• Το ρεκόρ της Mytilineos, τα δυο hot news για την Πειραιώς, ο Κωστόπουλος και η Morgan, οι νέες business των Κοντογούρη και Μυλωνά, και η συνέχεια στο love story του fund manager και της δημοσιογράφου

    Το μυστήριο με τις «κλειδωμένες» αναλύσεις του Ελ. Βενιζέλος

    image

    MYTILINEOS: Το νέο ρεκόρ 

    Αγαπητοί αναγνώστες, στις 9 Ιανουαρίου 2024, όταν η μετοχή της Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 ήταν στα 37,70 ευρώ, ο WISEMAN έγραψε ένα κείμενο με τίτλο «Έρχεται νέο ρεκόρ για τη Mytilineos;».

    Στο κείμενο αυτό αναφέραμε ότι η μετοχή δείχνει εξαιρετική δυναμική και με αφορμή τα επικείμενα αποτελέσματα του 2023 που ανακοινώνονται σε λίγες ημέρες, θα δει νέα υψηλά.

    Ακολούθως στις 11 Ιανουάριου, σε κείμενο με τίτλο «η Mytilineos και τα 44 ευρώ», σας εξηγούσαμε ότι «το χαρτί είναι έτοιμο να περάσει την κορυφή των 38,30€ με στόχο τα 44€».

    Χθες λοιπόν η Mytilineos έκανε νέο ρεκόρ στα 38,40 ευρώ με όγκο συναλλαγών τα 270.000 χαρτιά, εκ των οποίων τα 128.000 έγιναν σε πακέτο στην τιμή των 37,90 ευρώ.

    Μάλιστα, η μετοχή προς το τέλος της συνεδρίασης, έφτασε σε υψηλοτέρα επίπεδα στα 38,50 ευρώ.

    Μια ακόμα πρόσθετη πληροφορία είναι ότι η MYTILINEOS κατέχει συνολικά 4.635.302 ίδιες μετοχές, ποσοστό 3,2439% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, στις 11 Ιανουαρίου, γράφαμε ότι «η Goldman Sachs, με note από το συνέδριο που έγινε στο Μαϊάμι για τις ενεργειακές εταιρείες, τονίζει ότι στην Ευρώπη βλέπει πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων στη Γερμανία και στη Γαλλία.

    Συγχρόνως μας τονίζει ότι αυτή τη στιγμή οι τιμές στα modules είναι κάτω του κόστους λόγω του dumping που κάνουν οι Κινέζοι που αυτό σημαίνει ότι όσοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πάρκων έχουν ρευστότητα και μπορούν να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές.

    Αυτή είναι τεράστια ευκαιρία, η οποία σύντομα θα πάψει να υπάρχει.

    Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, φίλοι αναγνώστες, αυτές οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs για αλουμίνιο και για τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι εξαιρετικά νέα για τη Mytilineos.

    Η Mytilineos, με πολύ χαμηλό κόστος ενέργειας και με την πρόβλεψη της Goldman Sachs για τις τιμές του αλουμινίου, θα συνεχίσει με την μονάδα αλουμινίου της να είναι μια μηχανή παραγωγής μετρητών.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Wiseman, οι κύριοι Μυτιληναίος και Νίκος Παπαπέτρου κοιτάνε πώς μπορεί η ΜΕΤΚΑ να τοποθετηθεί στην αγορά της Γερμανίας.

    Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος παίρνει τα μετρητά από το αλουμίνιο και τα διοχετεύει στο unit του κ. Παπαπέτρου, στην κατασκευή δηλαδή φωτοβολταϊκών πάρκων παγκοσμίως».

     

    Τράπεζα Πειραιώς: Τα δυο hot news

    Χθες, στην αγορά, κυριάρχησε και η μετοχή της Εθνικής που έκλεισε στα 6,99 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.

    Η μετοχή που θα μας απασχολήσει για τους επομένους δυο μήνες, δηλαδή η Πειραιώς, υποχώρησε 2,28% στα 3,434 ευρώ.

    Να σας πω ότι από χθες άρχισαν να «κυκλοφορούν» στην αγορά δυο σενάρια, με αφορμή το επικείμενο placement των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Το πρώτο είναι ποιες θα είναι οι χρηματιστηριακές που θα αναλάβουν το ελληνικό βιβλίο.

    Δηλαδή, ποιες ΑΧΕΠΕΥ θα διαθέσουν μετοχές της Πειραιώς στους Έλληνες θεσμικούς και ιδιώτες.

    Ονόματα ακούγονται ότι έχουν σχεδόν κλειδώσει, επειδή όμως είναι πολύ νωρίς, δεν θα τα αναφέρω για μην δημιουργήσω πάθη, εντάσεις και έριδες.

    Η μάχη μεταξύ των μεγάλων χρηματιστηριακών είναι σκληρή, καθώς όλοι «θέλουν να μπουν μέσα».

    Το σίγουρο είναι ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΧΕΠΕΥ, αλλά αυτό το ξέρετε- και τουλάχιστον άλλες δυο.

    Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του placement που έγινε στα τέλη του 2023, το έκαναν η Εθνική ΑΧΕΠΕΥ και η EUROXX του Τζουζέπε.

    Επίσης, χθες, έμαθα μια δεύτερη φήμη για την τιμή που θα βγει το πακέτο των μετοχών προς πώληση της τράπεζας.

    Επειδή δεν μπόρεσα να πιστοποιήσω την πληροφορία μου από 2 επιπλέον πηγές (όπως άλλωστε συνηθίζουμε) μέχρι αργά χθες το βράδυ, θα το αφήσω σε επόμενο wiseman.

    Άλλωστε, πρόκειται για πληροφορία που δεν χωρούν λάθη.

    Αυτό που μπορώ να σας πω είναι κωδικός «μοντέλο Εθνικής Τράπεζας».

    Τέλος, με δεδομένο ότι οι αγορές στις ΗΠΑ χθες δεν λειτουργούσαν, δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από την πτώση της μετοχής.

     

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Talk of the town

    Μια μετοχή που μας είχε απασχολήσει, την προηγουμένη εβδομάδα, ήταν αυτή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50

    Στις 10 Ιανουαρίου σας ενημερώσαμε ότι τοποθετείται στη μετοχή ισχυρός εφοπλιστής, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε φανερή τουλάχιστον μετοχική σχέση με τις εταιρείες του ομίλου του Γιώργου Περιστέρη.

    Ο εφοπλιστής αυτός έχει τοποθετηθεί και στην Intralot.

    Επειδή από την ημέρα που δημοσίευσα τη συγκεκριμένη είδηση έγινε «Talk of the Town» και πλέον το κατάλαβε ολόκληρη η αγορά, σας ενημερώνω ότι πρόκειται για εταιρείες συμφερόντων Μουνδρέα.

    Χθες πάντως δεν υπήρξαν επιθετικές αγορές για την μετοχή αν και έκλεισε ανοδικά στα 14,18 ευρώ.

     

    Το μυστήριο με τις «κλειδωμένες» αναλύσεις του Ελ. Βενιζέλος, ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις

    Το «εναρκτήριο λάκτισμα» για τη Δημόσια Εγγραφή του Ελ Βενιζέλος, δόθηκε με τον πρώτο κύκλο επαφών που είχαν οι βασικοί ανάδοχοι με τους investment bankers, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διάθεση των μετοχών.

    Επόμενος σταθμός είναι η 24η ή 25η Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των διαδικασιών διάθεσης.

    Στο διάστημα αυτό θα αποφασιστεί και το εύρος της τιμής στην οποία θα διατεθούν οι μετοχές.

    Πάντως, όπως προκύπτει απ’ όλες σχεδόν τις αναλύσεις, οι οποίες για την ώρα είναι τόσο καλά κρυμμένες – και θα σας εξηγήσω τι εννοώ – σαν να επρόκειτο για τις πλάκες του Μωυσή, η αποτίμηση της εταιρείας κυμαίνεται μεταξύ 2,3 και 3,1 δισ. ευρώ.

    Οι αναλύσεις λοιπόν, όλων των χρηματιστηριακών που έχουν γίνει μέχρι τώρα για το Ελ. Βενιζέλος, βρίσκονται «κλειδωμένες» σε μία κοινή πλατφόρμα μέχρι να εγκριθεί το Ενημερωτικό Δελτίο.

    Στη συνέχεια, πρόσβαση στην πλατφόρμα αυτή για να τις κατεβάσουν θα έχουν μόνο οι θεσμικοί επενδυτές – πελάτες των χρηματιστηριακών, οι οποίοι θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν.

    Όπως έμαθα, αυτή η πρωτόγνωρη και αυστηρή διαδικασία αποτελεί μία καθιερωμένη πρακτική για τα IPO που πραγματοποιούνται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

    Παρά ταύτα, κατόρθωσα και «τρύπωσα» στην πλατφόρμα  και απέσπασα κάτι «κλεφτές ματιές» στα «άδυτα των αδύτων».

    Σας μεταφέρω, λοιπόν, ότι τα βασικά στοιχεία συνηγορούν ότι για το 2024 η εταιρεία θα έχει ελαφρώς μειωμένο EBITDA και κέρδη σε σύγκριση με το 2023.

    Η εξήγηση που δίδεται είναι ότι τα έσοδα του 2023 ήταν «φουσκωμένα» από τη «μεταφορά εσόδων» από τις χρονιές της πανδημίας.

    Όταν τα έσοδα μίας χρονιάς υπολείπονται εντός συγκεκριμένου ορίου (το οποίο αντιστοιχεί σε ένα ROE 15%)  μπορούν να μεταφερθούν τις επόμενες.

    Έτσι λοιπόν, από τα περίπου 400 εκατ. ευρώ EBITDA το 2023 φέτος εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στα 370 με 380 εκατ. ευρώ.

    Τα έσοδα από 220 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν φέτος στα 200 με 210 εκατ. ευρώ.

    Χθες λοιπόν, για να επανέλθουμε στις παρουσιάσεις, η BofA Securities και η Morgan Stanley, οι οποίες ενεργούν ως Από Κοινού Παγκόσμιοι Συντονιστές, μαζί με την Deutsche Bank, η οποία ενεργεί ως Ανώτερος Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών (Senior Joint Bookrunner), η Barclays, η BNP Paribas και η HSBC που ενεργούν ως Βασικοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners), ενημέρωσαν Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Ambrosia Capital, AXIA, Euroxx και Παντελάκης Χρηματιστηριακή οι οποίοι ενεργούν ως Συνδιαχειριστές (Co-Lead Managers) στη Θεσμική Προσφορά.

    Η Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 1,85% 7,70 η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 ενεργούν επίσης ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι, και οι Ambrosia Capital, ΑΧΙΑ, Euroxx και Παντελάκης Χρηματιστηριακή ενεργούν ως Κύριοι Ανάδοχοι στο πλαίσιο της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς.  

     

    Sharma: Μίλησε σε τραπεζίτες, επιχειρηματίες και στελέχη

    Στο στάδιο «Τάε Κβον Ντο» του Φαλήρου, σε κοινό που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπέρασε τα 2.500 άτομα, μίλησε την Κυριακή ο παγκοσμίου φήμης life coach και best seller συγγραφέας Robin Sharma.

    Παρευρέθηκαν κάποιοι εκ των επικεφαλής συστημικών τραπεζών, επιχειρηματίες (Παύλος Κανελλόπουλος), πολιτικοί (Σοφία Ζαχαράκη μεταξύ άλλων), CEOs και στελέχη πολλών επιχειρήσεων.

    Η επιδραστική ομιλία του Robin Sharma επικεντρώθηκε σε βασικές αρχές της αυτοβελτίωσης, της αυτογνωσίας, της ηγεσίας και του wealth accumulation.

    Πολλά μαθήματα και για τους CEOs της χώρας.

    Ελπίζουμε να τα κατανόησαν!

    Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε ο έμπειρος και ικανός Άγγελος Κοταρίδης, επικεφαλής του ομίλου εταιρειών Κοταρίδη.

     

    Κωστόπουλος: Προήχθη σε Managing Director της Morgan Stanley

    Σε managing director (γενικός διευθυντής) προήχθη o Kωσταντίνος Κωστόπουλος στη Morgan Stanley.

    Ο κ. Κωστόπουλος είχε ενταχθεί στο δυναμικό της Αμερικανικής Τράπεζας τον Μάρτιο του 2011 και έχει έδρα το Λονδίνο.

    Φαντάζομαι, ότι η μεγάλη επιτυχία του Roadshow που διοργάνωσε στα τέλη Νοεμβρίου στη βρετανική πρωτεύουσα για την παρουσίαση του Ελληνικού Χρηματιστήριου, στην οποία συμμετείχαν 37 εισηγμένες εταιρείες και  ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συνέβαλε στην εξέλιξη αυτή.

    Μαζί με τον ίδιο, στην ίδια θέση προήχθησαν άλλα 154 στελέχη της M.S.

    Προηγουμένως παρείχε επενδυτικές συμβουλές σε family office, που διαχειρίζονταν περιουσίες εξαιρετικά πλούσιων (Ultra High Net-Worth), ενώ για ένα μικρό διάστημα το 2006 πέρασε από την Capital Management Advisors με έδρα τη Γενεύη.

    Έχει πτυχίο Bachelor και Master πολιτικού μηχανικού από πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και ακόμα έχει Master διοίκησης επιχειρήσεων και management από το Imperial College London.

     

    Η επιστροφή του Ανδρέα Ηλιάδη (πρώην Τράπεζα Κύπρου)

    Κοιτάζοντας την απόφαση της ΑΒΑΞ για τη διάθεση δωρεάν μετοχών στα στελέχη της, διαπίστωσα ότι μέσα σε αυτούς βρίσκεται και ένας παλιός γνώριμος.

    Πρόκειται για τον Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος έλαβε 60.000 μετοχές από το σύνολο των 4 εκατ. μετοχών που διατέθηκαν σε 52 στελέχη του Ομίλου και το προσωπικό.

    Η σχέση του με την εταιρεία, σύμφωνα πάντοτε με την ανακοίνωση, ήταν ότι συνδέεται με την Αθηνά Ανδρεάδη, η οποία είναι σύζυγός του και εκτελεί χρέη οικονομικής διευθύντριας στον Όμιλο.

    Ωστόσο, από ρεπορτάζ που έκανα, εκτός από τα συζυγικά του καθήκοντα που εκτελεί για πάρα πολλά χρόνια, ο κ. Ανδρεάδης έχει αναλάβει και διευθυντική θέση σε θυγατρική της εισηγμένης στην Κύπρο.

    Ο Ανδρέας Ηλιάδης, για να μαθαίνουν και οι νεότεροι αναγνώστες, ήταν ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της Κυπριακής – και όχι μόνο – οικονομίας καθώς αναρριχήθηκε μέχρι την κορυφή της ιεραρχίας στην Τράπεζα Κύπρου.

    Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της θυγατρικής που είχε ιδρυθεί στην Ελλάδα – η οποία στην κρίση της δεκαετίας του 2010 παραχωρήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς – στη συνέχεια έφθασε στο  ύπατο αξίωμα του διευθύνοντος συμβούλου όλου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου.

    Όμως, όσο εντυπωσιακή ήταν ή άνοδός του, άλλο τόσο «τραγική» ήταν η πτώση του.

    Ο ίδιος κατηγορήθηκε για τις επενδύσεις της Τράπεζας Κύπρου σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου (λίγο πριν από την ημιεπίσημη χρεωκοπία της χώρας μας) οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το πιστωτικό ίδρυμα να υποστεί βαρύτατο πλήγμα.

    Η ζημιά αυτή τον οδήγησε κατηγορούμενο στις αίθουσες των Κυπριακών δικαστηρίων και μάλιστα εξέτισε μία μικρή ποινή φυλάκισης.

    Στην ουσία, στο πρόσωπό του οι Κύπριοι βρήκαν τον αποδιοπομπαίο τράγο, στον οποίον φόρτωσαν τη χρεωκοπία της χώρας τους και το κούρεμα των καταθέσεων που ακολούθησε.

     

    Κοντογούρης – Μυλωνάς: Οι νέες δουλειές των ισχυρών

    Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ σε εταιρικά ομόλογα, μέσω του ελληνικού Χρηματιστηρίου, υλοποιεί το Υπερταμείο.

    Είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί ως επενδυτής, ξεκινώντας τις τοποθετήσεις του σε ελληνικά εταιρικά ομόλογα.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του wiseman, μετά από διαγωνισμό που διενήργησε το Υπερταμείο, επελέγησαν οι Eurobank Asset Management, με επικεφαλής τον έμπειρο Θεοφάνη Μυλωνά, και η Πειραιώς Asset Management-IOLCUS, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο ικανός Αχιλλέας Κοντογούρης, οι οποίες θα αναλάβουν τις επενδύσεις του.

    Το Υπερταμείο μοίρασε από 5 εκατ. ευρώ σε κάθε εταιρεία, με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, αφού εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο το τεχνικό Προσάρτημα της Επενδυτικής Πολιτικής του από το υπουργείο Οικονομίας.

    Μαθαίνουμε μάλιστα, ότι η επένδυση των 10 εκατ. ευρώ είναι μόνον η αρχή, καθώς το Υπερταμείο έχει εγκρίνει επενδυτικό budget ύψους 51 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

    Λεφτά που θα τοποθετηθούν σε διάφορες επενδύσεις στην ελληνική αγορά.

     

    Εpsilon Net: Στα 150 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2025, εξαγοράζει θυγατρική του Λαβίδα

    Με το… δεξί έκανε ποδαρικό το νέο έτος η Εpsilon Net του Γιάννη Μίχα, η οποία προχώρησε σε μία ακόμη εξαγορά.

    Απ΄ότι φαίνεται επιδιώκει την επέκταση της και στο χώρο των φαρμακείων.

    Ο στόχος που έχει τεθεί είναι ο τζίρος  να «χτυπήσει» τα  150 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025 σε επίπεδο ομίλου.

    Έτσι λοιπόν η Epsilon CSA, θυγατρική της Epsilon Net, προχώρησε στην εξαγορά του λογισμικού Lavinet έναντι 184.000 ευρώ.

    Λογισμικό που ανήκε στη Lavisoft εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Λαβίδα, της Lavipharm.

    Συγκεκριμένα, πρόεδρος της εταιρείας εμφανίζεται η μητέρα του Τηλέμαχου Λαβίδα, Λουκία, ενώ στο Δ.Σ συμμετέχει η αδερφή του Έλλη-Μαρία Λαβίδα καθώς και ο ίδιος.

    Το Lavinet εξυπηρετεί πάνω από 150 εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά συστήματα στον τομέα των φαρμακείων.

    Γι’ αυτό και τράβηξε το ενδιαφέρον του κ. Μίχου, ο οποίος είναι γνωστό ότι προχωράει στην ανάπτυξη του ομίλου μέσω εξαγορών.

    Η μετοχή της Epsilon Net έκλεισε χθες σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας άνοδο 1,1% στα 9,1 ευρώ.

     

    Η ΕΥΔΑΠ θα καθαρίσει το νερό στη Ζάκυνθο

    Ειδική Ομάδα σχημάτισε η ΕΥΔΑΠ και έστειλε στη Ζάκυνθο για να συνδράμει με την εμπειρία και τις γνώσεις της, στην προσπάθεια της Δημοτικής Εταιρείας ύδρευσης του νησιού να αντιμετωπίσει το σημαντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε προχθές, λόγω διαρροής νερού από το δίκτυο ομβρίων στο δίκτυο ύδρευσης.

    Το πρόβλημα προκλήθηκε όταν κατά τη διάρκεια γεμίσματος δεξαμενής πετρελαίου θέρμανσης σε κατοικία, η μάνικα έπεσε από την δεξαμενή, το πετρέλαιο χύθηκε στον δρόμο και κατέληξε στο δίκτυο ύδρευσης, μέσα από ραγισμένο σωλήνα του δικτύου ομβρίων.

    Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η ΔΕΥΑΖ πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους στο δίκτυο, έως ότου διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλές το νερό για τους δημότες.

    Εν τω μεταξύ, η Ζάκυνθος βρίσκεται χωρίς νερό από την Πέμπτη (11/1) όταν και διεκόπη η υδροδότηση της πόλης λόγω εισροής πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού.

    Οι κάτοικοι της Ζακύνθου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, προμηθεύονται νερό από υδροφόρες του Δήμου αλλά και ιδιωτών.

    Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε τη Δημοτική Κοινότητα Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις βρύσες τρέχει νερό με πετρέλαιο.

    Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει μέχρι και 12 Φεβρουαρίου 2024.

    Ο Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσιος Τουρκάκης, βρίσκονται στην Αθήνα όπου έχουν συνεχείς συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να δουν τις περαιτέρω κινήσεις.

     

    Άσχετο τυπικά, αλλά σχετικό επί της ουσίας…

    Σύσσωμοι οι μεγαλοξενοδόχοι της Ελούντας (μαζί τους και οι αλλοδαποί) λένε «όχι» σε αιολικά πάρκα της περιοχής που δρομολογούνται.

    Ένας από τους τρεις προαναφερθέντες και εμπλεκόμενους με ΥΠΕΝ-ΡΑΑΕΥ-ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει τα αιολικά αναφανδόν, ο δεύτερος δηλώνει «πολύ σκεπτικός» και ο τρίτος αναφέρει πως «δεν είναι καθόλου απαραίτητα, αλλά πάνε να μας τα φορτώσουν!».

    Προσοχή, όμως να δείξουν και οι τρεις, διότι τουλάχιστον δύο Έλληνες μεγαλοξενοδόχοι της Ελούντας έχουν απευθείας επαφή με τον Πρωθυπουργό, χωρίς να χρειάζονται  μεσάζοντες.

    Πολύ απλά, σηκώνουν το τηλέφωνο και του μιλούν απευθείας.

    Ο, δε, Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτάει πολύ επειδή θέλει να  τα γνωρίζει όλα!

     

    To love story του 50+ και της 34+: NO 2

    Προ ημερών, επειδή είχα κέφια, αποφάσισα να ξεκινήσω να γράφω ένα από τα πιο επιτυχημένα love stories των τελευταίων δυο ετών.

    Όμως, σταμάτησα τη συγγραφή, επειδή πλέον ήταν αργά και κουράστηκα.

    Άρα δημοσίευσα το α’ μέρος.

    Σήμερα, όμως που έχω και πάλι κέφια, αποφάσισα να συνεχίσω τη συγκινητική ιστορία μας.

    Του 50+ fund manager  και της όμορφης δημοσιογράφου των 34+.

    Αφήστε που είδα τα νούμερα του Wiseman της 3ης Ιανουαρίου.

    Έκανε ρεκόρ αναγνωσιμότητας.

    Προφανώς κέντρισα το ενδιαφέρον των αναγνωστών μου.

    Βρισκόμαστε λοιπόν στο σημείο, που η αθλητική δημοσιογράφος μας είναι πλέον πολύ ερωτευμένη, αλλά και ο fund manager δεν πάει πίσω.

    Σήμερα θα σας αποκαλύψω πως στην ιστορία έχουν εμπλακεί μπράβοι, απειλητικά τηλεφωνήματα και ένας Ιταλός προπονητής μπάσκετ.

    Ο Sergio Scariolo, o coach της Εθνικής Ισπανίας.

    Ας ξετυλίξουμε μαζί το κουβάρι της ιστορίας μας.

    Η δημοσιογράφος είναι πλέον πολύ ερωτευμένη.

    Θέλει να κάνει τα πάντα με τον fund manager.

    Dinners, breakfast, συζητήσεις, να πηγαίνουν στα bouzoukia, να ταξιδεύουν, να βλέπουν ταινίες, να κρατιούνται χέρι χέρι, να ονειρεύονται.

    Όπως άπαντες αντιλαμβάνεσθε, η ηρωίδα της ιστορίας μας είναι ένα ρομαντικό κορίτσι.

    Όπως άλλωστε όλα τα κορίτσια, της αρέσει να ονειρεύεται.

    Μάλιστα αποκαλεί τον fund manager «dick».

    Χαρακτηριστικά, φέρεται να λέει στον Fund manager:

    «Agapi mou I’m going to bed because I have to wake up at 6:00a.m.. you should know that your phone call earlier today was the highlight of my day.

    I loved it.

    Thank you for finding time to do this.

    I highly appreciate it (and I need it).

    I miss you and I think all the time of all the things I want to do with you… have lots of sex, hug, kiss, have dinners, breakfast in bed, go to bouzoukia, have long conversations, watch movies, play games, travel, hold hands, dream, set goals etc but above all have fun and enjoy life and our time together!

    And so you know I would be happy and full even if we manage to do half of them in the time we will have together…

    I told you, I don’t need everything, I need just enough to be happy…

    Dream of us sleeping naked after sex… (and me hugging you from the back and kissing your neck and shoulders…) and of course my “wake up” call (which I love doing because I love you dick).

    Kalinyxta Moro mou».

     

    Love story no2: Οι μπράβοι, τα ποιήματα και ο coach

    Όμως, κάπου εδώ μπαίνει ξανά στην ιστορία μας ο λογιστής.

    Ο οποίος όπως θυμάστε είχε σχέση με την 34+ πριν εκείνη γνωρίσει τον 50+.

    Λοιπόν, το καλοκαίρι του 2022 ζητάει να συναντήσει τον fund manager.

    Να τα πούνε από κοντά σαν άντρες.

    Θεωρεί ότι «του έκλεισε το σπίτι».

    Δικαίως ή αδίκως, δεν έχει σημασία.

    Ο fund manager αρνείται.

    Σύμφωνα με πηγές που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, «λίγες ημέρες μετά ο λογιστής λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από κάποιον άγνωστο, πιθανότατα μπράβο, που του λέει:

    «Δουλεύω για λογαριασμό της τάδε εταιρείας και άκου να σου πω, μην ξαναενοχλήσεις τον fund manager.»

    Ο μπράβος είναι λίγο άγριος, αλλά ο λογιστής δεν μασάει και του απαντάει: «Άκου να σου πω, εάν έχει τα guts ας με πάρει τηλέφωνο ο ίδιος».

    Ο λογιστής καταλαβαίνει ότι όταν μπλέκουν μπράβοι σε τέτοιες υποθέσεις το πράγμα χοντραίνει.

    Και εκείνος από την πλευρά του φροντίζει να μιλήσουν με τον fund manager, κάποια όχι και τόσο καλά παιδιά.

    Να του περάσουν το μήνυμα ότι με μπράβους δουλειές δεν γίνονται.

    Έκτοτε δεν υπήρξε κάποια άλλη ενόχληση από τις δυο πλευρές.

    Οι εβδομάδες περνούν.

    Δημοσιογράφος και λογιστής έχουν χωρίσει, αλλά διατηρούν επικοινωνία.

    Παρόλα ταύτα ο λογιστής ζητάει να συναντηθεί με τον fund manager.

    Έτσι λοιπόν, τον Αύγουστο του 2022, ο fund manager λαμβάνει ένα μήνυμα από τον λογιστή.

    Εκείνη την εποχή ο manager ήταν στη Μύκονο.

    Πηγή που το έχει διαβάσει, ισχυρίζεται ότι γράφει:

    «Θα τα πούμε από κοντά, σε λίγο όπως σε ενημερώνει (προφανώς αναφέρεται στην 34+).

    Θα εμφανιστώ μπροστά σε εσένα και στη σύζυγο από εκεί που δεν το περιμένεις».

    Συνάντηση μεταξύ του λογιστή και του fund manager δεν έγινε ποτέ, καθώς επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις.

    Λέγεται ότι ο λογιστής της ιστορίας μας, δεν ήθελε να τον συναντήσει και μάλιστα να είναι μπροστά και η σύζυγος του.

    Το θεωρεί ανήθικο.

    Fund Manager και δημοσιογράφος εξακολουθούν να έχουν επικοινωνία και εντός του 2023.

    Σύμφωνα με πηγή που έχει  γνώσεις, η δημοσιογράφος λέει στον fund manager:

    «I just got back… I’m going to sleep thinking of you… the way you look at me and sparkle and the way I sparkle too when I think of you.

    Listen to this… I love every single lyric

    Good night agapi mou».

    Και συνεχίζει:

    «Κοίτα πώς χάνεται το βλέμμα μου, όταν κοιτάζει το δικό σου,

    Και όταν αλλάζουμε μηνύματα, σκέφτομαι το χαμόγελό σου,

    Όσο η γη γυρίζει, μόνο αυτό σου αξίζει, πρώτη θέση στην καρδιά μου, έχουνε τα μάτια σου

    Συμπληρώνουν τη ζωή μου, όλα τα κομμάτια σου

    Πρώτη θέση στην καρδιά μου

    Και το παραδέχομαι, όσο ο καιρός περνάει, τόσο σε ερωτεύομαι»….

    Αγαπητοί αναγνώστες, πρέπει να σας πω ότι ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό μου.

    Όμως, θα συνεχίσω την περιγραφή μου.

    Κάπου ενδιάμεσα, η δημοσιογράφος, ισχυρίζονται πηγές, φαίνεται να έχει αποκτήσει «ισχυρές επαφές» με τον Ιταλό προπονητή του μπάσκετ SERGIO SCARIOLO.

    Ο Scariolo είναι σήμερα προπονητής της Εθνικής Ισπανίας.

    Δεν είναι σαφές εάν ο fund manager ήταν «γνώστης της οικειότητας αυτής».

    Πηγή ισχυρίζεται ότι συνομιλούν συχνά.

    Μεταξύ άλλων εκείνη φέρεται να του γράφει:

    «I just came back home. It was a very long day. I’m going to do some things around the house quickly and go to sleep as I have been working since 7am and I feel dizzy even looking at my phone.

    Have a good night Sergio, I have to say our call made my day a bit better and it makes me smile every time I think about it…

    We will talk tomorrow (and when it comes to men, I don’t get impressed by flowers or gifts –anyone can do that- I get impressed by good manners and people who care about me).»

    Είναι πραγματικά μια συγκινητική ιστορία.

    Τόσο πολύ που σκέφτομαι να γράψω και 3ο μέρος.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.