• Το πασπαρτού Καϊλή, η μίζα των 2 εκατ. και οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι, τι έλεγε ο Διαμαντίδης για την αμαρτωλή Εύα, το plan b για την Τράπεζα Αττικής, ποιοι ελέγχουν Ηotel Brain – Κυπριώτη και οι βόλτες του χαλαρού Τζώρτζη

    Επίσης θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι Έλληνες  φαρμακοβιομήχανοι χρησιμοποιούσαν το «πασπαρτού» Εύα να τους κάνει lobbing, όπως λένε τις τελευταίες ώρες πηγές του WISEMAN.

    image

    Καϊλή: Η ΕΥΠ, η συμμετοχή Κυπρίων και η μίζα των 2 εκατ.

    Η «Εύα» δεν αμάρτησε για 600.000 ευρώ (η 160.000 σύμφωνα με χθεσινοβραδυνές πληροφορίες) όσα μετρητά λέγεται ότι βρέθηκαν στο σπίτι της, όπως άλλωστε  και η Βιβλική συνονόματη της δεν εκδιώχθηκε από τον Παράδεισο για… ένα μήλο.

    Οι πληροφορίες μου από τη Βελγική πρωτεύουσα, όσον αφορά στο σκέλος των μετρητών» κάνουν  λόγο για 1,5 με 2 εκατ. Ευρώ τουλάχιστον.

    Προς το παρόν βέβαια τα πράγματα είναι αρκετά συγκεχυμένα, και το μέτρημα ακόμη συνεχίζεται.

    Κατά συνέπεια είναι κάπως πρόωρο να αποφανθούν οι διωκτικές αρχές για το ακριβές μέγεθος της δωροδοκίας ή του ξεπλύματος.

    Μια που αναφέρθηκα στις  διωκτικές αρχές,  στις Βρυξέλλες ακούγεται εντόνως – τουλάχιστον έτσι μου μετέφεραν οι πηγές μου εκεί – ότι για την έρευνα της υπόθεσης είχε ζητηθεί εδώ και καιρό  η συνδρομή της ΕΥΠ.

    Να σας θυμίσω ότι  το όνομα της Καιλή συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ονομάτων που φαίνεται να είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

    Μην ζητάτε όμως διαλόγους και άλλα τέτοια πιπεράτα , διότι ο Wiseman  δεν  «κλέβει» το ψωμί των συναδέλφων.

    Τώρα όσον αφορά στην κυρίως έρευνα που διεξάγουν οι Βελγικές Αρχές,   όπως μου λένε έχει επεκταθεί εκτός  Ελλάδος και Ιταλίας, στην μαρτυρική Μεγαλόνησο.

    Μου ανέφεραν ότι στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου και  στα στέκια όπου λειτουργούν τα οργανωμένα λόμπι, ακούγονται εντόνως τα ονόματα δύο κορυφαίων Κύπριων πολιτικών.

    Επίσης μην παραξενευτείτε αν η έρευνα επεκταθεί, αν δεν έχει γίνει ήδη, και προς το Λονδίνο.

    Η υπόθεση είναι πολύ μεγάλη για να έχει μείνει απέξω η Βρετανική πρωτεύουσα στην οποία  άλλωστε έχουν έντονη παρουσία επιχειρηματίες και  λομπίστες τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο.

    Σε κάθε περίπτωση ακόμη είμαστε στην αρχή  και όπως αντιλαμβάνεστε η πορεία θα εξαρτηθεί από την στάση που θα τηρήσουν οι συλληφθέντες και το κατά πόσο θα θελήσουν αν συνεργαστούν  με τις Αρχές.

    Ο ρόλος της «πασπαρτού» Εύας και οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι

    Πάντως καλού κακού κάποιοι  διαδικτυακοί  «φίλοι» της Εύας ήδη έχουν αρχίσει να “κατεβάζουν” τις κοινές τους φωτογραφίες από τα social  media.

    Μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι οικονομικών sites.

    Βέβαια οι δημοσιογράφοι αυτοί κάνουν και άλλες δουλειές εκτός από το να γράφουν για οικονομικά.

    Όπως για παράδειγμα lobbing.

    Εκτός από αυτά όμως θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε εάν ο ρόλος της Εύας στο ευρωκοινοβούλιο ήταν ένα “πασπαρτού” για να ανοίγουν οι πόρτες του ευρωπαϊκού θεσμού σε ελληνικούς συνδέσμους με επιρροή.

    Επίσης θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι Έλληνες  φαρμακοβιομήχανοι χρησιμοποιούσαν το «πασπαρτού» Εύα να τους κάνει lobbing, όπως λένε τις τελευταίες ώρες πηγές του WISEMAN.

    Πάντως την περίοδο 2012-2014 υπήρξε σύμβουλος επικοινωνίας και δημόσιων και εξωτερικών υποθέσεων σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

    Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ώρες θα ακούσουμε για τραπεζώματα, μυστικές συναντήσεις κλπ. κλπ.

    Δεν ξέρω εάν οι Βέλγοι θα ανακαλύψουν και ροή ρήματος σε αμιγώς ελληνικές υποθέσεις….

     

    Ο Διαμαντίδης και η Καϊλή

    Επειδή όμως έχω καλή μνήμη πρέπει να σας θυμίζω ότι το 2011 η Εύα Καιλή τα είχε φτιάξει με τον Πασχάλη Διαμαντίδη, γιο του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη.

    Εκείνη την εποχή , λεγόταν, ότι ο αυταρχικός Διαμαντής είχε θέσει βέτο στον γιο του για την κ. Καιλή.

    Την έβριζε δε κάθε ημέρα.

    Δεν θα σας αποκαλύψω πως την ονόμαζε, αλλά δεν είναι δύσκολο να το καταλάβετε. Η λέξη ξεκινάει από “κα….”

    Οποιος δεν έχει ακούσει τον αθυρόστομο Διαμαντή να βρίζει και να ειρωνεύεται, απλά χάνει.

    Πάντως το το ζεύγος χώρισε εκεί κάπου το 2013.

    Τελικά ο Διαμαντής βλέπει μπροστά… (Βέβαια στην περίπτωση της φινετσάτης κας Σοφίας Βακάκη -κόρη του μισητού του εχθρού Απόστολου Βακάκη-, έπεσε έξω…).

    Ο καφές της κ. Καίτης και οι βόλτες του “φινετσάτου” Τζώρτζη

    Στο όμορφο Il Frati της Κηφισιάς, οι θαμώνες το Σάββατο το απόγευμα αιφνιδιάστηκαν.

    Τις πόρτες του εστιατορίου  πέρασε η τέως miss Folli Follie, Καίτη Κουτσολιούτσου της Αγίας Οικογένειας των Κουτσολιούτσων.

    Εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων στις υποθέσεις που υπάρχει η κατηγορία της σύστασης συμμορίας, η δίκη της Αγίας Οικογένειας έχει σταματήσει εδώ και κάμποσους μήνες.

    Έτσι η κ. Κουτσολιούτσου μπορεί να απολαμβάνει τα κρύα απογεύματα στην ωραία Κηφισιά με την παρέα της.

    Επίσης ο γιος Τζώρτζης εθεάθη, στο Κολωνάκι, το Σάββατο το απόγευμα να περπατάει έξω από το Michel…

    Πηγή που μου έστειλε sms μου είπε ότι ο «φινετσάτος» Τζώρτζης ήταν σούπερ φιτ, ντυμένος με την τελευταία λέξη της μόδας.

    Φορούσε ένα μαύρο μπουφάν χωρίς κασκέτο, παρέα με μια φίλη του.

    Στην ουσία ήταν στα καλυτέρα του.

    Απλά κάντε μια σύγκριση μεταξύ Βελγίου και Ελλάδος….

    Δένδιας-Παμπούκης στο Κολωνάκι

    Την Κυριακή το πρωί επίσης στο πολύβουο Κολωνάκι, πηγή μου με ενημέρωσε ότι συναντήθηκαν τυχαία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο νομικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάρης Παμπούκης.

    Οι δυο άνδρες γνωρίζονται πολλά χρόνια και μάλιστα τα παιδιά τους κάνουν παρέα.

    Η Αρχή, η Hotel Brain και ο Κυπριώτης

    Ένας νέος φάκελος (εξαιτίας καταγγελίας)  μαθαίνω ότι έχει ανοίξει εκεί στην Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

    Ο φάκελος έχει μέσα τρία κυρίως ονόματα.

    Τους μετόχους της  Hotel Brain Πάνο Παλαιολόγου και Νίκο Παγώνη, όπως επίσης και τον ξενοδόχο της ΚΩ Κωνσταντίνο Κυπριώτη .

    Τράπεζα Αττικής: Έτοιμο το Plan b;

    Τις τελευταίες ημέρες με απασχολεί πολύ το θέμα της Τράπεζας Αττικής.

    Όπως σας έχω αποκαλύψει η 15η Δεκεμβρίου είναι μια ημέρα ορόσημο.

    Και τούτο διότι καθώς η κεντρική τράπεζα έχει διαμηνύσει σε όλες τις πλευρές ότι θέλει να δει το χρώμα του χρήματος για την τράπεζα.

    Δηλαδή να δει τα λεφτά να έχουν κατατεθεί σε κάποιο λογαριασμό.

    Στα τέλη του μήνα δηλαδή στις 29 Δεκεμβρίου, η Γενική Συνέλευση της τράπεζας πρέπει να εγκρίνει  την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 490 εκατ. ευρώ.

    Ο Γιάννης Στουρνάρας μου λένε ότι επεξεργάζεται plan B στην περίπτωση που στις 15 Δεκεμβρίου κάτι σκαλώσει…

    Το Real estate στην Ελλάδα αντέχει ακόμη και σε «ταραγμένους καιρούς

    Τελικά παρά τους ταραγμένους καιρούς που ζούμε, οι οποίοι αφήνουν το «αποτύπωμα τους» και στις αγορές, ο κίνδυνος της επένδυσης στα ακίνητα στην Ελλάδα παραμένει χαμηλός.

    Το πιο σημαντικό δε όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Μαλλιαρόπουλος διευθυντής Οικονομικών Μελετών στην  Τράπεζας της Ελλάδος,  μακροπρόθεσμα οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων παραμένουν θετικές.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας τις προάλλες σε ένα κλειστό event που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος στην Αττική, διακρίνεται πλέον ένα νέο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο στοχεύει στην αναπτυξιακή προοπτική σε βάθος πολλών ετών.

    Έργα, όπως η επέκταση του δικτύου του μετρό και αναπλάσεις υπερτοπτικής εμβέλειας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Ελληνικό, το φαληρικό Δέλτα και την αναβάθμιση της περιοχής κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, βελτιώνουν ήδη και αναμένεται να βελτιώσουν περαιτέρω τον αστικό χώρο.

    Πέρα όμως και από την Αττική, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών σε επίπεδο χώρας, που αφορούν το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, θεωρείται ότι θα διευκολύνει την ανάπτυξη του τουρισμού και τη μεγαλύτερη διασπορά του στη χώρα.

    Ήδη οι Ανώνυμες Εταιρίες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αλλά και αλυσίδες ξενοδοχειακών και άλλων επιχειρήσεων ανακοινώνουν συνεχώς την πρόθεσή τους να εντείνουν τις επενδύσεις τους τα επόμενα χρόνια, το οποίο είναι ενδεικτικό της δυναμικής και των προσδοκιών που έχουν αναπτυχθεί.

    Στη Γερμανία μοιράζουν επιδόματα για την ακρίβεια και στην Ελλάδα τα φορολογούν αγρίως

    Νομίζω μεγαλύτερη εκδίκηση στο Σόιμπλε δεν θα μπορούσε να υπάρξει από αυτό που ζούμε πλέον.

    Έφθασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου όπου η Ελλάδα ετοιμάζεται να εισέλθει στον  ενάρετο δημοσιονομικό βίο, ενώ η Γερμανία μαζί με τα «κακά παιδιά» στο κλαμπ των ελλειμματικών χωρών.

    Τουλάχιστον αυτό προκύπτει μετά την τελευταία αναθεώρηση των στοιχείων στη Γερμανία όπου το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης  θα είναι σημαντικά υψηλότερο το 2023 από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως, φθάνοντας στο 4,5%, του ΑΕΠ υπερδιπλάσιο δηλαδή απ΄ότι προβλεπόταν αρχικώς. Από την άλλη πλευρά στην  Ελλάδα το έλλειμμα του Προϋπολογισμού προβλέπεται να υποχωρήσει στο 2% του ΑΕΠ του χρόνου από 4% φέτος (ενώ το 2023 θα θα εμφανίσει  0,7% πρωτογενές πλεόνασμα)

    Γιατί συμβαίνει αυτό;

    Διαβάστε το παρακάτω και θα καταλάβετε.

    Μεγάλη Γερμανική Τράπεζα αποφάσισε να ενισχύει όλους τους υπαλλήλους της με το ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψουν ένα μέρος από τις απώλειες που έχουν υποστεί εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού.

    Στη Γερμανία οι εργαζόμενοι εισέπραξαν την επιταγή ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ.

    Δηλαδή χωρίς κρατήσεις και αφορολόγητα.

    Στην Ελλάδα οι «ολίγοι τυχεροί» εργαζόμενοι στην ίδια τράπεζα, είδαν την «επιταγή ακρίβειας» που θα λέγαμε , να μπαίνει στους λογαρισμούς τους «κουρεμένη» καθώς τα χρήματα προστέθηκαν στη φορολογική τους κλίμακα και φορολογήθηκαν … αγρίως .

    EΛΛΑΚΤΩΡ: Γιατί καθυστερεί  το  Επιχειρησιακό Σχέδιο

     Ζεστό χρήμα αναμένεται να μπει και πάλι στα ταμεία της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,50 από την εκκίνηση μεγάλων έργων.

    Οι αναγνώστες του Wiseman θα θυμάστε ότι η ΑΚΤΩΡ είχε ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών 18,7 εκατ. Ευρώ για να ξεκινήσει τα έργα στο τμήμα Άγιος Νικόλαος-Νεάπολη του ΒΟΑΚ και πλέον, όπως μαθαίνω, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής έδωσε το τελικό ΟΚ για την εκταμίευση του ποσού.

    Πρόκειται για ένα έργο αξίας 186 εκατ. ευρώ που δημοπρατήθηκε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου με την Ελλάκτωρ να επικρατεί με έκπτωση 7,1% έναντι των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ και Mytilineos, ενώ οι τελικές υπογραφές έπεσαν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα τμήματα του ΒΟΑΚ η Ελλάκτωρ αναμένεται να υπογράψει μαζί με τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrakat στις αρχές του 2023  τη σύμβαση για το ΣΔΙΤ Νεάπολη-Χερσόνησος του ΒΟΑΚ αξίας 360 εκατ. Ευρώ, ενώ μέσα στην ίδια χρονιά θα διεκδικήσει μέσω της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις την παραχώρηση Χανιά-Ηράκλειο προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ.

    Μαθαίνω, επίσης, ότι η επικείμενη αποπληρωμή του ομολόγου, συνδέεται άμεσα με την καθυστέρηση για την ανακοίνωση του τριετούς στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης του Ομίλου, το οποίο θα έπρεπε να έχει ήδη δημοσιοποιηθεί.

    Παρόλο που οι  Ολλανδοί, όταν υπέβαλαν τη δημόσια πρόταση για τις μετοχές του Ομίλου, είχαν δεσμευθεί να παρουσιάσουν το εν λόγω πλάνο εντός του τελευταίου τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως μαθαίνω  θα πρέπει να κάνουμε υπομονή  έως τις αρχές του Ιανουαρίου.

    Ο νομικός πόλεμος της Πετρόπουλος για τα λεωφορεία που στρίβουν μόνα τους…

    Το 2023 σε λίγες ημέρες ανατέλλει.

    Ανατέλλει όμως με την ΑΘΗΝΑ και την Θεσσαλονίκη να μένουν χωρίς λεωφορεία καθώς η κινεζική Build Your Dreams που εκπροσωπείται στη χώρα μας από την εισηγμένη Πέτρος Πετρόπουλος, κήρυξε ένα αδυσώπητο νομικό πόλεμο στην Ελληνική πολιτεία και στην κυβέρνηση με φόντο τον διαγωνισμό του Υπουργείου Υποδομών για την προμήθεια 650 πράσινων λεωφορείων.

    Πρόκειται για έναν διαγωνισμό αξίας 383 εκατ. Ευρώ, τον οποίο η στάση της BYD και προσωπικά της οικογένειας Πετρόπουλου, κινδυνεύει να εκτροχιάσει με την πρόσφατη προσφυγή στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), καθώς φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα του αποκλεισμού τους από το πέμπτο μέρος του εν λόγω διαγωνισμού.

    Την ίδια ώρα η διοίκηση της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ναι μεν απαντάει για λογαριασμό της κινεζικής εταιρείας όσον αφορά τον αποκλεισμό, αλλά αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα όσα έχει αποκαλύψει το mononews από τις αρχές του 2022 σχετικά με τα προβλήματα που εμφανίζουν τα ηλεκτρικά λεωφορεία της εταιρείας στην Ολλανδία, τα οποία στρίβουν μόνα τους αλλά και για τα εργοστάσια στην Κίνα που «δηλητηριάζουν» την ατμόσφαιρα.

    …και ο Οικονομάκης που χρεωκόπησε ήδη μια εταιρεία

    Επι της ουσίας κρύβεται πίσω από τις νομικές ενέργειες.

    Τα ερωτήματα παραμένουν για αρκετό καιρό αναπάντητα και κανένας εκ των δύο ισχυρών ανδρών της Πέτρος Πετρόπουλος, δηλαδή ο πρόεδρος Μιχάλης Οικονομάκης (δεν κατέχει καν πτυχίο πανεπιστημίου όπως αποκάλυψε πρόσφατα το mononews.gr) και ο Διευθύνων Σύμβουλος Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, δεν έχουν καν προσπαθήσει να ρίξουν φως στις αποκαλύψεις, οι οποίες βασίζονται σε αδιάσειστα στοιχεία (ακόμα και σε παραδοχές του Ολλανδού CEO της εταιρείας που αγόρασε τα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD).

    Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μιχάλης Οικονομάκης είχε οδηγήσει το 2013 τη τότε εισηγμένη NUTRIART, στη χρεοκοπία παρά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 35 εκατ. Ευρώ που είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία το 2009.

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.