• Το νέο υφυπουργείο που θέλει το ΜΜ, ο Άι Βασίλης, ο Πιζάντε και ο Πανδής, οι business του Παναγόπουλου, η μυστική συνάντηση Παππά-Κούστα και οι νέες δουλειές του Στάσση

    Σήμερα το mononews φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια μεγάλη ιστορία που αφορά την εταιρεία Bluehouse των Βίκτωρα Πιζάντε και Χαράλαμπου Πανδή. Μια ιστορία που τα έχει όλα.

    image

    Έρχεται… υφυπουργείο Ακρίβειας;

    Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η ακρίβεια.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες και αναγνωρίζουν ότι η ακρίβεια πρέπει να χτυπηθεί καίρια.

    Πληροφορίες που ήρθαν στη στήλη αναφέρουν ότι στο τραπέζι του πρωθυπουργού επανήλθε μια περσινή πρόταση για τη δημιουργία «υφυπουργείου Ακρίβειας».

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει αναβάθμιση της υπάρχουσας Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε υφυπουργείο, το οποίο θα πάρει πάνω του όλες τις αρμοδιότητες που έχουν σχέση με τη μάχη κατά των υψηλών τιμών, τους ελέγχους στην αγορά, τη συνεργασία με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Λέγεται ότι ο νυν υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δεν έχει αντίρρηση να δημιουργηθεί το υφυπουργείο Ακρίβειας (ή όπως αλλιώς ονομαστεί π.χ. υφυπουργείο Ελέγχου Τιμών).

    Ενδεχομένως, στον επόμενο ανασχηματισμό, ο οποίος κατά πολλούς προσδιορίζεται για Φεβρουάριο – Μάρτιο, να υπάρξει η καίρια παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να σταλεί κι ένα μήνυμα για την προτεραιότητα που βάζει η κυβέρνηση.

    Το ενδιαφέρον θα είναι να δούμε ποιο πρόσωπο θα επιλέξει για τη θέση του υφυπουργού.

     

    Ρεκόρ ο Πετρόπουλος – «Κόκκινος» ο ΟΤΕ

    Η ελληνική αγορά δεν παύει να μας εκπλήσσει καθημερινά και να προσφέρει συγκινήσεις.

    Καταρχάς, πρέπει να σας πω ότι η είδηση που δημοσιεύσαμε χθες εδώ στον WISEMAN για την εισηγμένη Πετρόπουλος έγινε talk of the tοwn.

    Αυτό που σας γράψαμε είναι ότι οι βασικοί μέτοχοι βρίσκονται σε συζητήσεις για την πώληση ποσοστού της εταιρείας.

    H μετοχή έκανε νέο ράλι και έκλεισε σε υψηλά 52 εβδομάδων, με κέρδη 6,21% στα 9,92 ευρώ και (μικρό) όγκο συναλλαγών στα 18.000 τεμάχια.

    Τώρα, όσον αφορά τις υπόλοιπες μετοχές, για μια ακόμα συνεδρίαση κυριάρχησαν αυτές του ομίλου Κόκκαλη, η Intrakat, η Εθνική και η Πειραιώς.

    Όμως, ο OTE για μια ακόμα φορά ήταν «κόκκινος», γεγονός που πλήττει ανεπανόρθωτα την επιτυχημένη διοίκηση του Μιχάλη Τσαμάζ…

    Η μετοχή από τις αρχές της χρονιάς έχει υποχωρήσει 12,5%.

    Μεγάλη ζημία για την επενδυτική κοινότητα.

     

    ΚΛΜ-Intracom-Intrakat

    Υψηλά 52 εβδομάδων είχαμε για την ΚΛΜ του ομίλου Κόκκαλη, που έκλεισε με κέρδη 10,8% στα 1,73 ευρώ και την Intracom που έκλεισε στα 3,28 ευρώ με όγκο συναλλαγών στα 265.000 τεμάχια.

    Ρεκόρ και για την Intrakat του Αλέξανδρου Εξάρχου, που έκλεισε στα 4,5 ευρώ και συνολική κεφαλαιοποίηση 722 εκατ. ευρώ.

    Not bad!!!!

     

    Δυνατό το 2024 για τις αγορές

    Το 2024 δεν θα αφήσει κανέναν που ασχολείται με τις αγορές να βαρεθεί.

    Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να βγει η Δημόσια Προσφορά για το επταετές ομόλογο της Autohellas.

    Αμέσως μετά, θα εκδοθεί στη σειρά το εταιρικό ομόλογο της Intralot.

    Αρχές Φεβρουαρίου θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για τη Δημόσια Εγγραφή (IPO) του «Ελευθέριος  Βενιζέλος», ενώ στις αρχές Μαρτίου το ΤΧΣ θα διαθέσει μέρος ποσοστού της Τράπεζας Πειραιώς.

    Αμέσως μετά, θα γίνουν οι IPO της Noval και της Lamda Malls.

    Εκτός από τις δημόσιες προσφορές, το α’ εξάμηνο του 2024 προβλέπεται πολύ δραστήριο και από πλευράς παρουσιάσεων.

    Ο Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ θα παρουσιάσει στο Λονδίνο στις 23 Ιανουαρίου το αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο της εισηγμένης.

    Στο επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan στη Νέα Υόρκη (25 Ιανουαρίου) ήδη έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν οι εισηγμένες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, οι 4 συστημικές τράπεζες, η Τράπεζα Αττικής, Intrakat, Ελλάκτωρ, Helleniq Energy, Motor Oil, Titan, Lamda, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

    Αμέσως μετά, την 1η Φεβρουαρίου, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή θα πραγματοποιήσει στο Παρίσι το ετήσιο συνέδριο για τις ελληνικές μετοχές.

     

    Οι περιπέτειες των Βίκτωρα Πιζάντε και Χαράλαμπου Πανδή

    Σήμερα το mononews φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια μεγάλη ιστορία που αφορά την εταιρεία Bluehouse των Βίκτωρα Πιζάντε και Χαράλαμπου Πανδή.

    Μια ιστορία που τα έχει όλα.

    Απολογητικά υπομνήματα σε Έλληνα Πταισματοδίκη από τέως στέλεχος της εταιρείας που καταγγέλλει ότι «κακοποιήθηκε σωματικά και ψυχολογικά».

    Καταθέσεις μαρτύρων στην Κυπριακή Αστυνομία, που αφορούν ποινική έρευνα των Κυπριακών Αρχών για εικονικά τιμολόγια εξόδων αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εκδόθηκαν μεταξύ των εταιρειών Bluehouse Capital Advisors Ltd και Bluehouse Hodings Participations Ltd, οι οποίες ανήκουν στον όμιλο εταιρειών Bluehouse, αλλά και από την Swindon Holdings and Finance (BVI) Limited, εταιρεία του Βίκτωρα Πιζάντε με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

    Σύμφωνα με την έρευνα, πηγές επισημαίνουν ότι «Οι Βίκτωρ Πιζάντε, Χαράλαμπος Πανδής, Δέσποινα Μηναδάκη και Ελένη Μαδούρου φέρονται να οργανώνουν προχρονολογήσεις τιμολογίων και συμφωνιών. Σκοπός τους δεν είναι άλλος παρά η αποφυγή καταβολής του ΦΠΑ που αναλογεί στα πιο πάνω τιμολόγια, με αποτέλεσμα φοροδιαφυγή άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ».

    Όμως, στο παιχνίδι μπαίνει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, η οποία έχει ήδη παραλάβει «μια υπογεγραμμένη καταγγελία από πρώην ανώτατο στέλεχος της Bluehouse, συνοδευόμενη από πληθώρα γραπτών αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία καταδεικνύουν ότι ο Βίκτωρας Πιζάντε απέσπασε από το αδειοδοτημένο fund Bluehouse Accession Property (II) LP ποσό τουλάχιστον €1.500.000».

    Από τα αποδεικτικά έγγραφα που συνοδεύουν αυτήν την επίσημη καταγγελία φαίνεται ότι τα χρήματα αυτά ουσιαστικά έφυγαν από τους λογαριασμούς των επενδυτών και διοχετεύθηκαν στην εταιρεία του Βίκτωρα Πιζάντε Swindon και τον λογαριασμό που τηρεί στην Ελβετική τράπεζα Pictet.

    Την εταιρεία που «προσέφερε» την τιμολόγηση του ποσού και τη διοχέτευσή του στη Swindon, παρείχε η κυρία Judith Hamburger από την Ελβετία, η οποία ειδικεύεται σε παροχή εταιρικών υπηρεσιών, όπως διευθυντή, trustee κ.λπ. στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

    Κι εάν τα πιο πάνω δεν είναι αρκετά, η Εισαγγελία του Μονάχου έχει ήδη καλέσει αριθμό προσώπων ως υπόπτους για ενδεχόμενη διάπραξη δωροδοκίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς τον τραπεζίτη Roman Mocik, πρώην στέλεχος της γερμανικής τράπεζας FMS Wertmanagement/Deutsche Pfandbriefbank μέσω της εταιρείας DDH Credit Management Limited από την Κύπρο, ιδιοκτησίας των Βίκτωρ Πιζάντε και Χαράλαμπου Πανδή.

    Όλα αυτά θα τα διαβάσετε αναλυτικά σε μεγάλο ρεπορτάζ του Δημήτρη Κατακουζηνού που δημοσιεύεται με τίτλο: Hamburger – €1.500.000: Οι χριστουγεννιάτικες περιπέτειες των Βίκτωρα Πιζάντε και Χαράλαμπου Πανδή.

    Νομίζω ότι δεν θα πλήξουμε από εδώ και στο εξής!!!

    “Oh mon dieu!”

     

    Παππάς-Κούστας: Συνάντηση ενόψει του deal

    Τις τελευταίες ημέρες ο πολυσχιδής εφοπλιστής Πέτρος Παππάς μόνο ένα πράγμα έχει στο μυαλό του.

    Το deal της Star Bulk Carriers (SBLK) στην οποία κατέχει το 15% με την Eagle Bulk Shipping (EGLE).

    Οι δυο εταιρείες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Η Star Bulk έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 1,95 δισ. δολάρια και η EAGLE αξίας περίπου 535 εκατ. δολαρίων.

    Η κρίσιμη ημερομηνία της μεγάλης αυτής συμφωνίας είναι η 11η Ιανουαρίου.

    Εάν ως τότε δεν υπάρξει κάποια άλλη πρόταση από άλλον μέτοχο της Eagle ή άλλο επενδυτικό σχήμα, στην ουσία ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της συμφωνίας.

    Δεν είναι τυχαίο ότι προ ημερών το βρετανικό Barrons εκθείασε τη συμφωνία, δημοσιεύοντας κείμενο με τίτλο «Why This Shipping Merger Is a Good Sign for the Economy».

    Ο CEO της STAR BULK Πέτρος Παππάς, ο εφοπλιστής που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη,  έχει σχεδιάσει με ακρίβεια το συγκεκριμένο deal.

    Πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι συναντήθηκε λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα με τον βασικό μέτοχο και επικεφαλής της DANAOS, Γιάννη Kούστα.

    Ο Γιάννης Κούστας κατέχει περίπου το 15% των μετοχών της Eagle, δηλαδή της εξαγοραζόμενης εταιρείας.

    Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος της STAR Bulk και πρόεδρος της νέας ενοποιημένης εταιρείας, Σπύρος Καπράλος.

    Οι τρεις άνδρες συζήτησαν για αρκετή ώρα για τη δομή του νέου deal και τα σχέδια της εξαγοράστριας εταιρείας.

    Η Star Bulk Carriers και η Eagle Bulk Shipping θα δημιουργήσουν τον τέταρτο μεγαλύτερο μεταφορέα εμπορευμάτων στον κόσμο.

    Η Star Bulk, η οποία εδρεύει στην Αθήνα και οι μέτοχοι της Eagle Bulk θα κατέχουν το 71% και το 29% της ενοποιημένης οντότητας αντίστοιχα.

    Η συμφωνία, η οποία αποτιμά τη συγχωνευμένη εταιρεία σε περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2024.

     

    Παναγόπουλος: Οι νέες business

    Ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος, γιος του Περικλή Παναγόπουλου, επανήλθε στην κρουαζιέρα, αλλά αυτήν τη φορά με μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που πουλάει κρουαζιέρες σε όλον τον κόσμο για λογαριασμό 20 ναυτιλιακών εταιρειών κρουαζιέρας.

    Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, ονομάστηκε Supercruises.com, είναι προσιτή και φιλοδοξεί να αποκτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μερίδιο της αγοράς.

    Επί μήνες υπήρξαν πληροφορίες ότι ο Αλέξανδρος Π. Παναγόπουλος αναζητούσε ναυπηγείο για να ναυπηγήσει κρουαζιερόπλοιο ή επιβατηγά ηλεκτρικά πλοία, ωστόσο φαίνεται ότι επίλεξε σε πρώτη φάση να ασχοληθεί με την κρουαζιέρα, που ήταν η πρώτη απασχόληση του με όταν ο πατέρας του ίδρυσε την Royal Cruises.

    Είναι ένας χώρος που γνωρίζει και στην Ακτή Μιαούλη όλο περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του.

    Την πληροφορία, αυτή δημοσιοποίησε η Κατερίνα Παναγοπούλου, που αναφέρει τα εξής:

    «Αναδημοσιεύω αυτό το link με απέραντη υπερηφάνεια για να μοιραστώ μαζί σας τα τελευταία νέα για το γιο του αείμνηστου συζύγου μου, Αλέξανδρο Παναγόπουλο.

    Όπως κάποιοι θυμόσαστε, ο Αλέξανδρος, πιο γνωστός ως “Alex”, το 1993, συνίδρυσε με τον Περικλή Παναγόπουλο την Superfast Ferries.

    Και… το μήλο δεν πέφτει μακριά από τη μηλιά…

    Ο Alex ίδρυσε την καινοτόμο Supercruises.com, μια πρωτοποριακή πλατφόρμα online κρατήσεων κρουαζιέρας, που προσφέρει την πρώτη παγκοσμίως πλήρως ψηφιακή υπηρεσία κρατήσεων.

    Μόλις πριν από μία εβδομάδα, εγκαινίασε μια διαφημιστική καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία πρόκειται να “πιάσει” το κύμα των κρατήσεων κρουαζιέρων που ξεκινούν από την Boxing Day, αύριο, 26 Δεκεμβρίου!

    Η Supercruises.com έχει υπογράψει με 20 από τις μεγαλύτερες κρουαζιερόπλοιες του κόσμου και προσφέρει πάνω από 18.000 κρουαζιέρες… μόνο ένα κλικ μακριά από την κράτηση.

    Είμαι πραγματικά υπερήφανη για τον Alex. Πάντα ήταν παθιασμένος με τα πλοία και τη θάλασσα, και είμαι ενθουσιασμένη που τον βλέπω να συνεχίζει την πορεία που χάραξε ο Περικλής.

    Αν βρεθείτε στο Λονδίνο στις γιορτές και ειδικά αν ταξιδεύσετε με τις γραμμές Jubilee ή Elisabeth στο Underground, στείλτε φωτογραφίες!

    A!… μήπως είναι καιρός να πάμε κρουαζιέρα…;

    Με πολλή πολλή αγάπη,

    Κατερίνα».

     

    Ζει στην Πορτογαλία

    Ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος ζει τα τελευταία χρόνια στην παραμυθένια πόλη Σίντρα της Πορτογαλίας μαζί με τη γυναίκα του, Αλίν, και τα παιδιά του, επενδύοντας σε νεοφυείς οικολογικές επενδύσεις, ενώ ασχολείται και με τις ναυτιλιακές του δραστηριότητες.

    Η φυγή του Αλέξανδρου Παναγόπουλου έγινε το 2013, όταν πούλησε την πολυτελή οικία του των 300 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας στον εφοπλιστή Χρήστο Κανελλάκη, στην τιμή των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

    Σήμερα, ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος ζει στη Σίντρα, η οποία είναι γεμάτη από κάστρα και πάρκα και απέχει μισή ώρα από την Λισαβόνα. Η πόλη αυτή, έχει 35.000 κατοίκους και είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

    Στη Σίντρα έχει την έδρα της και η εταιρεία Cooka’s Cookies που δημιούργησε και διευθύνει η Γερμανίδα γυναίκα του, Αλίν Σαουπέ, η οποία είχε μια επιτυχημένη καριέρα ως μοντέλο και την οποία γνώρισε στο Μόντε Κάρλο.

    Η εταιρεία Cooka’s Cookies παράγει και εμπορεύεται ποιοτικά μπισκοτάκια για σκύλους. Τα μπισκότα είναι υγιεινά, γευστικά και χειροποίητα και ονομάζονται: Chicken Love, Gourmet Burger, Beef Bones, Liver Pate.

    Τα μπισκοτάκια για σκύλους τα διαφημίζει και ο Αλέξανδρος, αφού βεβαίως διευκρινίζει ότι «το πάθος μου είναι η θάλασσα και αυτή τη στιγμή εργάζομαι για να αλλάξω τον τρόπο αποστολής αγαθών σε όλο τον κόσμο.

    «Οι παλιοί μας τρόποι έχουν γίνει πολύ ρυπογόνες», αλλά τονίζει, ότι είναι «εκπληκτικό, ο δεσμός που μπορούμε να δημιουργήσουμε εμείς οι άνθρωποι με τα κατοικίδια μας. Ο Σέρλοκ είναι σαν τον γιο που δεν είχα ποτέ».

    Όλα ξεκίνησαν όταν ένας αδέσποτος σκύλος, ονόματι Cooka, έφτασε στο σπίτι της Αλίν, του Άλεξ και του Bubi, του σκύλου τους.

    Ήταν έξυπνος, πολύ γεροδεμένος και πολύ επιλεκτικός στο φαγητό.

    Απλώς αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπορική τροφή και έτσι η Aline άρχισε να μαγειρεύει αληθινό φαγητό, όπως και για τα κορίτσια της.

    Λίγο μετά από αυτή τη νέα δίαιτα, η Αλίν παρατήρησε ορατές αλλαγές στην υγεία του σκύλου, η οποία ήταν κακή από τότε που βρέθηκε στον δρόμο της. Ενθουσιασμένη άρχισε να ερευνά τα συστατικά της τροφής για κατοικίδια και συνειδητοποίησε ότι δεν δημιουργούνται όλα τα τρόφιμα εξίσου.

    «Κάποια είναι καλά και άλλα κακά, όπως και το φαγητό στα πιάτα μας», υπογραμμίζει η Αλίν και όπως καταλαβαίνουμε η επιστροφή του Αλέξανδρου Παναγόπουλου στην Ελλάδα και στην ακτοπλοΐα, θα παραμείνει στο όνειρο ορισμένων ακτοπλόων που αναζητούν χρηματοδότες…

     

    Δυνατά ο Στάσσης και στα Υπεράκτια (offshore) Αιολικά

    Νέα δυναμικό «χτύπημα» στην ενεργειακή αγορά από τον Γιώργο Στάσση και τη ΔΕΗ.

    Η θυγατρική της ΔΕΗ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, εξαγόρασε από τον Χρήστο Κοπελούζο το project του υπεράκτιου αιολικού πάρκου 216 ΜW στην Αλεξανδρούπολη.

    Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες (Διευθύνων Σύμβουλος, ο Κώστας Μαύρος) εξαγόρασε από τους Ομίλους Κοπελούζου και Σαμαρά τη «ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ 1 Α.Ε.» που διαθέτει Άδεια Παραγωγής για το Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο (ΥΑΠ) 216 ΜW ανοικτά της Αλεξανδρούπολης.

    Ο όμιλος Κοπελούζου θα συνεχίζει να αναπτύσσει το project, το οποίο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, ως πιλοτικό υπεράκτιο πάρκο με πακτωμένες και όχι πλωτές ανεμογεννήτριες.

    Η PricewaterhouseCoopers (PwC) ήταν ο Xρηματοοικονομικός Σύμβουλος και η Δικηγορική Εταιρεία «Βύζας – Κατρινάκης» ήταν ο Νομικός Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

    Η «Norton Rose Fulbright» ήταν ο Νομικός Σύμβουλος από την πλευρά των Ομίλων Κοπελούζου και Σαμαρά.

     

    Πάνος Γερμανός: Το Gigafactory

    Όπως μαθαίνω από έγκυρες πηγές, ο Πάνος Γερμανός της Sunlight και του Public σκέφτεται φωναχτά να μην κατασκευάσει στη Δυτική Μακεδονία, δηλαδή στην Πτολεμαΐδα το Gigafactory, όπως είχε προαναγγελθεί.

    Για όσους δεν γνωρίζουν, το Gigafactory είναι επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ, που θα παράγει καθετοποιημένα και σε μαζική κλίμακα τα νέας γενιάς συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

    Ήδη προ ημερών η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε εκδήλωση στην Αθήνα υπέγραψε τη δανειοδότηση της Sunlight με 25 εκατ. ευρώ για την πιλοτική μονάδα παραγωγής μπαταριών λιθίου νέας γενιάς που θα εγκαταστήσει στο βιομηχανικό της συγκρότημα στην Ξάνθη.

    Η πιλοτική μονάδα θα είναι το «τεστάρισμα» και ο προπομπός του Gigafactory στην Πτολεμαΐδα.

    Τι λέει λοιπόν πολύ φωναχτά ο Πάνος Γερμανός;

    «Θέλω να κάνω την επένδυση στη Δυτική Μακεδονία, αλλά αν δεν βγαίνει υπάρχει θέμα. Δεν θα πετάξω  1,5 δισ. ευρώ για να διαπιστώσω εάν θα τα καταφέρουμε ή όχι».

    Αποθεώνει μάλιστα τη φίλη και σύμμαχο Γαλλία που εμφανίζεται να έχει σαφές προβάδισμα ως υποψήφια υποδοχέας του εργοστασίου.

    «Η Γαλλική Κυβέρνηση σε μια πρώτη συζήτηση που έχει κάνει με τη διοίκηση του ομίλου Sunlight, επιδοτεί με 700 εκατ. ευρώ την επένδυση αν γίνει εκεί.

    Οι συζητήσεις με τη γαλλική πλευρά έγιναν πριν από δύο μήνες.

    Οι συζητήσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση οι οποίες διαρκούν ήδη ενάμιση χρόνο, προκειμένου το Gigafactory να γίνει στη Δυτική Μακεδονία, δεν έχουν καταλήξει πουθενά», λένε άνθρωποι κοντινοί στον Πάνο Γερμανό.

    Λόγια σταράτα, μεν, αλλά και σκληρά από επιχειρηματική σκοπιά, λέει ο Πάνος Γερμανός, που μπορεί να έχει και δίκαιο, δε λέμε.

    Ίσως, όμως, όπως λένε κάποιοι υψηλά ιστάμενοι κυβερνητικοί, να μπλοφάρει.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.