• Το χαλί των 120.000 ευρώ που άρεσε στην Καϊλή, ποιος κολοσσός έχει σκουπίσει το 1,41% της Πειραιώς, ο μικροσουπερμαρκετάς Μασούτης και η πλαστογραφία του Κυπριώτη

    Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Wiseman αγοραστής στην Πειραιώς είναι το Columbia Management Investment Advisors LLC, με υπό διαχείριση 546 δις. δολάρια.

    image

    Η Καϊλή, το  χαλί των 120.000 ευρώ του Διαμαντίδη και ο Σχοινάς

    Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης με το Κατάρ, όσο περνάνε οι ημέρες τόσο αποκαλύπτεται το εύρος της υπόθεσης το οποίο συνταράσσει ολόκληρη την ΕΕ.

    Απ΄ό,τι φαίνεται ουδείς στις Βρυξέλλες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή με το Κατάρ  δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο.

    Αυτό έγινε σαφές από την επαμφοτερίζουσα στάση που κράτησε χθες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν βρίσκεται υπο έλεγχο και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Θυμίζουμε ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΕ είχε εξάρει δημοσίως το Κατάρ για την πρόοδο που έχει κάνει στην εργασιακή μεταρρύθμιση.

    Για την Εύα Καιλή δεν έχουμε και πολλά να πούμε άλλωστε το καθεστώς των Βελγικών φυλακών δεν αφήνει πολλές δυνατότητες για επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

    Πάντως είναι τραγική ειρωνεία για την ίδια να έχει περιέλθει σε αυτή τη θέση, μια που όπως λένε όσοι την είχαν γνωρίσει έκανε τα πάντα για να ζήσει τη …μεγάλη ζωή.

    Από την εποχή που είχε δεσμό με τον γιο του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, τον Πασχάλη.

    Σε εκείνη την περίοδο της ζωής της είχε επισκεφθεί την παραθαλάσσια βίλα του εφοπλιστή στο Λαγονήσι, όπου μεταξύ άλλων είχε μείνει έκθαμβη από ένα χαλί αξίας 120.000 ευρώ.

     

    Kαι ο Ανδρέας Πάτσης, φίλος του Κατάρ

    Ενώ στις Βρυξέλλες συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν και που υπήρχε διάχυση μετρητών από το Κατάρ.

    Στην Ελλάδα φαίνεται ότι όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις τον Πάτση από κάτω.

    Ο αποπεμφθείς από τη Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Πάτσης είχε διατελέσει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας μεταξύ Ελλάδος και Κατάρ.

    Εκ της θέσεως του λοιπόν εξήρε τα οφέλη που μπορεί να έχει η χώρα μας από την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων τόσο σε οικονομικό όσο και πολιτικό επίπεδο με το Κατάρ.

    Ο ίδιος μάλιστα είχε δημοσιοποιήσει το καλοκαίρι (πριν ξεσπάσει η δική του περιπέτεια με τα κόκκινα δάνεια) την επίσημη συνάντηση που είχε με τον  με τον πρεσβευτή του Κατάρ Wallid bin Mohammed Al Emadi.

    Στην ίδια συνάντηση συμμετείχε ότε και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία μετά από λίγο καιρό κατέλαβε τη θέση του προέδρου.

    O μικρο σουπερμαρκετάς Γιάννης Μασούτης και οι…τουφεκιές στον αέρα 

    Είναι κοινό μυστικό στην αγορά ότι ο Γιάννης Μασούτης, ο μικρότερος εκ των πέντε ισχυρότερων στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων,  μιλάει με τους πάντες για πιθανές  εξαγορές και συνεργασίες.

    Η Δ. Μασούτης μαζεύει μικρές τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ της περιφέρειας για να ενισχύσει το δίκτυό της και τον τζίρο της.

    Και για να πιάσει τον μεγάλο αντίπαλο, την Μετρό ΑΕΒΕ του Αριστοτέλη Παντελιάδη, που προηγείται στην κατάταξη της λίστας με τις τοπ αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

    Ο τζίρος της Δ. Μασούτης θα ξεπεράσει το 1.1 δισ. ευρώ με τις εξαγορές που έχουν γίνει.

    Ο τζίρος του ομίλου Μετρό από 1,36 δισ. ευρώ το 2021 εκτιμάται από τη διοίκηση ότι θα ξεπεράσει το 1,45 δισ. ευρώ φέτος.

    Χωρίς μεγάλο «χτύπημα», η απόσταση μεταξύ των δύο δεν μπορεί να μηδενιστεί.

    Για να κλείσει η ψαλίδα απαιτείται ένα «άλμα» της Δ. Μασούτης που σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί με τη συγκέντρωση τοπικών αλυσίδων με πωλήσεις πέριξ των 20 εκατ. ευρώ ή ακόμη και με μεμονωμένες αγορές ενός καταστήματος, πρακτική που ακολουθήθηκε κατά κόρον στο παρελθόν από τη βορειοελλαδίτικη εταιρεία και φαίνεται πώς έχει έλθει ξανά στο προσκήνιο.

    Μπορεί η λαϊκή παροιμία «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» να είναι σοφή  αλλά στην περίπτωση του Γιάννη Μασούτη το σακούλι που πρέπει να γεμίσει είναι πολύ μεγάλο.

    Και το μπαράζ εξαγορών που έχει προχωρήσει το 2022 είναι σαν τουφεκιές στον αέρα…

    Αλλά επειδή η στήλη είναι ακριβοδίκαιη αναγνωρίζει στον βορειοελλαδίτη επιχειρηματία ότι στο σκανάρισμα που κάνει στην αγορά για ευκαιρίες δεν βλέπει μόνο μικρομάγαζα αλλά και μεγάλες αλυσίδες που έχει προσεγγίσει χωρίς ωστόσο επιτυχία.

    Όπως η προσέγγιση της αλυσίδας Bazaar μετά τον θάνατο του Δήμου Βερούκα, πρόταση, η οποία όπως λένε οι φήμες, «σκόνταψε» στην άρνηση του Γιώργου Βερούκα, στον οποίο πλέον έχουν περιέλθει και τα μερίδια των κληρονόμων του Δήμου.

    Άλλωστε ο wiseman δεν ξεχνάει και το σενάριο που έπαιζε δυνατά στις αρχές του χρόνου για προσέγγιση της ΑΒ Βασιλόπουλος.

     

    Γιατί κατηγορείται για πλαστογραφία ο Κυπριώτης

    Για την υπόθεση του ξενοδόχου Κωνσταντίνου Κυπριώτη που έχει τα ξενοδοχεία στην Κω, έχετε διαβάσει πολλές φορές.

    Ο άνθρωπος χρωστούσε πέριξ των 140 εκατ. ευρώ στις τράπεζες οι οποίες έβγαλαν στο σφυρί τα δάνεια του, αφού δεν πλήρωνε για πολλά χρόνια.

    Τα δάνεια εξαγοράστηκαν από την HIG.

    Όμως αιφνιδιαστικά ο Κυπριώτης αποφάσισε να ενοικιάσει τα ξενοδοχεία του στην Hotel Brain, χωρίς την σύμφωνη γνώμη της HIG.

    Στην συνέχεια «τράβηξέ» και μια αγωγή  στις τράπεζες γιατί όπως υποστηρίζει, συμπεριφέρθηκαν με ανηθικότητα και πούλησαν τα δάνεια των 140 εκατ. ευρώ με πλήρη αδιαφάνεια.

    Προφανώς και οι τράπεζες έκαναν διαγωνισμό για τα πουλήσουν τα δάνεια του αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες, για τον ξενοδόχο  στην ΚΩ.

    Σήμερα όμως ο Wiseman θα σας κάνει άλλη μια αποκάλυψη.

    Η τέως σύζυγος και μητέρα των 4 παιδιών του, έχει καταθέσει μήνυση στον Κωνσταντίνο Κυπριώτη και τον κατηγορεί για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

    Η τέως σύζυγος κατηγορεί τον ξενοδόχο ότι, μια δανειακή σύμβαση με μια εκ των 4 συστημικών τράπεζων, συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ και 2 εγγυητικές επιστολές, έχει πλαστογραφήσει την υπογραφή της.

    Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης.

    Η παθούσα έχει προσκομίσει γραφολογική εξέταση με την οποία επιβεβαιώνει την πλαστογραφία.

     

    Γιατί η Παντελάκης ΑΧΕ επιλέγει Εθνική και Πειραιώς

    Tην μετοχή της Εθνικής ΕΤΕ 0,28% 7,09 και της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 επιλέγει ως  top picks από τον κλάδο η Παντελάκης Χρηματιστηριακή στην τελευταία της έκθεση της,  δίνοντας ως τιμή στόχο τα  5,20 ευρώ και 2,25 ευρώ αντιστοίχως.

    Το ενδιαφέρον στην Έκθεση αυτή  είναι ότι ενώ το κριτήριο  επιλογής στηρίζεται στο λεγόμενο μοντέλο αποτίμησης Gordon ( το οποίο στηρίζεται στο κεφαλαιακό πλεόνασμα ή έλλειμμα που διαθέτει η κάθε τράπεζα ), σε αυτό προστίθεται ένα πρόσθετο discount ανάλογα με την συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σε κάθε τράπεζα.

    Επιπροσθέτως,  ο Πάρις Μαντζαβράς (επικεφαλής αναλυτής) προβλέπει ότι κατά την αξιολόγηση των τραπεζικών μετοχών , σταδιακά θα περιορίζεται η σπουδαιότητα του λεγόμενου πολλαπλασιαστής  της λογιστικής αξίας (P/B), και θα επανέλθει στο προσκήνιο  η κλασσική προσέγγιση του λόγου της τιμής προς τα κέρδη (Ρ/Ε).

    Και τούτο διότι όπως εξηγούν αναλυτικά μετά την εξυγίανση των Ισολογισμών και την μεγάλη μείωση των κόκκινων δανείων, οι επενδυτές επικεντρώνονται κυρίως στην κερδοφορία των τραπεζών.

    Επομένως, παρά το ράλι που παρατηρήθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Πειραιώς,  ξεχωρίζει  διαθέτοντας σαφώς  το καλύτερο προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής έναντι των ανταγωνιστριών.

    Με το  λόγο P/B να κυμαίνεται στο  0,3 η μετοχή  προσφέρει προοπτική για μία σημαντική άνοδο, τη στιγμή μάλιστα που οι κίνδυνοι ουράς έχουν πλέον μειωθεί.

    “Αν και οι υπόλοιπες τρεις μετοχές είναι στενά ομαδοποιημένες μεταξύ τους (από άποψη ανοδικής βάσης), πιστεύουμε ότι η Εθνική έχει μικρό προβάδισμα, προσφέροντας καλύτερη προστασία έναντι των καθοδικών κινδύνων”, επισημαίνει η έκθεση.

    Σε γενικές γραμμές η Έκθεση εκτιμά ότι ο κλάδος θα συνεχίσει να έχει καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τις ευρωπαικές τράπεζες καθώς ο «ούριος άνεμος» που φυσάει μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων θα  αντισταθμίσει το όποιο μικρό κόστος προκύψει από την αύξηση των αποδόσεων στις καταθέσεις.

    Εν κατακλείδι για την Εurobank  ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 η τιμή στόχος ανεβαίνει στα 1,45 ευρώ και για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 στα 1,40 ευρώ.

     

    Όταν ο Χάρης Θεοχάρης συνάντησε την Άντζελα Δημητρίου

    Την πορεία του προς το λαό ξεκίνησε ο υπεύθυνος προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης.

    Ο χώρος που επέλεξε για να γίνει το «συναπάντημα» αυτό  ήταν ένα  πολιτιστικό κέντρο μετά μουσικής, όπως θα θυμούνται και οι παλιότεροι, επ όνόματι  «Το Εναστρον».

    Ο Χάρης που θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα εθεάθη το περασμένο Σάββατο να διασκεδάζει με επιχειρηματική παρέα, όπως μου μετέφεραν,  υπό τα άσματα της Δέσποινας Βανδή και των «Μελισσών».

    Η βραδιά όμως επεφύλαξε εκπλήξεις τόσο για τον ίδιο τον κ. Θεοχάρη όσο και για τους θαμώνες.

     Στο ίδιο λοιπόν μαγαζί διασκέδαζε με την παρέα της και η επονομαζόμενη «Λαίδη του λαικού Τραγουδιού».

    Η Άντζελα Δημητρίου πήρε λοιπόν εκτός προγράμματος το μικρόφωνο και αφιέρωσε στον κ. Θεοχάρη ένα από τα αγαπημένα της τραγούδια.

     Άλλωστε, όπως μου μετέφεραν μεταξύ των δύο φάνηκε ότι υπάρχει  μία κάποια οικειότητα, ίσως και φιλία.

    Είπαμε εκλογές έρχονται και όλοι οι ψήφοι μετράνε το ίδιο.

     

    Σφίγγει τα λουριά των τραπεζών η ΕΚΤ

    Στην επίθεση περνάει η ΕΚΤ, ύστερα από τα καμπανάκια των προηγούμενων εβδομάδων για τα «κόκκινα» δάνεια.

    Η Κεντρική Τράπεζα προανήγγειλε σκληρή εποπτεία στις ευρωπαϊκές τράπεζες ιδίως σε ζητήματα που αφορούν τα στεγαστικά δάνεια, την ενέργεια και τα ακίνητα.

    Η ΕΚΤ διεμήνυσε ότι θα αυξήσει τον έλεγχο, καθώς επιβεβαιωμένα, όπως υποστήριξε, έχει παρατηρήσει ελλείψεις στη διαχείριση κινδύνου, στην παρακολούθηση δανείων αλλά και στις προβλέψεις τους για την οικονομία.

    Με στοχευμένες αξιολογήσεις θα επιχειρήσει η ΕΚΤ να μετριάσει τις ζημιές, ενώ υπενθύμισε και το πρόγραμμα αποπληρωμής συνολικής αξίας 2,1 τρις ευρώ, με την Κεντρική Τράπεζα να ζητάει πίσω μέρος των πολυετών πιστώσεων, χάρη στις οποίες παρείχε φθηνή ρευστότητα στις ευρωπαϊκές τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια.

     

     

    Βασιλάκης – Στασινόπουλος:  Η μεγάλη μάχη 

    Όπως είναι γνωστό είχε  ξεσπάσει …«ευγενής άμιλλα» εδώ και κάμποσο καιρό για μία θέση στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cup ανάμεσα στη Cenergy Holdings και στην Autohellas ΟΤΟΕΛ 0,74% 13,56  με τελική νικήτρια τη δεύτερη.

    Η  Cenergy είναι «γόνος» της ιστορικής VIOHALCO ΒΙΟ 4,88% 5,59 και …γενάρχης αυτής ο βετεράνος της βαριάς ελληνικής βιομηχανίας, ο σεβαστός Νικόλαος Στασινόπουλος.

    Θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου είναι τα Σωληνουργεία Κορίνθου, τα Ελληνικά Καλώδια, η VET S.A και η Lesco Ρουμανίας.

    Θυμίζω πως από το Νοέμβριο του  2020 με  ένα λιτό κείμενο 85 λέξεων είχε ανακοινωθεί πως τα ηνία του Ομίλου VIOHALCO ανέλαβε ο Γιάννης –Ιπποκράτης Στασινόπουλος ως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος ενός από τους πλέον εμβληματικούς βιομηχανικούς ομίλους της χώρας.

    Από την πλευρά της στην  Autohellas «κουμανταδόρος» είναι ο Ευτύχης Θ. Βασιλάκης στην οικογένεια του οποίου ανήκει (σε ποσοστό 65%) η εταιρία, όπως άλλωστε και η εισηγμένη αεροπορική Aegean.

    Να θυμίσουμε όμως ότι σε Autohellas και Aegean «γενάρχης» ήταν ο Θεόδωρος Βασιλάκης που έφυγε από τη ζωή το 2018, σε ηλικία 78 ετών.

    Η Autohellas δραστηριοποιείται από το 1974 στο χώρο του αυτοκινήτου, και από το 1999 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

    Οι φήμες λένε πως ανάμεσα στις δύο ισχυρές και επιτυχημένες επιχειρηματικά οικογένειες υπήρχε μία άτυπη αντιπαράθεση από τα παλιά χρόνια όταν ο Νίκος Στασινόπουλος δεν θέλησε να αναμειχθεί ως μέτοχος στις αερομεταφορές όπως του είχε προτείνει κατ’ επανάληψη ο Θεόδωρος Βασιλάκης.

    «Θέλω να μείνω προσγειωμένος στη γη» φέρεται να είπε ο Νίκος Στασινόπουλος στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις σε κατ’ ίδίαν συζητήσεις, ενώ ο Θεόδωρος Βασιλάκης ανταπάντησε «ναι αλλά ο κόσμος σήμερα πάει στο φεγγάρι» και η συζήτηση σταμάτησε εκεί αφού η φράση του αείμνηστου Θεόδωρου θεωρήθηκε «καρφί» προς τους Στασινοπουλέους .

    Κάποιος «πονηρός» σκέφτηκε και μου είπε πως «Γιάννης Στασινόπουλος και Ευτύχης Βασιλάκης συνεχίζουν την …ευγενική άμιλλα (Σ.Σ. δεν αναφέρουν κάτι για προσωπική κόντρα) των πατεράδων τους με έπαθλο το FTSE Large Cup».

    Η κερδισμένη στην άτυπη χρηματιστηριακή κόντρα ήταν πάντως η Autohellas, νικήτρια στη μάχη των κεφαλαιοποιήσεων που πήρε  μια θέση στον FTSE 25, αντικαθιστώντας τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος πέφτει από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου 2022 στον Mid.

     

    H υποβάθμιση του Μανουσάκη

    O πολυπράγμων και πολυσυζητημένος στην πιάτσα Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης δεν έκανε καμία δήλωση για την υποβάθμιση.

    Προφανώς σκεφτόταν και τα ραντεβού στο Λονδίνο με τους μεγαλοεπενδυτές που δεν του βγήκαν.

    Μηδέν στα τρία είχε, αλλά δεν χάνει την αισιοδοξία του αφού έχει φίλους στην Αθήνα.

    Τώρα βέβαια έχασε τον βασικότερο του φίλο.

    Αυτόν που τον κράτησε στον ΑΔΜΗΕ.

     

    Πειραιώς: Γιατί είναι τώρα το ΑΠΟΛΥΤΟ PLAY – Ποιος κολοσσός ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ…

    Φίλοι αναγνώστες όσοι έχετε καλή μνήμη θα θυμάστε ότι ο Wiseman ήταν ο πρώτος που σας αποκάλυψε το ενδιαφέρον που εκδήλωσε το ιταλικό fund ION, προκειμένου να αγοράσει το 27% της τράπεζας με τιμή 1.34 ευρώ ανά μετοχή.

    Για να γνωρίζετε βασικός μέτοχος του ION Group είναι ο Ιταλός tycoon Andrea Pignataro.

    Ο χαμηλών τόνων Ιταλός, πριν δημιουργήσει την ΙΟΝ Group εργαζόταν στην Salomon Brothers ως bond trader.

    Ως πολύ παλιός bond trader ξέρει πολύ καλά από αξίες…

    Γι’ αυτό, για τον Wiseman έχει τεράστια σημασία ότι πληρώνει ΤΩΡΑ 1,34 για το 27% της Πειραιώς.

    Ακόμα όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι λεφτά στο ΙΟΝ Group έχει βάλει και ο κολοσσός Carlyle Group.

    Από τη στιγμή που εκδήλωσε το ενδιαφέρον του το ΙΟΝ Group, οι ειδικοί του χρηματιστηρίου “βλέπουν” τη μετοχή της Πειραιώς με άλλο μάτι…

    Όσοι έχετε καλή μνήμη θα θυμάστε ότι η Πειραιώς έκανε τη τελευταία της αύξηση στο 1,15 ευρώ.

    Αυτή η τιμή ισοδυναμούσε με μηδενισμό όλων των παλαιών κεφαλαίων.

    Όμως τώρα μετά την κίνηση του ΙΟΝ Group, πρόσφατο report της HSBC για τις τράπεζες την έχει σαν top pick και της δίνει τιμή στόχο τα 3,30 ευρώ.

    Μακράν το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου από όλες τις τράπεζες που παρακολουθεί.

    Συγκεκριμένα για την Alpha Bank η HSBC δίνει τιμή στόχο 1,40 ευρώ, για την Eurobank το 1,60 ευρώ και για την Εθνική τα 5,20 ευρώ.

     

    Τράπεζα Πειραιώς: Η στρέβλωση και το report της Pantelakis

    Όπως αντιλαμβάνεστε στην μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 υπάρχει κολοσσιαία στρέβλωση.

    Επειδή του Wiseman όμως του αρέσει να είναι πάρα πολύ συντηρητικός, έκανε double check το report της HSBC με αυτό της Pantelakis.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή της Pantelakis, το TBV της Πειραιώς για το 2023, υπολογίζεται σε 4,93 ευρώ ανά μετοχή και της Alpha Bank στa 2,59 ευρώ ανά μετοχή.

    Δηλαδή, με χθεσινό κλείσιμο η Alpha παίζει με ένα P/TBV2023e=0,3865.

    Όπως πολύ σοφά λέει ο αναλυτής της HSBC αλλά και της Pantelakis, η Πειραιώς πλέον δικαιούται να παίζει με το ίδιο προσδοκώμενο P/TBV2023 με αυτό που έχει η Alpha.

    Αυτό σημαίνει ότι με την Alpha Bank στο 1,001 η Πειραιώς πρέπει ΤΩΡΑ να πάει στο 1,9054 ευρώ.

    Δηλαδή  με χθεσινό κλείσιμο 1,3855 χρειάζεται μια άνοδο της τάξης του 37,5%.

    Προσέξτε τώρα.

    Στο 1,9054 η Πειραιώς θα έχει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης του 2.382 δις. ευρώ.

    Με τον αναλυτή της Pantelakis να υπολογίζει τα κέρδη της Πειραιώς για το 2023 στα 560 εκατ. ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι η Πειραιώς παίζει με ένα προβλεπόμενο P/E2023e=4,25.

    Από την άλλη ο αναλυτής της Pantelakis περιμένει ότι η Alpha Bank το 2023 θα βγάλει 478 εκατ. ευρώ κέρδη. Δηλαδή με τη μετοχή στο 1,001 ευρώ παίζει με ένα προσδοκώμενο P/E2023e=4,916.

    Πιο ακριβή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ από την Πειραιώς.

    Προσέξτε.

    Για να παίξει η Πειραιώς με ένα P/E2023=4,916 η τιμή της μετοχής πρέπει να πάει 2,20 ευρώ, από 1,3855 που έκλεισε χθες.

    Το μεγάλο μυστικό όμως και των δύο report είναι ότι πλέον η Πειραιώς σφύζει από υγεία.

    Έχει τη μεγαλύτερη ρευστότητα μετά από την Εθνική Τράπεζα.

    Ο λόγος δανείων προ καταθέσεων είναι στο 63%, ενώ της Alpha στο 78%.

    Πλέον η HSBC για το 2023 προβλέπει ότι η Πειραιώς θα έχει ένα ROTE=9,7%, ενώ η Alpha θα έχει μόνο ένα ROTE=7,3%.

    Για αυτό θεωρεί ότι άμεσα μπορεί να πάει να παίξει με το ίδιο P/TBV2023 που έχει τώρα η Alpha Bank.

    Όπως μπορείτε να δείτε φίλοι αναγνώστες η Πειραιώς πλέον δεν είναι «σαπάκι».

     Δεν θα χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    Η μετοχή της, όπως μας λέει η HSBC και η Pantelakis, είναι ΑΚΡΑΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ.

    Είναι θέμα χρόνου και μόνο η επενδυτική κοινότητα να τιμολογήσει την Τράπεζα Πειραιώς όπως και την Alpha Bank.

    Αυτό μάλλον βλέπει και ο κολοσσιαίος Αμερικάνος αγοραστής που σκουπίζει τον τελευταίο καιρό τη μετοχή της Πειραιώς.

    Για να ξέρετε η πληροφόρηση που σας δίνει πάντα ο Wiseman είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

    Δεν θα τη βρείτε π.χ σε μια πλατφόρμα ενημέρωσης όπως η MarketScreener.

    Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ούτε καν έχει μέσα τον αγοραστή.

    Κοιμάται βαθιά.

     

    Columbia Management Investment Advisors: Αγόρασε  το 1,41%

    Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Wiseman αγοραστής στην Πειραιώς είναι το Columbia Management Investment Advisors LLC, με υπό διαχείριση 546 δις. δολάρια.

    Αυτή τη στιγμή έχει φτάσει να έχει 17,5 εκατ. μετοχές.

    Για να γνωρίζετε η Columbia Management Investment Advisors είναι μέλος της Ameriprise Financial, του κολοσσού με έδρα τη Minneapolis της Minnesota.

    Τα κεντρικά της Ameriprise Financial είναι downtown Minneapolis.

    Η Ameriprise Financial είναι εισηγμένη στον NYSE και έχει τώρα μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 34,1 δις. δολάρια.

    Τα κέρδη της για το 2023 υπολογίζονται στα 3 δις. δολάρια.

    Η Columbia Investment Management φημίζεται για τη διορατικότητά τους και για τις Deep Value επενδυτικές της επιλογές.

    Οι ειδικοί θεωρούν ότι «Μετά το ενδιαφέρον του ΙΟΝ Group για την αγορά του 27% της Πειραιώς με 1,34 ευρώ, ότι αυτή η τιμή είναι εξαιρετική ευκαιρία για τοποθέτηση στη μετοχή της Πειραιώς».

    Όμως με οδηγό την HSBC αλλά και την Pantelakis θεωρούν ότι «αυτή τη στιγμή η μετοχή της Πειραιώς έχει το καλύτερο ρίσκο με προσδοκώμενη απόδοση από όλες τις μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου».

    Η HSBC δίνει τιμή στόχο τα 3,30 και το χαρτί έκλεισε χθες στο 1,3855 ευρώ.

    Δηλαδή μια προσδοκώμενη απόδοση της τάξης του 131%.

    Όσοι είστε και λίγο παρατηρητικοί θα δείτε ότι πριν από μερικές μέρες, ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Γεώργιος Χατζηνικολάου, αγόρασε 20.000 μετοχές με 1,4359.

    Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ότι οι τράπεζες είναι MACRO PLAY και χρειάζονται γερό στομάχι.

    Αλλά και με αυτή τη παραδοχή πιστεύουμε ότι η Πειραιώς θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη και θα είναι το απόλυτο play του ελληνικού χρηματιστηρίου.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.