• Ο Μυτιληναίος, ο WATSA και το παρασκήνιο, η τιμωρία του Μαντωνανάκη, η επίθεση στην επιχειρηματία, η αμαρτωλή Εύα και οι φαρμακoβιομήχανοι και ποιος εφοπλιστής είπε διώξε την Καϊλή πριν μας φέρει κανένα μωρό

    Παρόλο που δεν θα ήθελα να «ευλογήσω τα γένια» μου, οφείλω να υπομνήσω  ότι ο Wiseman από προχθές Δευτέρα (12/12) σας είχε ενημερώσει ότι η μίζα που έφυγε από το Κατάρ για την Καιλή και την «παρέα της» ήταν της τάξεως των 1,5 με 2 εκατ.ευρω, τουλάχιστον.

    image

    Η επιβεβαίωση του Wiseman για τη μίζα της Καϊλή

    Παρόλο που δεν θα ήθελα να «ευλογήσω τα γένια» μου, οφείλω να υπομνήσω  ότι ο Wiseman από προχθές Δευτέρα (12/12) σας είχε ενημερώσει ότι η μίζα που έφυγε από το Κατάρ για την Καιλή και την «παρέα της» ήταν της τάξεως των 1,5 με 2 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον.

    Όπως αποδεικνύεται οι διαδρομιστές  των Βρυξελλών δεν πέφτουν συνήθως έξω.

    Χθες λοιπόν η έγκριτη Βελγική Le Soir δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο επιβεβαιώνει την παραπάνω πληροφορία καθώς όπως αναφέρει τα χρήματα που έχουν εντοπίσει οι Αρχές , κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των κατηγορούμενων ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

    Και το μέτρημα… παράλληλα με την έρευνα ακόμη συνεχίζεται.

    Επίσης από τη Δευτέρα από αυτή τη στήλη σας είχαμε προϊδεάσει για την γεωγραφική διασπορά που είχε το σκάνδαλο,  αναφέροντας ότι τα … «πλοκάμια» της είχαν φθάσει μέχρι την Κύπρο.

    Θα διαβάσατε ενδεχομένως ότι ήδη ένας Κύπριος ευρωβουλευτής ο Λουκάς Φουρλάς  έσπευσε να δηλώσει  ότι τον είχε προσεγγίσει  η Εύα Καιλή προκειμένου να ψηφίσει ευνοϊκές τροπολογίες για το Κατάρ.

    Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα τον συγκεκριμένο στο μυαλό μου όταν έγραψα το ρεπορτάζ, άλλα ούτε και στις σημειώσεις μου.

    Επανήλθα λοιπόν ρωτώντας την πηγή μου στις Βρυξέλλες , η οποία μου επιβεβαίωσε  τα περί της συμμετοχής και Κυπρίων πολιτικών στο σκάνδαλο.

    Όπως μου μετέφεραν ακόμη, οι έρευνες είναι εκτεταμένες και το πιθανότερο είναι ότι βρισκόμαστε μόνο στη …αρχή των αποκαλύψεων και θα πρέπει να αναμένουμε η συνέχεια να είναι εξίσου «θεαματική».

    Η Εύα Καϊλή και οι φαρμακευτικές

    Η Εύα Καϊλή συνεργαζόταν και με πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες την περίοδο 2012-2014, ως σύμβουλος επικοινωνίας, όπως μαθαίνουμε.

    Μα, καλά, ως τι τους συμβούλευε; Ουδεμία σχέση είχε με τον χώρο του φαρμάκου η συγκεκριμένη.

    Ή αρκεί ότι εργαζόταν ως παρουσιάστρια σε τηλεοπτικό σταθμό και «πουλούσε» ότι είχε γερές πολιτικές «άκρες», οπότε τα μεγαλοστελέχη των πολυεθνικών φαρμακευτικών θεωρούσαν ότι μπορεί να τους κάνει πετυχημένο lobbying;

    Περίεργα πράγματα.

    Μάλιστα στελέχη της αγοράς φαρμάκου μου έλεγαν ότι ενώ ήταν ευρωβουλευτής, πέρα από μεμονωμένες φαρμακευτικές, η Εύα Καϊλή συνεργαζόταν και σε θεσμικό επίπεδο με συνδέσμους εταιρειών,  συμβουλεύοντάς τους για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής, τιμολόγησης κάνοντας  lobbing στις Βρυξέλλες.

    Θα βγει κάποιος από τους πρώην συνεργάτες της να μας πει πώς συνεργάζονταν ακριβώς;

     

    Η Καϊλή και οι στενές…φιλίες

    Δεν θα σας πω πολλά.

    Πλέον όμως άπαντες ομιλούν για τις συνήθειες που είχε αποκτήσει η κ. Εύα Καιλή η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε συνηθίσει στην πολύ πλούσια ζωή.

    Οι φιλοξενίες σε κότερα και ιδιωτικά αεροπλάνα ήταν σχεδόν καθημερινότητά.

    Η ακίνητη περιουσία της εκτιμάται στα 1,5 εκατ. ευρώ.

    Ανάμεσα στα ακίνητα ξεχωρίζουν ένα ακίνητο 169 τ.μ. στο Ψυχικό.

    Πρόκειται για ένα σπίτι που ανακαίνιζε για έναν χρόνο η Εύα Καϊλή, προκειμένου εκεί να ξεκινήσει τη νέα της ζωή στο πλευρό του συντρόφου της, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί για το Qatar Gate.

    Σύμφωνα με σύμβουλο ακινήτων, η αντικειμενική του αξία – χωρίς να υπολογιστεί το πάρκινγκ – υπολογίζεται στις 600.000 ευρώ.

    Η εμπορική του αξία υπολογίζεται ότι είναι περίπου στις 900.000 ευρώ.

    Πάμε τώρα τώρα στα προσωπικά της.

    Λέγεται ότι είχε «στενές φίλιες με πολλούς διάσημους επιχειρηματίες και εφοπλιστές».

    Το  2013 είχε “φιλίες” με γνωστό καναλάρχη και επιχειρηματία που ήταν γνωστός ως ο πιο μεγάλος dealer της Ελλάδας.

    Ο επιχειρηματίας αυτός έφυγε από την ζωή στις  10 Μαρτίου 2022, σε ηλικία 82 ετών.

     Μάλιστα την είχε προσλάβει και στο κανάλι του αλλά μετά από 6 μήνες την έδιωξε.

    Λίγο μετά, από τον αποβιώσαντα σήμερα επιχειρηματία, υπερηφανεύεται ότι του την έκλεψε ένας εφοπλιστής.

    Στην συνέχεια άλλος επιχειρηματίας και καναλάρχης «υπερηφανεύεται ότι την έκλεψε από τον προηγούμενο εφοπλιστή».

    Οι δυο τελευταίοι είναι και ποδοσφαιρόφιλοι.

    Με λίγα λόγια, μύλος.

    Διαμαντής σε Πασχάλη: «Διώξτη πριν μας φέρει κανένα μωρό στο σπίτι»

    Σε αυτά τα παραπάνω ονόματα,  δεν περιλαμβάνεται ο εφοπλιστής Πασχάλης Διαμαντίδης, με τον οποίο είχε επίσημη σχέση για περίπου 2 χρόνια.

    Έμαθα όμως ένα πολύ ωραίο παρασκήνιο.

    Όταν ο πατέρας Διαμαντής Διαμαντίδης έμαθε το 2011 ότι ο γιος του Πασχάλης τα “είχε” με την Καιλή , αφού ρώτησε και έμαθε, έκανε το εξής καταπληκτικό.

    Αφού τον έδιωξε από το σπίτι στο Καβούρι που έμενε, τον αποκλήρωσε κιόλας.

    Του είπε μάλιστα «διώξτη γιατί αυτή θα μας έλθει με κανένα μωρό στην αγκαλιά και τότε μπλέξαμε».

    Τότε ήταν η πρώτη φορά που αποκλήρωσε ο Διαμαντής τον γιο του.

    Προφανώς για αυτό και χώρισαν Πασχάλης και Εύα.

    Την δεύτερη φορά που αποκλήρωσε τον γιο του ο Διαμαντής, ήταν όταν ο νεαρός Πασχάλης ζήτησε και πήρε λεφτά από τον πατέρα της Σοφίας Βακάκη, τον Απόστολο Βακάκη των JUMBO, για να στήσει την εφοπλιστική τους εταιρεία την Velos Tankers.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη, Πασχάλης και Σοφία Βακάκη ειναι ζευγάρι και γονεις δυο λιλιπούτειων μωρών.

    Διαμαντής Διαμαντίδης και Απόστολος Βακάκης  έκτοτε μισιούνται θανάσιμα.

    Επίσης να σας πω ότι το σπίτι στο Καβούρι του Διαμαντή Διαμαντίδη είναι ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα.

    Η θεά είναι ονειρική και είναι δίπλα από το σπίτι της Κατερίνας Παναγοπούλου και της Μαριάννας Λάτση.

    Επίσης, πλέον θεωρώ ότι ο εμβληματικός Διαμαντής Διαμαντίδης,  είναι ένας  μικρός  θεούλης!!!

     

    Ο Μυτιληναίος, ο WATSA  και το παρασκήνιο

    Χθες πρώτο το mononews εκεί γύρω στις 12.00 δημοσιοποίησε την μεγάλη είδηση της εξαγοράς του πακέτου των μετοχών της Mytilineos ΜΥΤΙΛ -0,77% 38,50 από την FAIRFAX.

    Μετά την ανάρτηση της ειδησης η μετοχή απο +2,5% σκαρφάλωσε στο +3,5%.

    Περίπου 10 λεπτά μετά ανακοινώθηκε το μεγάλο νέο, της εξαγοράς των 2,7 εκατ μετοχών της Mytilineos απο το καναδικό fund FAIRFAX στην τιμή των 18,5 ευρώ.

    Ο επικεφαλής του FAIRFAX, Prem WATSA είναι από τους πλέον φανατικούς λάτρεις της Ελλάδας και έχει αγοράσει 2 εταιρείες.

    Την EUROBANΚ και την EUROLIFE.

    Μάλιστα εκτιμά απεριόριστα τους κ. Φωκίωνα Καραβία της EUROBANK ΕΥΡΩΒ 1,52% 2,01  και τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργιου της EUROLIFE.

    Θα σας ενημερώσω ότι οι συνομιλίες μεταξύ WATSA και Βαγγέλη Μυτιλιναίου διήρκησαν περίπου 2 μήνες έως ότου οριστικοποιηθεί το DEAL.

    Τώρα ο στόχος της Mytilineos είναι το 2024 και η ένταξη στον FTSE 100 του Λονδίνου.

    Οι ειδικοί λένε ότι για να γίνει αυτό η κεφαλαιοποίηση πρέπει να ξεπεράσει τα 4-4,5 δις ευρώ από περίπου 2,78 δισ. που είναι σήμερα.

     

    Πώς έφθασε σε συμβιβασμό ο  Σταϊκούρας με τράπεζες, ο ρόλος του σιωπηλού τραπεζίτη

    Σήμερα είναι ο «τελικός» μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τους τέσσερεις τραπεζίτες για το φλέγον θέμα της στήριξης των δανειοληπτών μετά την αλματώδη αύξηση των επιτοκίων.

    Παρεμπιττόντως,  αύριο αναμένεται η συνέχεια σε αυτό το «ρεσιτάλ τρόμου» καθώς η Κριστίν Λαγκάνρντ  πιθανότατα θα αυξήσει για μία ακόμη φορά τα επιτόκια της, αυτή τη φορά κατά 0,5% (σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο) κάνοντας ακόμη πιο τα τσουχτερή τη δόση των στεγαστικών δανείων.

    Τώρα όσον αφορά στη συνάντηση φαίνεται ότι μετά από ανταλλαγές πυρών να έχει επέλθει μία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

    Οπότε η μία πλευρά δεν θα χρειαστεί να κουραστεί για να πείσει την άλλη.

    Το αναφέρω αυτό για όσους ανησυχούν μήπως ο γνωστός για την ευγλωττία του διευθύνων σύμβουλος αναλωθεί σε κοπιαστικές αναλύσεις κλπ κλπ.

    Στο διά ταύτα από τα μέτρα που θα ανακοινώσουν αύριο και έχουν ήδη φθάσει στα αυτιά μου προκύπτει ότι η Κυβέρνηση ενεπλάκη σε μία παλαιοκομματικού τύπου σύγκρουση με τις τράπεζες, από εκείνες που έχουμε ξαναδεί ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας προφανώς να ικανοποιήσει τους χιλιάδες ψηφοφόρους που πλήττονται όχι μόνο από την ακρίβεια αλλά και από τα υψηλά επιτόκια δανείων και τα χαμηλά καταθέσεων.

    Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι ότι το ζητούμενο  για τον πολύ κόσμο δεν είναι πόσα θα χάσουν «οι κακές τράπεζες» , αλλά τι όφελος θα δει στην τσέπη του.

    Και του τελευταίο δυστυχώς είναι ελάχιστο.

    Πάρτε για παράδειγμα την αύξηση στα επιτόκια καταθέσεων, τα οποία ορθώς πρέπει να αυξηθούν.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για τις καταθέσεις προθεσμίας που είναι μόλις 24 δις. Ευρώ αν το επιτόκιο πάει στο 1% οι τράπεζες θα πρέπει να καταβάλλουν τόκους 24 εκατ.ευρω από τα οποία αν αφαιρεθεί ο φόρος, στις τσέπες των καταθετών θα φθάσουν μόλις 20 εκατ. ευρώ.

    Το τελικό ποσό που θα πιστωθεί στον κάθε καταθέτη προφανώς εξαρτάται από το ύψος του λογαριασμού αλλά είναι σαφές ότι με τα χρήματα αυτά κανένας δεν γίνεται …”ραντιέρης”!

    Η τιμωρία στον Παντελή Μαντωνανάκη

    Όλη του την αυστηρότητα εξαντλεί στον Παντελή Μαντωνανάκη το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Δεν φτάνει που τον σέρνει στα δικαστήριο το δημόσιο τον “ταλαίπωρο ξενοδόχο”  για χρέη που έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια, τώρα του κουνά το δάχτυλο για τη μη δημοσίευση του ισολογισμού του 2021.

    Η Αττικός Ήλιος που ελέγχει το Grand Resort Lagonissi τέθηκε από χθες σε αναστολή καταχώρησης στο εμπορικό μητρώο, αφού η προθεσμία να δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις έληξε από τις 30 Σεπτεμβρίου.

    Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι οι αριθμοί και οι διορίες είναι ασήμαντες λεπτομέρειες  για τον κρητικό ξενοδόχο Παντελή Μαντωνανάκη.

    Στα σπίτια του Μπουτάρη ο Ελληνοσουηδός

    Ακόμη και τα ακίνητα της προσωπικής περιουσίας του Κωνσταντίνου Μπουτάρη αγόρασαν οι μέτοχοι της Premia Properties, μάλλον προκειμένου να τα διασώσουν τιμής ένεκεν του deal για την ιστορική οινοποιία.

    Σε άλλη περίπτωση, αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή, το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπούσε για ένα διαμέρισμα επί της παραλιακής λεωφόρου της Θεσσαλονίκης, για ένα εξοχικό στην Ύδρα και για ένα σπίτι στο Κεφαλάρι, με επισπεύδουσα όλων των πλειστηριασμών τη DoValue.

    Σφήνα στη διαδικασία μπήκε ο βασικός μέτοχος της Premia, ο Ελληνοσουηδός Ηλίας Γεωργιάδης.

    Το σπίτι στην Κηφισιά χτύπησε πριν καν «ηχήσει» το σφυρί από τη Stenhus Kifisia, έναντι 1,56 εκατ. ευρώ (από 1,49 εκατ. που ήταν η τιμή εκκίνησης), το εξοχικό από την Hydra Seaside για 2,4 εκατ. ευρώ (από 2,3 εκατ.), ενώ το διαμέρισμα επί της λεωφόρου Νίκης αποκτήθηκε από τη Stenhus Thessaloniki για 680.000 ευρώ.

    Τσάμπα διαφήμιση στη Γερμανία

    Στη Γερμανία λοιπόν όπου και σήμερα σε πολλά μέσα της χώρας η Καϊλή «παίζει πρώτο θέμα», το ΕΒΕΑ επιχειρεί να προβάλει … την καλή πλευρά της Ελλάδας.

    Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Ντύσσελντορφ μας ενημέρωσε ότι  η καθημερινή εφημερίδα “Rheinischer Spiegel” με έδρα την πόλη Viersen της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ανακοίνωσε, ότι κατά τη διάρκεια του έτους 2023 θα διαθέτει δωρεάν χώρο για την προβολή ελληνικών προϊόντων, που είναι διαθέσιμα στη γερμανική αγορά.

    Σε επικοινωνία του Γραφείου ΟΕΥ με τη σύνταξη της προαναφερόμενης εφημερίδας πληροφορήθηκαν ότι η πρωτοβουλία αφορά καταρχάς σε προϊόντα διατροφής, αλλά ότι είναι ανοικτή και για τα υπόλοιπα ελληνικά προϊόντα με παρουσία στη Γερμανία, καθώς επίσης και για τουριστική προβολή της Ελλάδας.

    Μάλιστα Από τις 15 Δεκεμβρίου 2022, η Rheinischer Spiegel θα ξεκινήσει αρχικά με μια καμπάνια με δωρεάν διαφημιστικό χώρο στην αρχική σελίδα της.

    Ο χώρος που διατίθεται για τη  διαφήμιση είναι  αξίας  600 ευρώ  για  διάρκεια ενός μήνα.

    Β’ γύρος εξτρά παροχών στους εργαζόμενους της ΑΒ

    Σύντομα έρχονται καλά νέα για τους εργαζόμενους της ΑΒ Βασιλόπουλος.

    Η διοίκηση της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, υπό τον Νίκο Λαβίδα σχεδιάζει να τους ενισχύσει περαιτέρω μετά την έξτρα παροχή που έδωσε σε όλους τους υπαλλήλους για τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, από 50 ευρώ τον μήνα για εξαργύρωση στο κατάστημα.

    Όπως μαθαίνει η στήλη εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν νέες παροχές προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι εργαζόμενοι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

     

    Ο κίνδυνος για την ζωή της επιχειρηματία 

    Ένα γεγονός συντάραξε την προηγουμένη εβδομάδα τα Βόρεια Προάστεια.

    Μία γυναίκα είχε βγάλει το κατοικίδιο της για βόλτα την περασμένη Παρασκευή όταν, ένα μεγαλόσωμο σκυλί ράτσας της επιτέθηκε και κατασπάραξε το κατοικίδιο της ράτσας κοκόνι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνη τη στιγμή, άγνωστος άνδρας που περνούσε από το σημείο με το όχημα, του είδε την σκηνή και σταμάτησε να βοηθήσει.

    Ο άγνωστος άνδρας που σταμάτησε, κατέβηκε από το όχημα του κρατώντας όπλο με το οποίο πυροβόλησε το μεγαλόσωμο σκυλί ράτσας Ντόγκο Αρτζεντίνο, που κατασπάραξε το κοκόνι με αποτέλεσμα να το σκοτώσει.

    Ο άγνωστος στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

    Το σκυλάκι ανήκε σε γνωστή επιχειρηματία   συν-ιδιοκτήτρια γυναικείας φίρμας.

    Μάλιστα και η ίδια φέρει τραύματα τα οποία ευτυχώς είναι ήπια.

     

    H ΡΑΤΚΑ, τα γενέθλια του Τίμου, ο Mytil και ο WATSA

    Χθες το βράδυ στην Ratka στο Κολωνάκι που είπαν ότι είχε πολύ κόσμο.

    Όπως πάντα το διάσημο εστιατόριο ήταν γεμάτο.

    Φίλος της στήλης εντόπισε τον old money μεγαλοεπενδυτή Τίμο Μελισσάρη, οποίος είχε τα γενέθλια του.

    Ο φίλος της στήλης μου είπε ότι ο Μελισσάρης “ήταν και είναι από τους πιο φανατικούς επενδυτές της Mytilineos, στην οποία μάλιστα έχει επενδύσει από το καλοκαίρι του 2020 όταν ήταν στα 7,5 ευρώ.”

    Χθες η μετοχή της Mytilineos , έκλεισε στην περιοχή των 19,5 ευρώ και μάλιστα ανακοινώθηκε ότι αγοράζει περίπου 2,7 εκατ. μετοχές και ο επικεφαλής της FAirFax, Prem Watsa.

    Η πηγή μου πάντως μου είπε ότι «ο WATSA έκανε το καλύτερο δώρο στον Μελισσάρη ανήμερα των γενέθλιων του».

    O Wiseman δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις πήγες του…

    SUPERBE mr Timos !!!

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.