• Ποιος απεχθάνεται την “χλιδάτη” ζωή (γελάνε και οι πέτρες), οι “φουρτούνες” του Διαμαντή Διαμαντίδη, οι νέες business του Βαγγέλη και ένα juicy τραπεζικό κουίζ

    Όταν λέμε συμπέθερος, εννοούμε τον εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη ο οποίος βέβαια αυτές τις ημέρες έχει άλλα πιο σημαντικά θέματα να διαχειριστεί. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Κουτσολιούτσοι: «The Trapped»! Πρέπει να γίνει ταινία…

    Μην απορήσετε αν μια μέρα το σκάνδαλο της οικογένειας Κουτσολιούτσου το δούμε στην μεγάλη οθόνη…

    Αν έχει χιούμορ ο υποψήφιος παραγωγός ο τίτλος της ταινίας δικαιωματικά πρέπει να είναι: «The Trapped»!  («Οι εγκλωβισμένοι»)…

    Κι αυτό διότι στις “λαχταριστές” απολογίες τους όπως τις διαβάσατε αποκλειστικά στο mononews.gr στο απολαυστικό κείμενο της δημοσιογράφου Ρεγγίνας Σπυράτου, πατέρας και υιός λένε διάφορα χαριτωμένα με ένα κοινό στυλ του τύπου δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν συμμετείχα… στο τέλος ομολογούν χωρίς ίχνος ντροπής ότι αφού παρανόμησαν – παροδικά – μετά δεν μπορούσαν να κάνουν πίσω γιατί εγκλωβίστηκαν!

    Στη συμπληρωματική απολογία που έδωσε στις 22 Δεκεμβρίου, ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος δηλώνει ότι «δεν έχει πουθενά χρήματα» για αυτό και «ζει με δανεικά φίλων και συγγενών».

    Επίσης είπε «Τη χλιδάτη ζωή την απεχθάνομαι. Είμαι απλός άνθρωπος.»

    Εντάξει τώρα γελάνε και οι πέτρες.

    Δεν μας είπε όμως για τα 60.000 δολάρια που πλήρωνε κάθε χρόνο μόνο για κρασιά, των 125.000 ευρώ που φέρονται να χρεώθηκαν στη Folli Follie μόνο για αγορές επίπλων, διακοσμητικών, χαλιών και οικιακού εξοπλισμού ή για τις συνολικά 52 τηλεφωνικές συνδέσεις και τα 7 αυτοκίνητα της 3μελούς οικογένειας.

    Επίσης δεν είπε κουβέντα για τα μεγάλα πάρτι στις ΣΠΕΤΣΕΣ κάθε χρόνο που κόστιζαν  πολλές χιλιάδες ευρώ, ούτε για τις βόλτες με τα ελικόπτερα και τα κότερα.

    Όπως επίσης δεν μας είπε τι το ήθελε το διαμέρισμα στο Χονγκ Κονγκ αξίας 15 ως 20 εκατ. δολαρίων.

    Τι ακούει κι αυτός ο ανακριτής;

    Τι διαβάζουμε κι όλοι εμείς, κυρίως όμως οι επενδυτές που έβαλαν τα λεφτά τους στην εταιρεία, αγόρασαν υπερήφανοι μετοχές της Folli Follie και εν τέλει οι Κουτσολιούτσοι τους χαιρέτησαν με ανασηκωμένο το μεσαίο δάκτυλο.

    Ήθελα να ήξερα τι λένε και τα αδέλφια Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος που έχασαν 3,5 εκατ. ευρώ.

    Που πίστεψαν τα ψέματα του Τζώρτζη ότι η εταιρεία είναι μια χαρά και αγόρασαν μετοχές τον Μάϊο του 2018 λίγες ημέρες πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Εθνική: Ξεκινά η «μάχη» του Frontier

    Κι ενώ το ζήτημα της Εθνικής Ασφαλιστικής φαίνεται να τελειώνει, στην Αιόλου εργάζονται πυρετωδώς για την τιτλοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων 6,1 δις ευρώ, του γνωστού πλέον σε όλους τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, πακέτου Frontier.

    Μολονότι ακόμη δεν έχει ανοίξει το VDR, η στήλη πληροφορείται ότι τα γνωστά funds έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους καθώς το πακέτο έχει «καλά», όπως μαθαίνω ακίνητα, εξασφαλίσεις δηλαδή επί των δανείων.

    Η δουλειά είναι ιδιαίτερα αποδοτική και στην μάχη πλην των funds ετοιμάζονται να μπουν – σε δεύτερο χρόνο αφού αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής – και οι εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων Intrum Hellas και doValue.

    Όσο για την Εθνική Ασφαλιστική μαθαίνω ότι ο Παύλος Μυλωνάς είναι σχετικά ήρεμος.

    Τα “βάσανα” του mr Jumbo και οι “φουρτούνες” του Διαμαντή Διαμαντίδη

    Στο μικροσκόπιο των αναλυτών έχει μπει για τα καλά η εισηγμένη εταιρεία Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70 μετά την απώλεια τζίρου από το παράθυρο του Clik away.

    Ήδη, δύο ελληνικές χρηματιστηριακές (Eurobank και Optima) έκρουσαν το καμπανάκι για το τζίρο του 2020 της JUMBO, για τον οποίο εκτίμησαν ότι θα περιορισθεί κάτω από τα 700 εκατ. ευρώ.

    Στα σοβαρά τώρα η JUMBO σαφώς έχει χάσει από το clik away αλλά και από τις πωλήσεις εν γένει μέσω του e-shops ωστόσο δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι για πυροβολισμό καθώς όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα όλοι στα Jumbo θα ξαναπάμε…

    Ο Απόστολος Βακάκης μπορεί να έχει μείζονα επιχειρηματικά εμπόδια να διαχειριστεί αλλά και ο “συμπέθερος”  δηλαδή ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης δεν βρίσκεται στα καλύτερα του.

    Σας θυμίζω ότι η Σοφία Βακάκη, κόρη του Απόστολου είναι σύντροφος του Πασχάλη Διαμαντίδη, γιού του Διαμαντή. Μάλιστα  το νεαρό ζευγάρι έχει αποκτήσει και ένα παιδάκι.

    Ο καθ’ όλα αξιόλογος Έλληνας tycoon, ο Διαμαντής Διαμαντίδης, αυτές τις ημέρες έχει άλλες περισσότερο προσωπικές “φουρτούνες” να διαχειριστεί.

    Μυτιληναίος: Παίρνει κεφάλι στην πίτα των αποβλήτων

    Η μεγάλη μπίζνα της ελληνικής αγοράς είναι, όπως έχουμε ξαναγράψει, η διαχείριση των απορριμμάτων από τα light μέχρι τα πιο επικίνδυνα.

    Κάτι που ο πρόεδρος Βαγγέλης έχει διακρίνει εδώ και μια 5ετία και τώρα που μπαίνει μια σχετική τάξη στήνεται στον θησαυρό των δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Εξου και η μονάδα που θα κατασκευάσει στο Κιλκίς για τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων η Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00

    Όλο το σχέδιο στον συγκεκριμένο τομέα έχει και συνέχεια τώρα που ανοίγουν οι διαγωνισμοί ανά περιφέρεια.

    Πεδίον δόξης λαμπρό αλλά και μάχης για αρκετούς μεγαλο- επιχειρηματίες.

    Ελλάκτωρ: Βγήκαν τα μαχαίρια

    Δεκατέσσερις ημέρες πριν την γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ και αφού τα ποσοστά μπαίνουν σιγά-σιγά στην θέση τους, οι δύο μονομάχοι επιδίδονται στην ξιφασκία…

    Ωραίο άθλημα, θέλει υπομονή, στρατηγική και πάνω από όλα συγκέντρωση αλλά και επιθετικές – με μέτρο όπως όχι σπάταλα – λαβές.

    Η μεταβίβαση του 18,33% πραγματοποιήθηκε – η στήλη έγραψε εχθές ότι η συμφωνία ήταν κλειδωμένη – και οι δύο εφοπλιστές Καϋμενάκης και Μπάκος ελέγχουν το 25,5%.

    Το νέο επεισόδιο της σήριαλ ήρθε από την πλευρά των Ολλανδών, του Reggeborgh, με διαρροές γεμάτες αιχμές…

    Η στήλη δεν θα μπει στο παιχνιδάκι της πλειοδοσίας υπέρ της μια ή της άλλης πλευράς διότι πολλά θα δούμε και άλλα τόσα θα ακούσουμε μέσα στις επόμενες 14 ημέρες.

    Εξάλλου, έτσι είναι ο πόλεμος, όλα επιτρέπονται.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάκτωρ έχει αποκτήσει δύο ισχυρούς υποψήφιους επενδυτές, τα αδέλφια Καλλιτσάντση έχουν σχεδόν αποχωρήσει εντελώς μετοχικά και το θέμα πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα για να ηρεμήσει τόσο η εταιρεία όσο και η αγορά.

    Κουίζ:

    Αληθεύει ότι δύο γενικοί διευθυντές συστημικής τράπεζας (τα νούμερα δύο στην ιεραρχία), εκείνος και εκείνη, λένε την καλημέρα μέσα από τα δόντια τους και στο παρασκήνιο επιδίδονται σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό;

    Οι κοντρίτσες τους είναι εις γνώση του CEO, ο οποίος όμως παραμένει ατάραχος.