• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Στην περιοχή των 5,30 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών – Εντυπωσιακή η ζήτηση

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνική Τράπεζα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Στην περιοχή των 5,30 ευρώ ορίζεται η τιμή διάθεσης για το 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που κατείχε το ΤΧΣ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

    Η διαδικασία διάθεσης των μετοχών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με το ύψος των προσφορών στο «ελληνικό βιβλίο» να φτάνουν τα 480 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια ώρα, οι προσφορές στο «βιβλίο εξωτερικού» έχουν ξεπεράσει τα 8 δισ. ευρώ, δηλαδή η υπερκάλυψη είναι πάνω από 8 φορές.

    Συνολικά δηλαδή οι προσφορές εσωτερικού και εξωτερικού θα έχουν ξεπεράσει τα 8,5 δισ ευρώ.

    Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το πρωί της Παρασκευής.

    Όπως έγραψε νωρίτερα το mononews, τo τεράστιο ύψος της ζήτησης που έχει εκδηλωθεί, ανάγεται στην προσπάθεια των διεθνών χαρτοφυλακίων, όχι φυσικά να τοποθετήσουν όλα αυτά τα κεφάλαια, αλλά να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την αναλογική κατανομή μετοχών.

    Ορισμένοι από όσους έχουν εγγραφεί, κυρίως hedge fund, διαβλέποντας ότι δεν πάρουν τον επιθυμητό αριθμό μετοχών, βγήκαν αγοραστές της Εθνικής στο χρηματιστήριο. Δίνοντας ανοδική ώθηση στην τιμή.

    Το «κλειδί» για την διεθνή κατανομή των μετοχών είναι να δοθεί προτεραιότητα στα ποιοτικότερα και μακράς επενδυτικής πνοής χαρτοφυλάκια. Και για το λόγο αυτό υπάρχει πυκνή επικοινωνία τις τελευταίες ώρες με διαχειριστές χαρτοφυλακίων, έτσι ώστε να βελτιώσουν τις τιμές των αρχικών προσφορών.

    Νωρίς το πρωί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι αυξάνει το ποσοστό διάθεσης των μετοχών της Εθνικής στο 22% με «πάτωμα» τα 5.30 ευρώ ανά μετοχή, λόγω υψηλής ζήτησης.

    Διαβάστε επίσης

    Reuters: Επτά φορές η υπερκάλυψη για την Εθνική Τράπεζα

    JPMorgan: Τι βλέπει για τα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών το 2024

    Εθνική Τράπεζα: Τα 100 funds, η κατανομή του placement και η νέα τιμή των 5,30 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ