• O ρόλος Δημητριάδη στο Υπερταμείο, τα λεφτά στην Lady G, ποιος φιλάνθρωπος εφοπλιστής «κυνηγάει» τον Καματάκη της MLS και το εξώδικο του Φλωρίδη

    Ο εφοπλιστής, οπαδός του Ρέμου, κρυφά και χωρίς να το διαφημίζει, προχωρεί σε αγαθοεργίες και βοηθάει πολλούς συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη.

    the wise man
    image
    the wise man

    Υπερταμείο Ι: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν

    Η στήλη έχει ασκήσει κατά καιρούς σκληρή κριτική στην πρώην πλέον διευθύνουσα σύμβουλο του Yπερταμείου Ράνια Αικατερινάρη.

    Ωστόσο, η επιλογή του νέου CEO δεν μας αφήνει θετικά έκπληκτους.

    Διότι ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης (απλή συνωνυμία με τον εξάδελφο του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη) πέραν της θητείας του στις Αστικές Συγκοινωνίες όπου ξεσήκωσε θύελλα όταν πρότεινε να ποινικοποιηθεί το αδίκημα της μη πληρωμής εισιτηρίου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη εμπειρία σε deals και σε αναδιαρθρώσεις εταιρειών.

    Το στοίχημα που ανέλαβε η κυβέρνηση είναι μεγάλο καθώς ο κ. Δημητριάδης θα κληθεί άμεσα να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο σε μια σειρά από ΔΕΚΟ και εταιρείες δημοσίου συμφέροντος.

    Η στήλη θα παρακολουθεί στενά το έργο του και θα σας ενημερώνει, διότι τολμώ να προβλέψω ότι θα υπάρξουν αναταράξεις…

    Υπερταμείο ΙΙ: Τρύπωσε ο Θύμιος

    Ο πρώην Chief Risk Officer της τράπεζας Πειραιώς και πιο πριν στέλεχος της Goldman Sachs Θύμιος Κυριακόπουλος τοποθετήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Υπερταμείου ως απλό μέλος.

    Ο Θύμιος παραιτήθηκε πρόσφατα – πριν από λίγους μήνες – από την τράπεζα Πειραιώς, τον οποίο είχε επιλέξει για την θέση ο Χρήστος Μεγάλου (ήταν αυτό που λέμε προσωπική επιλογή). Α, ξέχασα να σας πω ότι νέος πρόεδρος ανέλαβε – πάντα στο Υπερταμείο – ο Κωνσταντίνος Δερδεμέζης.

    Πάρτι κάνουν οι μπαταχτσήδες των κόκκινων δανείων

    Λοιπόν, η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ότι οι γνωστοί-άγνωστοι μπαταχτσήδες έχουν κρυφτεί πίσω από τον COVID και κλαίγονται νυχθημερόν ότι δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνειά τους, δεν είναι τώρα ώρα να προχωρήσουν σε κινήσεις εξεύρεσης επενδυτών και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα!

    Μαθαίνω ότι οι επιχειρήσεις τους έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή και μάλιστα σε όλους τους έως τώρα γύρους… Αυτά είναι! Ας είναι καλά η πανδημία…

    Invesco: Το παιχνίδι του σκύλου με την γάτα

    Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι πληροφορίες της στήλης έλεγαν ότι οι εφοπλιστές Καϋμενάκης και Μπάκος μπορεί να μην πήραν εχθές το 18,33% των μετοχών της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,17% 2,60 ωστόσο υπήρξε κάποιου τύπου (option) συμφωνία, η οποία προστατεύει τα συμφέροντα της Farallon.

    Δηλαδή, υπήρξε δέσμευση ότι θα το αγοράσουν…

    Όπως καταλαβαίνετε βρίσκεται σε εξέλιξη το «χαριτωμένο» παιχνίδι του σκύλου με την γάτα μεταξύ του εφοπλιστικού διδύμου και των Ολλανδών.

    Εξάλλου, και οι Ολλανδοί έχουν στο hold το ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα.

    Τραπεζίτες: Το φυσούν ακόμη…

    Η χρονιά άλλαξε, οι τόνοι έπεσαν αλλά η φλόγα σιγοκαίει…

    Ο λόγος για την σχέση των τραπεζιτών με την κυβέρνηση όσον αφορά το ζήτημα του πτωχευτικού.

    «Χάσαμε πανηγυρικά καθώς η κυβέρνηση δεν δέχθηκε το αίτημα μας για την απόσυρση της δυνατότητας εξωδικαστικής ρύθμισης», έλεγε στην στήλη ένας εξ αυτών.

    Η διαδικασία του πτωχευτικού προχωράει κανονικά, οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις γράφονται η μια μετά την άλλη, το γραφείο Ποταμίτη βλέπει τα νομικά κείμενα – ήταν αυτό που έφτιαξε την νομική μορφή του νόμου που πέρασε από την Βουλή – και ο Σταϊκούρας νιώθει άνετος…

    Ακόμη πιο άνετος μαθαίνω ότι είναι ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης, ο οποίος είχε την υψηλή εποπτεία του νόμου.

    Lady G: Όπου `ναι παίρνει τα 4 εκατ. ευρώ

    Θέμα ημερών είναι η χορηγία των 4 εκατ. ευρώ (από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες) να περάσει στην Ελλάδα 2021.

    Άντε να αρχίσουν και οι εκδηλώσεις… Μετά το Πάσχα έτσι όπως πάμε…

    Μέχρι τότε όμως δεν αποκλείεται η Lady G (Γιάννα Αγγελοπούλου) να επανέλθει και να ζητήσει από τους CEOs και άλλα.

    Θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη αυτή η συνεργασία.

    Εξώδικο του κ. Γιάννη Φλωρίδη

    Εξώδικο προς το mononews, με αφορμή ρεπορτάζ της  στήλης wiseman, απέστειλε ο επιχειρηματίας και μέτοχος της ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ κ. Γιάννης Φλωρίδης.

    Στο εξώδικό του ζητάει να ανακληθεί το συγκεκριμένο άρθρο, καθώς, όπως υποστηρίζει, εμπεριέχει αναληθείς και προσβλητικούς σε βάρος του ισχυρισμούς.

    Η απάντηση του mononews :

    To mononews  δεν έχει καμία πρόθεση να θίξει τον κ. Γιάννη Φλωρίδη, καθώς στο κείμενο στη στήλη wiseman, αναφέρεται ότι η εταιρεία Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ έχει στιβαρό και σοβαρό management, εννοώντας προφανώς τον ίδιο και τον αδελφό του Χαράλαμπο.

    Όπως αναφέρουμε στο άρθρο τα δύο αδέρφια διοικούν μια εταιρεία η οποία γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να πραγματοποιεί τζίρο άνω των 100 εκ. €.

    Επίσης ο κ. Φλωρίδης στο εξώδικο του παραδέχεται ότι,  είναι διατεθειμένος να πουλήσει τις μετοχές του στη Φλωριδης ΑΕΒΕΚ, όπως είναι διατεθειμένος με τους ίδιους όρους να αγοράσει τις μετοχές του αδελφού και συνέταιρού του.

    Όμως, όπως παραδέχεται,  ο τελευταίος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει το ποσοστό του.

    Άρα επί της ουσίας δεν υφίσταται αυτή την στιγμή καμία διαπραγμάτευση μεταξύ των κ. Γιάννη και Χαράλαμπου Φλωρίδη, όπως επιβεβαιώνει και ο δικηγόρος του πρώτου, κ. Νίκος Αγαπηνός.

    Επιπρόσθετα, το κείμενο του mononews.gr ανάφερε ότι στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία (λίστα Lagarde) είχε λογαριασμό μόνο o κ. Γιάννης Φλωρίδης.

    Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του κ. Γιάννη Φλωρίδη, κ. Νίκο Αγαπηνό, “η πραγματικότητα είναι ότι ο λογαριασμός ήταν κοινός των δύο αδελφών”.

    Οι πηγές μας αναφέρουν ότι ορκωτοί ελεγκτές,  κατόπιν επιθυμίας του κ. Λάμπη Φλωρίδη, έχουν κάνει έλεγχο στην εταιρεία τουλάχιστον 6 φορές, χωρίς να έχει βρεθεί κάτι μεμπτό.

    Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο του κειμένου ήταν καθαρά επιχειρηματικής κατεύθυνσης και το mononews επαναλαμβάνει ότι δεν είχε στόχο να θίξει την ακεραιότητα του επιχειρηματία.

    Ποιος εφοπλιστής «κυνηγάει» τον Καματάκη της MLS

    Όπως σας ενημέρωσε χθες το mononews και ο Δημήτρης Κόκκορης από τις 00:01 η MLS δεν επρόκειτο να πληρώσει το ένα από τα 3 ομόλογα που είχε εκδώσει στο παρελθόν, ύψους 4 εκατ. ευρώ.

    Το μεσημέρι η εταιρεία, μας επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της.  Το mononews.gr σας ενημερώνει πρώτο από όλα τα οικονομικά media για όλες τις οικονομικές, τραπεζικές, επιχειρηματικές και ναυτιλιακές εξελίξεις.

    Όμως χθες σας γράφαμε ότι ανάμεσα στα πολλά ανοικτά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει ο Γιάννης Καματάκης, είναι και αυτό της κόντρας του με  Αθηναίο εφοπλιστή.

    Ο οποίος έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του, δεσμεύοντας την προσωπική περιουσία του θεσσαλονικιού επιχειρηματία.

    Με επίδικο ζήτημα το 3%  της MLS που είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν σε Κυπριακή εταιρεία του εφοπλιστή…

    Ο εφοπλιστής αυτός λοιπόν, fun του Αντώνη Ρέμου και των μεγάλων πάρτι (μάλιστα ακούστηκε ότι παραμονή πρωτοχρονιάς έκανε ένα μεγάλο πάρτι στο σπίτι του εκτός Αθηνών και μάλιστα είχε ενοικιάσει και τροχόσπιτα για να μείνουν οι καλεσμένοι του), είναι αρκετά δύσκολος χαρακτήρας αλλά όσοι τον ξέρουν παραδέχονται το εξής: Είναι από τους top της φιλανθρωπίας στην Ελλάδα.

    Κρυφά και χωρίς να το διαφημίζει προχωρεί σε αγαθοεργίες και βοηθάει πολλούς συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη.

    Και πάντα με ένα πέπλο μυστικότητας.

    H στήλη οφείλει να του το αναγνωρίσει…