτές τις ημέρες, και για τις οποίες ήδη έχετε ενημερωθεί από τη στήλη, αλλά και σε επιχειρηματικές κινήσεις με αρκετό ενδιαφέρον.

    Έχουμε και λέμε.

    Το ομόλογο που εκδίδει ο Χατζηιωάννου (Safe Bulkers) με το οποίο θέλει να σηκώσει έως 100 εκατομμύρια από την αγορά.

    Οι πληροφορίες λένε ότι τελικά θα καταφέρει να το συγκεντρώσει το ποσό.

    Τώρα για το επιτόκιο του ομολόγου το πιθανότερο είναι ότι θα ξεπεράσει το 3%.

    Η συγκυρία που γίνεται η έκδοση δεν είναι η καλύτερη δυνατή και τα δεδομένα στην αγορά των ομολόγων μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν αλλάξει άρδην από εκείνα που ίσχυαν όταν είχαν βγει στην αγορά Μαρινάκης και Κωσταντακόπουλος.

    Όταν η απόδοση του 10ετούς ομόλογου του Ελληνικού Δημοσίου έχει ξεπεράσει το 2,5%, ευνόητο είναι ότι τα εταιρικά ομόλογα θα “υποφέρουν περισσότερο”.

    Επίσης δεν πέρασε απαρατήρητη η εξαγορά του 10% της Tsakos Energy Navigation από τον εφοπλιστή Κ. Κωσταντακόπουλο.

     

    Ένας Εισαγγελέας στις μεταμοσχεύσεις

    Όπως όλοι γνωρίζουμε η χώρα μας διαθέτει Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων όπως όλα τα πολιτισμένα κράτη.

    Tην περίοδο μάλιστα της πανδημίας που κρατάει ακόμη, ο ΕΟΜ κλήθηκε να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που ζοριζόταν άγρια.

    Αυτό έγινε χάρη στην αυτοθυσία των εξειδικευμένων γιατρών που υπηρετούν στον ΕΟΜ και σε πολύ γνωστά Δημόσια Νοσοκομεία.

    Κι ερχόμαστε τώρα στα μυστήρια του ΕΟΜ όπως μεταφέρονται αυτούσια ως απορίες ενός… ζαλισμένου γιατρού:

    -«πόσα και ποια μέλη του ΔΣ του Οργανισμού γνωρίζουν έστω και το παραμικρό από μεταμοσχεύσεις;»

    -«πόσοι από αυτούς που κάνουν κουμάντο στον ΕΟΜ έχουν πιάσει –έστω και μία φορά- νυστέρι στη ζωή τους;»

    -«γιατί οι άσχετοι από το αντικείμενο που διοικούν τον ΕΟΜ κάνουν τη ζωή …μαύρη στους ειδικούς περί τις μεταμοσχεύσεις γιατρούς; Μήπως για να μην μιλήσουν οι ειδικοί την ώρα της κρίσεως, δηλαδή η ώρα του …υλικού;»

    -«γιατί ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο όταν είδε τη σύνθεση του ΔΣ;»

    -«γιατί ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός δεν τους αλλάζει και να βάλει στη θέση τους του άριστους όπως λέει συνεχώς ο Πρωθυπουργός;»

    -«μήπως επειδή οι άσχετοι περί το αντικείμενο κουμανταδόροι είναι… ριζιμιοί που λένε και στην Κρήτη; Δηλαδή έχουν ριζώσει για τα καλά στις θέσεις τους ακριβώς επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πρόσθεση, αφαίρεση και …διαίρεση σε ίσα μερίδια;».

     

    Ο «ΡΟΥΜΑΝΟΣ»!

    Ποιος πολύ προβεβλημένος Πρύτανης αποκαλείται από συναδέλφους του «ο Ρουμάνος» επειδή έλαβε το πτυχίο του σε προχωρημένη ηλικία από Ίδρυμα της μαγευτικής Ρουμανίας;

    «Το Πτυχίο του …Ρουμάνου κόστισε ένα διαμέρισμα στον πατέρα του, άσε που φιλοξενούσε κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα αυτούς που έδωσαν το πτυχίο στο γιόκα του, τελείως …αξιοκρατικά!» λένε περιπαικτικά.

    Στο επόμενο θα σας πούμε και την άποψη που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου για το «Ρουμάνο» αλλά και τη …«ρουμάνα του» όπως αποκαλούν τη σύζυγό του που πάντως είναι 100% Ελληνίδα.

     

    Ξαφνικό Ραντεβού Σκρέκα –Κινέζου πρέσβη: Στο menu ο Μανουσάκης

    Έγινε λοιπόν όπως μάθαμε από τους κινέζους (που δεν φημίζονται για την ομιλητικότητά τους, άρα κάτι παίζει για να ανοίξουν το …στοματάκι τους) ξαφνική συνάντηση του ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα με τον πρέσβη της ΛΔ Κίνας κ. Ζιάο Τζουνσένγκ  και μάλιστα στο Υπουργείο.

    Το ΥΠΕΝ όμως δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για τη συνάντηση παρόλο που ενημερώνει ακόμη και όταν περνούν πρόσκοποι από το υπουργείο.

    Όμως οι Κινέζοι (που μόνο… κουτόφραγκοι δεν είναι) επέλεξαν έβγαλαν ανακοίνωση στα social της Πρεσβείας τους, δημοσιοποίησαν την μακρά κουβέντα και επικαλέστηκαν πολύ κομψά “εμβάθυνση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας και την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης & ανάπτυξης στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής”.

    Λοιπόν για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο Πρέσβης ζήτησε από τον ΥΠΕΝ για μία ακόμη φορά την άμεση εκπαραθύρωση του Προέδρου του ΑΔΜΗΕ κ. Μανουσάκη τον οποίο κατηγορεί για μύρια όσα (εμείς δεν λέμε αν δικαίως ή αδίκως τον κατηγορούν οι κινέζοι αν και γνωρίζουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι συμβαίνει στα ενδότερα του Διαχειριστή που υλοποιεί έργα 2 δις και βάλε-καταλαβαίνετε!) ως μέτοχος μειοψηφίας (24%) μέσω της κινεζικής State Grid.

    Το θέμα είναι τι θα πράξει εκεί κατά τον Ιούνιο η κορυφή της κυβέρνησης, που βρίσκεται μεταξύ κινεζικής σφύρας και επιχειρηματικού άκμονος.

    Και μια σκαμπρόζικη λεπτομέρεια: ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ στην Πειραιώς και στο ΤΕΕ συντάσσεται με τους κινέζους αφού ο κ.Μανουσάκης είναι απομεινάρι του ΣΥΡΙΖΑ (λέγε με Πιτσιόρλα) αν και τελευταία έπιασε ρίζες και… δεξιότερα, μέσα στο γνωστό μεγάλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (ΜΜ)!

     

    “Φρούριο” η Εurobank

    “Πέρασε τις εξετάσεις” η Εurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 αναφορικά με τις διαδικασίες που εφαρμόζει στην πρόσληψη της νομιμοποίησης του μαύρου χρήματος.

    Ο Όμιλος Wolfsberg μετά από εξαντλητικό ερωτηματολόγιο 20 και πλέον σελίδων διαπιστώνει ότι η Τράπεζα τηρεί όλους τους απαιτούμενους κανόνες και διαδικασίες. Ο συγκεκριμένος Όμιλος είναι μια μη κυβερνητική ένωση δεκατριών παγκόσμιων τραπεζών.

    Στόχος του ήταν να αναπτύξει πρότυπα του χρηματοπιστωτικού κλάδου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, να γνωρίσει τον πελάτη σας και να αντιμετωπίσει τις πολιτικές χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

     

    Σήμερα κληρώνει για τα ακίνητα – φιλέτα της doValue.

    Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα ανοίξουν στην doValue τις βελτιωτικές προσφορές για τα τρία κτίρια γραφείων στο Μαρούσι, ήδη εκμισθωμένα στην EY, τα ΕΛΠΕ και τις εταιρείες Φουρλής και Bayern.

    Δικαίωμα για την υποβολή βελτιωτικών προσφορών έχουν όσοι μετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και κατέθεσαν προσφορά.

    Το ενδιαφέρον όπως πληροφορούμαστε είναι αρκετά έντονο από μεγάλες ΑΕΕΑΠ και επενδυτικά κεφάλαια.

    Η συνολική αποτίμηση των τριών ακινήτων υπερβαίνει τα 90 εκατ. ευρώ και αποτελεί τη βάση που θέτει η doValue για την τιμή εκποίησης, προκειμένου να καλύψει το ανοιχτό υπόλοιπο του δανείου πίσω από τα εν λόγω ακίνητα.

    Σύγχρονα standards.

     

    Η τράπεζα του Ρέστη

    Μικρή αλλά δυναμική τράπεζα έχει αγοράσει την Ελβετία ο Βίκτωρ Ρέστης.

    Ήδη έχει ενημερώσει φίλους του επιχειρηματίες για να γίνουν πελάτες.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές