• Το νέο ράλι του Σωκράτη, ποιος θα πάρει τη δουλειά του Riviera Galleria, πώς γύρισε την παρτίδα ο Παπαέλληνας, και ένα hot quiz με τον υπουργό και την παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων

    Έγραφα χθες για «την τιμή της Εθνικής» και το pricing που είχε προκριθεί (5,30 – 5,44) επισημαίνοντας ότι η σημαντική υπερκάλυψη εγείρει ζήτημα μήπως «πουλάμε φθηνά» την Τράπεζα

    image

    Το ράλι του Σωκράτη

    Χθες ο όμιλος Σωκράτη Κόκκαλη για μια ακόμα φορά έδωσε κέρδη σε όσους εδώ και μήνες τον ακολουθούν πιστά.

    Η μετοχή τoυ Κέρκωπα από 1,27 ευρώ την προηγουμένη Παρασκευή χθες έκλεισε στο 1,86 ευρώ με ημερήσια κέρδη 19%.

    Ακόμα δεν είναι σαφές γιατί γίνεται αυτό το ράλι αν και πολλά ακούγονται για τα περίφημα οικόπεδα του Ψυχικού χωρίς όμως να είναι σαφές κάτι συγκεκριμένο.

    Από κοντά στο ράλι και η Ιντρακόμ που χθες έκανε νέο υψηλό έτους.

    Στα 2,42 ευρώ, με κέρδη 4% και όγκο συναλλαγών 541.000 μετοχές επιβεβαιώνονται πλήρως όσοι επένδυσαν στα σχέδια του Σωκράτη Κόκκαλη.

    Η Intracom ΙΝΤΚΑ 2,02% 3,54 είναι πλέον μια εταιρεία που έχει μετρητά στο ταμείο της περίπου 200 εκατ. ευρώ και με συμμέτοχες στην Κέκροψ ΚΕΚΡ -1,86% 1,58  (34,32%), στην Intrakat  ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05 (5,09%), στην Ιntralot ΙΝΛΟΤ 0% 1,13  κ.λ.π.

     

    ΟΤΕ: Απαξίωση

    Η μητρική εταιρεία είναι σαφές ότι δεν ασχολείται καθόλου με τη μετοχή του ΟΤΕ.

    Σιγά – σιγά την οδηγεί στην απαξίωση.

    Όμως στην απαξίωση οδηγούν τη μετοχή ΟΤΕ 0,84% 14,34 και οι θεσμικοί επενδυτές κυρίως οι ξένοι που παλιά ήταν η μεγάλη αγαπημένη.

    Χθες για μια ακόμα φορά απογοήτευσε καθώς έκλεισε στα 12,67 ευρώ μια ανάσα από τα χαμηλά έτους που είναι τα 12,57 ευρώ.

    Δεν ξέρω τι λένε, αλλά η συμπεριφορά αυτή ένα πράγμα μας δείχνει. SQUEEZE OUT.

    Εάν θέλουν και μπορούν ας μας αντιστρέψουν την άποψη μας.

     

    Η Trade Estates και τα 1,75 ευρώ

    Επειδή θέλω να είμαι απόλυτα αντικειμενικός και επειδή τις αγορές οι δημοσιογράφοι του mononews.gr τις ξέρουν άριστα, θα αναφερθώ στην εταιρεία Trade Estates.

    Πριν ακόμα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής είχαμε γράψει σε συνεχόμενα δημοσιεύματα ότι η τιμή εισαγωγής της μετοχής (κατά τη διάρκεια του αρχικού IPO) στα 1,93 ευρώ, ήταν ακριβή.

    Μάλιστα σε δυο συνεχόμενα δημοσιεύματα είχαμε επισημάνει ότι, «εάν η τιμή της εισαγωγής ήταν στα 1,75-1,80 ευρώ, τότε η συμπεριφορά της μετοχής κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών διαπραγμάτευσης θα ήταν πολύ διαφορετική».

    Για μια ακόμα φορά επιβεβαιωθήκαμε πλήρως, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν με άλλες μετοχές, ή άλλα θέματα της οικονομίας, των τραπεζών και των επιχειρήσεων.

    Η μετοχή λοιπόν αφού υποχώρησε στην περιοχή των 1,7374 στη συνέχεια, ισορρόπησε στα 1,75 ευρώ την Τετάρτη και χθες έκλεισε στα 1,7898.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει παρακάτω.

    Οι αγορές είναι πάντα ευμετάβλητες.

    Απλά αυτό που πρέπει να καταλάβουν τα αφεντικά της Trade Estates και οι όσοι τους συμβούλευσαν είναι ότι «έδωσαν ένα γερό χτύπημα στον θεσμό του χρηματιστηρίου».

    Η απληστία τους, ίσως να γίνει μάθημα για τους επομένους.

    Τα αγορές δεν είναι παράδεισος.

    Είναι σκληρές.

    Οι μετοχές έχουν κέρδη, έχουν και ζημίες.

    Υπάρχουν οι καρχαρίες και τα ψάρια.

    Επίσης μια μετοχή χτίζει την αξιοπιστία της καθημερινά.

    Μια εταιρεία δεν μπορεί να κοροϊδεύει τους μετόχους της.

    Αυτός είναι κανόνας.

    Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες επενδυτές, έχουν πάψει να είναι «Αμερικανάκια».

    Όπως και τα media επίσης.

     

    Πώς προέκυψε τελικά η τιμή διάθεσης για την Εθνική παρά την εντυπωσιακή υπερκάλυψη

    Έγραφα χθες για «την τιμή της Εθνικής» και το pricing που είχε προκριθεί (5,30 – 5,44) επισημαίνοντας ότι η σημαντική υπερκάλυψη εγείρει ζήτημα μήπως «πουλάμε φθηνά» την Τράπεζα.

    Πράγματι οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν καθώς νωρίς το πρωί το ΤΧΣ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το επιπλέον 2% των μετοχών της ΕΤΕ, δηλαδή συνολικά 22% ή 201.237.334 μετοχές.

    Επιπρόσθετα λόγω της ισχυρής ζήτησης ενημερώθηκαν οι επενδυτές που συμμετέχουν στη Διεθνή Προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των 5,30 ευρώ ανά μετοχή δεν θα ληφθούν υπόψη στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών.

    Η ανακοίνωση δημιούργησε προσδοκίες ότι η τελική τιμή διάθεσης μπορεί να κινηθεί στα 5,35 ευρώ.

    Τελικά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η τιμή που θα ανακοινωθεί σήμερα το πρωί φαίνεται να κλειδώνει στα 5,30 ευρώ.

    Ίσως η τιμή να μεταβληθεί, οριακά, σήμερα τα ξημερώματα καθώς είναι σε εξέλιξη διάφορες συσκέψεις τούτη την ώρα.

    Οι οριστικές αποφάσεις ελήφθησαν αργά το βράδυ σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΧΣ.

    Βέβαια θα μου πείτε με οκτώ φορές υπερκάλυψη πώς είναι δυνατόν η τιμή που προέκυψε να είναι τόσο χαμηλή.

    Διευκρινιστικά να πούμε ότι η τιμή διαμορφώθηκε από την διαδικασία της ιδιωτικής τοποθέτησης που έγινε στο εξωτερικό (εκεί δηλαδή όπου θα κατευθυνθεί και η μερίδα του λέοντος των μετοχών), ενώ στο εσωτερικό στη δημόσια προσφορά όσοι συμμετείχαν (ειδικοί επενδυτές και το απλό retail) εγγράφηκαν στην ανώτατη τιμή εύρους δηλαδή τα 5,44 ευρώ.

    Ούτως ή άλλως οι μετοχές που θα λάβουν θα είναι πολύ λιγότερες από αυτές για τις οποίες εγγράφηκαν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές έφθασαν σχεδόν το μισό δισεκατομμύριο έναντι των 150 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν  τελικά.

    Σε κάθε περίπτωση, και παρόλο που το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει μερικά εκατομμύρια παραπάνω, η διαδικασία προσέλκυσης ιδιωτών επενδυτών στην Εθνική ήταν εντυπωσιακά θετική, καταδεικνύοντας ότι στη διεθνή αγορά οι ελληνικές τράπεζες είναι «επενδύσιμες».

    Τέλος η επιτυχημένη ολοκλήρωση του πακέτου των μετοχών της Εθνικής δικαιώνει τον σχεδιασμό του πρωθυπουργικού συμβούλου Αλέξη Πατέλη, τοποθετώντας υψηλά τον πήχη για την επόμενη διάθεση, των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς.

     

    Τα σχέδια των Ισραηλινών για το Φωκά

    Λίγη από την αίγλη της εμπορικής πιάτσας του παρελθόντος θα φιλοξενεί το πολυκατάστημα του Φωκά στη Σταδίου.

    Παρά όσα λέγονται, και γράφονται κατά καιρούς, οι πηγές μου επιμένουν ότι η βασική στόχευση της Brown παραμένει το ακίνητο να μετατραπεί σε ξενοδοχείο, με εξαίρεση ένα μέρος που θα φιλοξενήσει ένα έως δύο καταστήματα και εστιατόρια.

    Βέβαια ο σχεδιασμός δεν είναι ανελαστικός, επομένως μπορεί να επικαιροποιηθεί ανάλογα με τις τάσεις της αγοράς του εμπορικού τριγώνου στο κέντρο της Αθήνας.

    Να σας θυμίσω ότι το κτίριο 8.453 τ.μ., ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, στη Σταδίου βγήκε σε διαγωνισμό στον οποίο κατατέθηκε προσφορά από τους Ισραηλινούς.

    Το κλείσιμο του καταστήματος της Φωκάς στη Σταδίου ήταν μία από τις τελευταίες και μελανές σελίδες της αλυσίδας που έζησε 77 χρόνια και πτώχευσε τον Μάρτιο του 2014.

    Μία δεκαετία αργότερα ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες – ακόμα δεν έχουν πιάσει δουλειά οι εργολάβοι – για να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο ακίνητο.

     

    Κληρώνει για τον ανάδοχο του Riviera Galleria 

    Μέχρι το τέλος του πρώτου διμήνου θα έχει ανακοινωθεί ο οριστικός ανάδοχος του Riviera Galleria, το ένα από τα δύο καινούργια malls που θα γίνουν στο Νότια Προάστια και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγ. Κοσμά.

    Το άλλο το Bουλιαγμένης mall θα γίνει επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης πλησίον του Μega A-B.

    To Riviera Galleria έργο που διεκδικούν η Τέρνα, η Intrakat και ο όμιλος Μυτιληναίου.

    Το project θα είναι ένα από αυτά που θα ανοίξουν την αυλαία των εργοταξίων το 2024, με την οικοδομική άδεια να έχει εκδοθεί ήδη από τον Αύγουστο.

    Η Riviera Galleria, ένα κέντρο με προτάσεις αγορών, υψηλής γαστρονομίας και ψυχαγωγίας στην περιοχή της μαρίνας Αγίου Κοσμά, συνολικής έκτασης 23.000 τ.μ., φέρει την υπογραφή του κορυφαίου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το ελληνικό μελετητικό γραφείο ΒΕΤΑPLAN, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός να  εκτιμάται στα 130 εκατ. ευρώ.

    Για αυτόν τον εμπορικό πόλο, έχουν υπογραφεί heads of terms για το 36% της επιφάνειας, με στόχο αυτό το ποσοστό να ανέλθει σε 50% έως το τέλος του χρόνου.

     

    Αντίστροφη μέτρηση για τον επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας 

    Πλήθος διαμαρτυριών, καταγγελιών και παραπόνων έχουν υποβληθεί στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Λάζαρο Μαυρόπουλο, αλλά και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου για τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Δημήτρη Λουκόπουλο.

    Και δεν μιλάμε για καταγγελίες επιχειρηματιών που είναι δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της Οικονομικής Αστυνομίας ή για εμπαθείς που μιλάνε για την καλλιεργημένη σχέση του κ. Λουκόπουλου με  τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο.

    Αναφερόμαστε σε παράπονα και διαμαρτυρίες εισαγγελέων που για πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με άρνηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας να τους επικουρήσει σε έρευνες και ελέγχους.

    Και η άρνηση αυτή εκτείνεται από την υπόθεση των υποκλοπών έως και σε έρευνες για πλαστογραφίες, σε ελέγχους για λαθρεμπόριο καυσίμων και σε έρευνες για απάτες ΦΠΑ τύπου «καρουζέλ».

    Πάντα κατά τα καταγγελλόμενα, πλήθος εισαγγελικών παραγγελιών έμειναν στο «περίμενε» γιατί ο κ. Λουκόπουλος είχε άλλη «ατζέντα».

    Ειδικά το τελευταίο εξάμηνο η πρακτική Λουκόπουλου ήταν επαναλαμβανόμενη, κάτι που προκάλεσε το μένος των εισαγγελέων.

    Πώς δικαιολογείται από την πλευρά του ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας;

    Υποστηρίζει πως δεν έχει χέρια και πως του λείπει προσωπικό.

    Ωστόσο, με το ίδιο προσωπικό πορεύονταν και οι προκάτοχοί του που είχαν καλή συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές.

    Και αυτό είναι δεδομένο.

    Με αυτά και άλλα πληροφορούμαστε πως ο κ. Λουκόπουλος δεν θα κάτσει περισσότερες από 60 ημέρες στη θέση του, διότι στις επερχόμενες κρίσεις θα κριθεί αναλόγως.

     

    Πώς γύρισε την παρτίδα ο Παπαέλληνας

    Σε game changer αναδεικνύεται ο Μιχάλης Παπαέλληνας, επικεφαλής της Notos Com.

    Ο όμιλος, ένας από τους σημαντικότερους εγχώριους ομίλους στη λιανική με τέσσερα πολυκαταστήματα και συνολικά με 53 καταστήματα (τα 42 εταιρικά) υπό διαχείριση, πέτυχε σημαντικά αυξημένες πωλήσεις πέρυσι, έφτασαν στα 110 εκατ. ενώ για φέτος η εικόνα είναι ακόμη καλύτερη.

    Τρέχει με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης περιμένοντας τζίρο πάνω από 125 εκατ. ευρώ  και EBITDA κοντά στα 16 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα, η προαναφερθείσα εκτίμηση για τη φετινή χρονιά δεν περιλαμβάνει τη συνεργασία με την American Eagle Οutfitters, οι πωλήσεις της οποίας προβλέπονταν πως θα ανέρχονταν σε ποσό 10 εκ. ευρώ σύμφωνα με το αρχικό επιχειρηματικό σχέδιο.

    Η συνεργασία διακόπηκε στις αρχές του έτους και η εταιρεία έχει προσφύγει στη διεθνή διαιτησία διεκδικώντας περί τα 7 εκατ. ευρώ, τα οποία αν της επιδικαστούν θα τα βάλει στο ταμείο της στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

     

    Ένα στα δύο νοικοκυριά καταναλώνει από τα έτοιμα, νέα «πληγή» οι συνδρομές

    Δεν ξέρω αν θα καταφέρει ο υπουργός ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας καταφέρει να τιθασεύσει τον πληθωρισμό καταργώντας τις προσφορές «ένα + ένα δώρο» από τα σούπερ μάρκετ όμως  οι Έλληνες καταναλωτές βρίσκονται στην πιο δυσμενή θέση στην Ε.Ε.

    Και αυτό δεν αποτελεί θέσφατο του Wiseman,  αλλά πληροφόρηση που μας ήρθε από τη Σουηδία.

    Σύμφωνα  λοιπόν με Πανευρωπαϊκή έρευνα της γνωστής μας Ιntrum, η συντριπτική πλειονότητά των νοικοκυριών στην Ελλάδα δηλώνει ότι είναι αναγκασμένο να ξοδεύει το μήνα πολύ περισσότερα από αυτά που εισπράττει.  Κοινώς καταναλώνει από τα έτοιμα.

    Μάλιστα η Ελλάδα κρατάει και εδώ τα πρωτεία, καθώς το ποσοστό αυτών των νοικοκυριών φθάνει το 51% που είναι το υψηλότερο στην Ε.Ε.

    Ένα επίσης θλιβερό ρεκόρ για τα ελληνικά νοικοκυριά είναι  το βάρος που προκαλούν πλέον στον οικογενειακό προϋπολογισμό οι πάσης φύσεως μηνιαίες συνδρομές.

    Όπως αποδεικνύεται τα  νοικοκυριά όχι μόνο στην Ελλάδα βρίσκονται  πλέον εγκλωβισμένα σε ένα ιστό από υπηρεσίες που προσφέρονται έναντι συνδρομής  όπως συνδρομητική τηλεόραση, μουσικές πλατφόρμες ακόμη delivery έτοιμου φαγητού, οι οποίες ροκανίζουν το μηνιαίο εισόδημα του.

    Δεν είναι λίγοι που πέφτουν στην παγίδα μέσω των εφαρμογών στα κινητά, οι οποίες κάνουν ακόμη πιο  εύκολη την πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές .

    Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές στη  συγκεκριμένη έρευνα 45%, απάντησα ότι  έχουν εκπλαγεί από το πόσο γρήγορα ξοδεύουν για τις  συνδρομές αυτές με αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα το συνολικό κονδύλι να αθροίζεται υπέρμετρα,  χωρίς μάλιστα  να το καταλάβουν.

    Το ποσοστό αυτό «χτυπάει ταβάνι» στην Ελλάδα με 67% στην Ελλάδα και ακολουθεί η Ιρλανδία με 62% και έπεται η Φιλανδία με 55%.

     

    Κωνσταντίνος Ξιφαράς (ΔΕΠΑ Εμπορίας): Επέκταση Αλβανία

    Μαθαίνω πως η ΔΕΠΑ Εμπορίας μπαίνει δυνατά στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του Γιώργου Περιστέρη και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 στη γειτονική Αλβανία.

    Όπως σας έχουμε γράψει από τα τέλη Αυγούστου, προχωρεί η δημιουργία του θερμοηλεκτρικού σταθμού ισχύος 170 MW που θα  κατασκευαστεί στην περιοχή Roskovec, στην επαρχία Fier της Αλβανίας από την εταιρεία Fier Thermoelectric, θυγατρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Ξιφαράς και Περιστέρης έχουν  ήδη υπογράψει συμφωνία προκειμένου η ΔΕΠΑ Εμπορίας, να εξασφαλίσει την προμήθεια φυσικού αερίου για τη νέα ηλεκτροπαραγωγική μονάδα για τουλάχιστον επτά χρόνια.

    Τώρα επιπλέον μαθαίνω πως η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα μπει και μέτοχος μάλλον με 35% στην εταιρία της μονάδας.

    Άλλο ένα 35%  θα ανήκει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (που ξεκίνησε με 70%) και το 30%  ανήκει στην αλβανική εταιρεία «Gener 2».

    Σωστή η κίνηση του Κωνσταντίνου Ξιφαρά και της ΔΕΠΑ Εμπορίας αφού η γειτονική χώρα ‘διψά’ για φτηνή ενέργεια.

    Αφήνω που με αυτή την κίνηση προλαβαίνουμε αντίστοιχες κινήσεις που ήθελε να κάνει η Τουρκία, καταλαβαίνετε και τη γεωπολιτική σημασία της εισόδου στη  FIER THERMOELECTRIC.

     

    …και ο Αλβανός συνεταίρος που τρώει ολομόναχος σε 300 τετραγωνικά!

    Ενδιαφέρον όμως έχει και ο ιδιοκτήτης της αλβανικής εταιρείας «Gener 2» που είναι συνεταίρος στο έργο.

    Είναι από τους πιο πλούσιους κατοίκους της γειτονικής χώρας με πλήθος ενασχολήσεων.

    Η αδυναμία του όμως είναι  ένα κτίριο Τέχνης (ναι, καλά διαβάζετε κτίριο Τέχνης!) που έχει δικό του στο κέντρο των Τιράνων.

    Ποιο είναι το πρωτοφανές, θα με ρωτήσετε. Λοιπόν ο τελευταίος όροφος του κτιρίου είναι εστιατόριο.

    Ναι μεν, αλλά τί εστιατόριο;

    Πλήρως εξοπλισμένο, αλλά μόνιμα για ένα (αριθμός: 1) πελάτη, τον ίδιο.

    Καλά καταλάβατε, σε ολόκληρο όροφο κοντά 300 τετραγωνικά, ο άνθρωπος τρώει ολομόναχος!

    Εμείς τί να πούμε; Περί ορέξεως ουδείς λόγος…

     

    Quiz πολιτικό-ερωτικό για δυνατούς λύτες: Ο υπουργός, η παρουσιάστρια και η αναθέρμανση…

    «Η ελπίδα και ο έρωτας είναι η βάσανος της ψυχής» έγραφε ο Ευριπίδης.

    Όπου «βάσανος» με την αρχαϊκή έννοια, είναι ο εξαντλητικός έλεγχος, για να εξακριβώσουμε ότι κάτι είναι σωστό, ακριβές ή γνήσιο.

    Έτσι και πρόσφατα δοκιμάστηκε ένας έρωτας, κατά πόσο είναι γνήσιος ή όχι.

    Λοιπόν έχουμε και λέμε και οικογένειες δεν θίγουμε: εκείνος, υπουργός της κυβέρνησης (όχι Αναπληρωτής ή υφυπουργός, κανονικός Υπουργός).

    Εκείνη, παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων (δημοσιογράφος) σε ένα ιδιωτικό κανάλι με πανελλαδική άδεια.

    Δεν σας λέω εάν παρουσιάζει κεντρικό, ή απογευματινό ή καθημερινό ή weekend δελτίο, διότι έτσι θα σας διευκόλυνα πολύ και δεν το θέλω, παρότι καλόψυχος ως wiseman.

    Άλλωστε ο Ευριπίδης έγραψε για «τη βάσανο» ενώ ο wiseman σας υποβάλλει σε ένα μικρό… βάσανο.

    Το ειδύλλιο πλέχτηκε τη φετινή άνοιξη που είναι ερωτική εποχή, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων και των δύο.

    Συνεχίστηκε με θερμά (ολόθερμα!) μηνύματα στο κινητό, κάτι το οποίο πρέπει να προσέχει ο Υπουργός διότι η παρουσιάστρια τα επιδείκνυε με καμάρι σε 2-3 κολλητές φίλες που έχει.

    Στην καρδιά της άνοιξης μάλιστα ο Υπουργός κατάφερε να λάβει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μία (αριθμός: 1) ημέρα άδεια, κάτι που ο Πρωθυπουργός δεν συνηθίζει εύκολα να δίνει.

    Υπουργός και παρουσιάστρια την επίμαχη ημέρα της άδειας μετέβησαν ξεχωριστά σε γραφικό, οικολογικό, ορεινό  κατάλυμα (chalet το λέμε στα… ελληνικά) της όμορφης Πελοποννήσου.

    Εννοείται ξεχωριστά πήγαν και ξεχωριστά έφυγαν, άλλες ώρες μάλιστα ήταν οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις τους.

    Το κατάλυμα ήταν μέσα σε ανθισμένη ανοιξιάτικη άγρια φύση που μπορούσε εύκολα να απολαύσει κανείς με ένα περίπατο.

    Δέντρα, φυτά, γάργαρα νερά και πουλάκια να κελαηδούν, παράδεισος!

    Φευ, οι ερωτευμένοι μας δεν είδαν τίποτε από τον επίγειο παράδεισο, αφού επί 20 ώρες ήταν κλεισμένοι ερμητικά στο δωμάτιο, όπου και παράγγειλαν φαγητά και ποτά.

    Προφανώς για να αναλύσουν την πολιτική-διπλωματική-οικονομική κατάσταση.

    Αλλά και για να μην τους πάρει και κάποιο μάτι, αφού και πολύ… αδέσμευτους δεν τους λες.

    Το ειδύλλιο συνεχίστηκε στην Αθήνα, φυσικά πιο διακριτικά.

    Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ήρθαν και οι εκλογές, θριάμβευσε ο Μητσοτάκης με 41% και ο υπουργός άλλαξε χαρτοφυλάκιο.

    Πάνω στην αλλαγή όμως έλαβε και το καταλυτικό μήνυμα άνωθεν: «γνωρίζαμε για το ειδύλλιό σου με την παρουσιάστρια, αλλά δεν είπαμε τίποτα από διακριτικότητα, αλλά και για να μη γίνει σκάνδαλο.

    Τώρα όμως που αλλάζεις Υπουργείο παρακαλείσαι ευγενικά αλλά έντονα να το… λήξεις αμέσως. Θα έχουμε προβλήματα αν το συνεχίσεις και ξέρεις το γιατί» ήταν πάνω κάτω τα λόγια που του είπαν.

    Καλός στρατιώτης της παράταξης ο Υπουργός το… έληξε με πόνο ψυχής και φρόντισε να το μάθει και το ΜΜ (ε τώρα εάν ρωτάτε τι είναι το ΜΜ σημαίνει πως δεν διαβάζετε wiseman και καλά να πάθετε που δεν γνωρίζετε το Μέγαρο Μαξίμου!) ώστε να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

    Θα μου πείτε: «οπότε έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα;».

    Έτσι φαινόταν αλλά πάλι… όχι!

    Ο καλόψυχος wiseman που συμπονά τους ερωτευμένους σας πληροφορεί ευσεβάστως, πως το ζευγάρι προ 2-3 εβδομάδων επανασυνδέθηκε μετά από τρίμηνη αποχή.

    Πολύ – πολύ διακριτικά, αλλά επανασυνδέθηκε.

    Εμείς τι να πούμε; «Έρως ανίκατε μάχαν», δηλαδή, έρωτα εσύ ανίκητε στη μάχη…

    Όσο για την παρουσιάστρια αν έχει ως πρότυπο να φθάσει την έτερη, καταξιωμένη και σεβάσμια πλέον σε χρόνια συνάδελφο της, ο Wiseman θα τη συμβούλευε να κάνει στροφή από τους πολιτικούς στους επιχειρηματίες.

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.